• Beste aanbiedingen
 • Meer dan 3 miljoen klanten
 • Boeken met flexibele data

Populaire parkeergarages in Parijs

De meest centrale

De goedkoopste

Waar te parkeren in Parijs

 • Parkeren op straat open tussen 9.00 en 20.00 uur.
 • De prijs is over het algemeen €5-€6 per uur in het centrum van Parijs en ongeveer €2,50-3,50 in de arrondissementen.

 

Aantal parkeerplaatsen 75 Stadscentrum, station en luchthaven
Dichtstbijzijnde parkeerplaats bij het centrum SAEMES Rivoli-Sébastopol Overdekte parkeerplaats
Goedkoper parkeren INDIGO Lutèce-Cité Prijs voor 1 uur : 2,80€
Top parkeergarage SAEMES École de Médecine Overdekte parkeerplaats
Parkeren met meer meningen Gare Maine Montparnasse 108 meningen

 

Als je erover denkt om met de auto naar Parijs te gaan en daar te parkeren, dan denk je waarschijnlijk ook aan het verkeer en de gehaaste Parijzenaars... Gelukkig is Parijs ook de stad van de lichtjes, de romantiek, de oevers van de Seine, de grootsheid van de Eiffeltoren en de charme van de steegjes van Montmartre. Kom je als toerist naar Parijs of bezoek je een evenement in de hoofdstad? Dan heb je je waarschijnlijk wel een beetje verdiept in de verkeerssituatie en de parkeermogelijkheden in de stad. Het is niet makkelijk, dat geven we toe... Gelukkig zijn er in Parijs talloze beveiligde parkeergarages. En wat nog beter is: met Parclick kun je vooraf al een parkeerplaats in Parijs boeken! Bekijk onze goedkope parkeergarages in Parijs en boek de parkeergarage die je nodig hebt.

 

Parkeren Prijs voor 1 uur Prijs voor 3 uur Prijs voor 1 dag Type parkeerplaats
Indigo Lutèce-Cité 2,80€ 8,40€ 24€ Overdekte
Indigo Harlay Pont Neuf 3,08€ 9,24€ 26€ Overdekte
Saemes Hôtel de Ville 3€ 7€ 28€ Overdekte
Saemes Les Halles 3€ 7€ 24€ Overdekte
Sentier 41 3€ 6€ 24€ Overdekte

Waar kan ik gratis parkeren in Parijs?

Je kunt gratis parkeren in Parijs in het Bois de Vincennes, het Bois de Boulogne of in de richting van de laan van Bel Air. Deze gebieden liggen ver van het centrum af. Als dat te ver lopen is, dan raden wij een van de parkeergarages van Parclick in Parijs aan.

parkeren parijs

De milieuzone in Parijs (ZCR)

Het verkeer in de hoofdstad is vaak druk en het valt niet mee om door het verkeer heen te komen. Met 270.000 voertuigen per dag is de ringweg "Boulevard Périphérique" de drukste stedelijke snelweg van Europa. Het zal je niet verbazen dat 90% van de inwoners van Parijs last heeft van zwaar vervuilde lucht. Om de luchtkwaliteit en daarmee de leefbaarheid van de stad te verbeteren, heeft het gemeentebestuur van Parijs besloten om meer aandacht te besteden aan de impact van het verkeer op het milieu. Dit leidde tot de invoering van de ZCR-milieuzone in Parijs, rijverboden en een milieusticker.

De ZCR en de Crit 'Air milieusticker

Het stadsbestuur van Parijs kan daarom bij een verontreinigingspiek maatregelen nemen om het verkeer in de stad te beperken. In Parijs en omgeving is een permanente lage-emissiezone (ZCR) van kracht op weekdagen tussen 8 en 20 uur. Op Franse feestdagen geldt de zone niet. Binnen een milieuzone moeten alle auto’s voorzien zijn van een Crit’Air milieusticker. Zorg dus dat je je sticker op je auto hebt zitten als je in de ZCR van Parijs wilt rijden. Heb je de sticker besteld, maar nog niet binnen? Toon dan het ontvangstbewijs bij een controle. Een andere optie is parkeren in een park and ride aan de rand van de stad. Je reist dan verder naar de stad met het openbaar vervoer.

Maak gebruik van een park and ride parkeerplaats in Parijs

De Parijse mobiliteitsweek, die elk jaar in september plaatsvindt, wordt afgesloten met een autoloze dag. De hele hoofdstad is dan afgesloten voor verkeer om de mobiliteit te bevorderen. Laat je auto op die dag dus in de garage staan of parkeer op een park and ride parkeerplaats!

Parkeren in Parijs

Van de gedachte aan parkeren in Parijs word je misschien niet zo vrolijk. Maar met Parclick is dat probleem snel opgelost. Gratis parkeren in de buurt van het centrum van Parijs is helaas onmogelijk. Je zult overal moeten betalen voor het parkeren. In de stad zijn er twee parkeerregimes:

 • parkeren voor bezoekers - maximaal 6 uur achter elkaar
 • parkeren voor bewoners - maximaal 7 dagen achter elkaar met een bewonerskaart

Waar kun je goedkoop parkeren in Parijs?

Parkeren in Parijs is meestal duur en je bent niet de enige die een parkeerplaats zoekt. Reserveer daarom vooraf je parkeerplaats en je hoeft nergens meer aan te denken. De stad heeft verschillende vervoersmiddelen, van de metro tot de Vélib (fiets met zelfbediening). Daarnaast kun je gebruik maken van bussen, trams of de Batobus, een pendelbus die langs de Seine rijdt.

Boek een Park & Ride parkeerplaats in Parijs

Je kunt je auto ook achterlaten in een van onze Park & Ride faciliteiten in Marne-la-Vallée, Chatou of Orly. Dankzij deze goedkope Park & Ride parkeerplaatsen in combinatie met de metro of de RER kom je in alle delen van Parijs. Of boek een van onze andere parkeergarages in Parijs voor de allerbeste prijs.

Hoe kun je betalen voor parkeren in Parijs?

Betalen voor parkeren in Parijs gebeurt meestal via de parkeermeter. In Parijs kun je soms ook betalen voor parkeren met je smartphone.

Waar kan ik parkeren in de buurt van Montmartre in Parijs?

Als je in de buurt van Montmartre Parijs wilt parkeren, dan hebben wij een paar suggesties:

 • SAEMES Anvers-Montmartre.
 • Clichy Montmartre.
 • Blanche Pigalle.
 • Grand Garage de Clignancourt.
 • SAEMES Goutte d'Or - Gare du Nord.
 • Garage Place Saint-Georges - 9e arrondissement.
 • Rédélé Place de Clichy.

Waar parkeren op Champs-de-mars in Parijs?

Parclick heeft 5 parkeerplaatsen in de buurt van de Champs-de-mars waar je een plekje kunt reserveren:

 • Castorama Tour Eiffel.
 • Pullman Tour Eiffel.
 • Saint-Charles.
 • Saint-Dominique.
 • SAEMES Quai Branly Tour Eiffel.

Hoe weet ik of parkeren gratis is?

Een betaalde parkeerplaats herken je aan een vierkant blauw bord met een "P" naast het parkeermetersymbool. Zie je dit bord, dan betekent dit dat je voor de andere parkeerplaatsen In de buurt ook moet betalen.

Is parkeren in Parijs gratis in augustus?

Het is al sinds augustus 2015 niet meer mogelijk om gratis te parkeren in Parijs. Er wordt iedere dag van 9.00-20:00 gecontroleerd, behalve op zon- en feestdagen.

Kun je je auto 3 dagen achter elkaar in Parijs parkeren?

Ga je een weekend naar Parijs en wil je 3 dagen in Parijs parkeren? Hieronder staat een overzicht van parkeerplaatsen in Parijs met de prijzen voor 3 dagen parkeren:

 • Quai Branly-Tour-Eiffel - SAEMES 25 Quai Branly - 75007 Paris €63
 • Reuilly Diderot - SAEMES 34 Rue de Reuilly - 75012 Paris €64
 • Parkeren Place des Fêtes - Parking Paris Nord 8 Rue Compans - 75019 Paris €49,95
 • Italie 2 - Urbis Park 30 Avenue d'Italie - 75013 Parijs €63

Huur een parkeerplaats per maand in Parijs

Bij Parclick huur je een parkeerplaats per uur, dag of meerdere dagen. Bij ons kun je ook parkeerplaatsen in Parijs reserveren voor een langere tijd. Als je kiest voor een of meerdere maandabonnementen, dan heb je het hele jaar door gegarandeerd een parkeerplaats.

Speciale parkeerabonnementen voor Parijs

We hebben ook 24-uurs maandabonnementen waarmee je 24/7 op de parkeerplaats kunt parkeren. Als je je auto, motor of bestelwagen regelmatig een paar uur per dag wilt parkeren, dan kun je ook kiezen voor een Work-abonnement waarmee je overdag kunt parkeren. Wil je 's avonds veilig parkeren? Dan kun je bij Parclick kiezen voor een speciaal abonnement voor de avonduren. We hebben aantrekkelijk geprijsde maandabonnementen. Daarmee parkeer je het hele jaar door In Parijs. Vind je niet wat je zoekt? Neem dan contact met ons op. Wij zoeken dan de parkeerplaats met de beste prijs-kwaliteitsverhouding bij jou in de wijk.

Waar parkeren in de buurt van Porte Maillot de Paris?

Parkeren in Porte Maillot Is mogelijk bij de volgende parkeergarages:

 • Hôtel Le Méridien Étoile.
 • Wagram Arc de Triomphe.
 • Courcelles Champerret.
 • URBIS PARK Kléber - Trocadéro.
 • Marbeuf Champs-Elysées.

Wat is er te zien in Parijs?

Als je een weekendje naar Parijs gaat, dan zijn er veel leuke plekjes om te bezoeken. We zetten hier een paar toeristische plekken op een rij die je zeker niet mag missen als je een paar dagen naar de stad gaat.

Bekijk de monumenten van Parijs

We hoeven het niet echt te hebben over parkeren in Parijs, want dat raakt een beetje uit de mode. Wil je toch parkeren, dan raden we je aan om je auto te parkeren in een goedkope parkeergarage in Parijs. Van daaruit kun je alle musea, monumenten en bijzondere plekken van de hoofdstad bezoeken.

Bezoek de bekende trekpleisters van Parijs

Natuurlijk ga je naar de Arc de Triomphe op de Place de l'Étoile, de Eiffeltoren en de Champ de Mars, het Île de la Cité en in het bijzonder de kathedraal Notre-Dame. Onder Parijs bevinden zich de beroemde catacomben, die bereikbaar zijn vanaf Place Denfert-Rochereau. Tenslotte is de Sacré-Coeur basiliek op de heuvel van Montmartre echt iets wat je gezien moet hebben. Een paar bekende bezienswaardigheden bieden een prachtig uitzicht over de stad: de Eiffeltoren, de heuvel van Montmartre, maar ook de toren van Montparnasse die 210 meter hoog is. Dit was lange tijd de hoogste toren van de hoofdstad. Nu is dat de Eiffeltoren met een hoogte van 300 meter.

Parkeer veilig in Parijs op een parkeerplaats met videobewaking

Een bezoek aan de Invalides (geboorteplaats van Napoleon), de Opera Garnier en het Pantheon mag je zeker niet overslaan. Parkeer je auto met hoge korting in een van onze vele beveiligde parkeerplaatsen terwijl je de hoofdstad ontdekt.

Bezoek de musea en tentoonstellingen van Parijs

Een bezoek aan Parijs is niet compleet zonder een bezoek aan de vele musea die de stad rijk is. Parkeren mag geen excuus meer zijn, want Parclick lost dat probleem voor je op. Nu heb je echt geen enkel excuus meer. Wij zijn net zo dol op Parijs als jij, maar we weten ook dat er In Parijs veel musea zijn om te bezoeken. Dus waar begin je? Allereerst zijn er de bekende namen: het Louvre Museum, het Orsay Museum en het Grevin Museum.

Parijs heeft talloze interessante musea

Je kunt ook een bezoek brengen aan het Dapper museum met tentoonstellingen over de culturen van de Caraïben en Afrika. In het Louis Vuitton huis (dat op zich al een architectonisch glazen meesterwerk is) kun je enkele artistieke creaties bewonderen. Vlakbij de Eiffeltoren ligt het Palais de Tokyo, het Parijse museum voor moderne kunst. Bekijk hier schilderijen van beroemde kunstenaars, zoals Matisse of Picasso. In het Quai Branly Museum kun je een permanente collectie over niet-westerse culturen bewonderen. Er worden ook tijdelijke tentoonstellingen gehouden, net als in het Grand Palais. Tenslotte mag je de beroemde dierentuin van Vincennes en het Aquarium van Parijs niet missen! Welk museum je ook bezoekt, vergeet niet om van tevoren bij Parclick een parkeerplaats in Parijs te reserveren in de buurt van het museum.

Wat kun je doen in Parijs?

Heb je even genoeg van sightseeing en wil je wat leuks gaan doen in de stad? Dan hebben we hier wat inspirerende ideeën voor je.

Evenementen, shows en beurzen In Parijs

Het hele jaar door vinden er heel veel culturele en feestelijke evenementen plaats in de stad. In januari wordt in het 13e arrondissement het Chinees Nieuwjaar gevierd. In de zomer worden de kades van de Seine omgetoverd tot Paris Plages met kunstmatige stranden, ludieke activiteiten en zelfs palmbomen. Op 14 juli wordt er vuurwerk afgestoken op de Champ de Mars en is er een militaire parade op de Champs-Elysées. Kom je in december terug, dan is er een gezellige kerstmarkt op de Champs-Elysées. De Nuit Blanche, het feest van de kunst, wordt ook elk jaar in Parijs gehouden.

Tentoonstellingen en beurzen In Parijs

Er worden veel tentoonstellingen In Parijs gehouden. Sommige tentoonstellingen zijn gratis toegankelijk, zoals de Jardin du Luxembourg op de Champ de Mars of de Champs-Élysées.

Parkeer bij een internationale handelsbeurs In Parijs

Wat de internationale handelsbeurzen betreft, daarvan worden er jaarlijks meer dan 400 in Parijs gehouden. Het expositiecentrum Porte de Versailles (of Paris Expo) is een van de belangrijkste locaties waar deze beurzen gehouden worden, waaronder de Foire de Paris, de Mondial de l'Auto, Livre Paris en de Salon international de l'agriculture. Er worden ook beurzen en tentoonstellingen gehouden in het Palais des Congrès de la Porte Maillot, het Espace Champerret en het Parc Floral bij Vincennes. Parijs zou Parijs niet zijn zonder de buitenwijken. In het expositiecentrum Paris-Nord Villepinte, dat gemakkelijk bereikbaar is vanaf het treinstation RER B, worden ook andere beurzen en tentoonstellingen gehouden. In Chatou kun je de beroemde nationale antiek- en hambeurs bezoeken met de Foire de Chatou. Vergeet niet om van tevoren een parkeerplaats te reserveren!

Een stad, een sport

Je bent een fan of je bent het niet! Als je wilt dat je favoriete team trots is op zijn supporters, reserveer dan een parkeerplaats en zorg dat je als eerste aankomt. Zelfs als je niet als eerste aankomt, moet je toegeven dat het geen goed idee is om pas na strijd aan te komen… Parijs heeft veel clubs die gespecialiseerd zijn in verschillende sporten. Sommige clubs hebben zelfs bijzonder succesvolle teams. Ben je fan van rugby? Woon dan een wedstrijd bij van het Stade français Paris in het Jean-Bouin stadion, of van Racing 92 in de Paris La Défense Arena. Op voetbalgebied is er Paris Saint-Germain FC, dat speelt in het Parc des Princes (vlakbij de Porte de Saint-Cloud). Er is ook een Parijse volleybalclub die speelt in de Salle Charpy of bekijk een wedstrijd van de handbalclub Paris Saint-Germain In het stadion Paris-de-Coubertin. In Parijs vinden ook veel internationale wedstrijden plaats, met name in het Stade de France. Als je met de auto naar deze wedstrijden gaat, vergeet dan niet om je parkeerplaats van tevoren te reserveren!

Een concert bijwonen in Parijs

Van welke muziek je ook houdt, in Parijs is er altijd wel een concert of muziekfestival wat je aanspreekt. Je kunt ook een concert bijwonen in een van de vele concertzalen. Sommige concerten worden zelfs gehouden in het Stade de France of het Parc des Princes. Soms vinden er bij speciale gelegenheden openluchtconcerten plaats op de Champ de Mars. Tenslotte zijn er in het Parc de la Villette ook verschillende concertzalen gevestigd. Hier vind je bijvoorbeeld de Zénith de Paris, de Philharmonie de Paris en de Cité de la Musique.

Welke voorstelling gaan we vandaag bekijken?

In Parijs kun je volop genieten van ballet, opera of solo optredens. Er is voor elk wat wils. Dit zijn de bekendste zalen in Parijs waar voorstellingen worden gegeven:

 • Het Palais Garnier: de beroemde opera van Parijs, vlak bij de rue de la Paix.
 • De Olympia: de oudste nog in bedrijf zijnde muziekhal van Parijs.
 • Het Palais des Sports: de beroemde koepel van Parijs, gewaardeerd om de akoestiek en geometrische vorm. Zelfs als je niet naar binnen gaat is de architectuur van het gebouw de moeite waard.
 • De AccorHotels Arena : de beroemde Bercy Arena, het vroegere Palais Omnisport de Bercy, het maakt niet uit hoe je het noemt, zolang je maar weet hoe je er moet komen (en waar je moet parkeren).
 • Paris La Défense Arena : een van de grootste zalen in Europa met een capaciteit van maximaal 32.000 mensen, dus kom langs, er is plaats genoeg.
 • De Zenith de Paris: de concertzaal in het Parc de la Villette die gemakkelijk bereikbaar is met de metrolijnen 5 en 7. Mis het eerste deel van het concert niet, ook al wacht je op het tweede deel. Je wilt toch niet achter Iemand komen te zitten die 3 koppen groter is dan jij? Bij Parclick reserveer je een goedkope beveiligde parkeerplaats in de buurt van elke concertlocatie in Parijs. Boek nu een beveiligde parkeerplaats in Parijs voor je concert of festival!

Bezoek het theater in Parijs

Als je een hoofdstad bezoekt, ontkom je niet aan de stortvloed van evenementen, concerten, voorstellingen en vooral theatervoorstellingen! In Parijs kun je de voorstellingen bijwonen in de vele Parijse theaters. Je kunt kiezen uit grote en luxueuze theaters, of misschien hou je wel meer van kleine theaters waar de afstand tussen het publiek en de artiest kleiner is. Naast het Mogador theater, de beroemde Moulin Rouge, het Lido de Paris, de Folies-Bergères of de Comédie Française zijn er nog talloze andere zalen en podia. Reserveer eenvoudig via Parclick een parkeerplaats dichtbij het theater.

Reis vanuit Parijs: lang parkeren bij station of vliegveld

Parkeer in Parijs voor je de trein neemt

Parijs is leuk, maar nu wordt het tijd om de trein te nemen en de stad een tijdje te verlaten. Je hebt een trein gevonden en nu ga je je koffers inpakken. Weet je al van welk station je vertrekt? Zoek dan op de website van Parclick welke parkeerplaatsen er in de buurt liggen en boek meteen je parkeerplaats. Parclick heeft veel parkeergarages in de buurt. Reserveer snel een parkeerplaats bij de volgende stations:

 • Gare du Nord: het belangrijkste station van Parijs met het grootste reizigersaantal. Reis via dit station naar het noorden van Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België (Brussel) of Nederland.
 • Gare Montparnasse: de doorgang naar het westen van het land, inclusief Bretagne en de Bordeaux-regio.
 • Gare de Lyon: voor de trein in Lyon en naar zuidoosten van Frankrijk. Ook voor Internationale treinen naar Italië, Spanje en Zwitserland. Gare de Bercy is gekoppeld aan Gare de Lyon en bedient het midden van het land.
 • Station Saint-Lazare: hier kun je veel regionale treinen nemen naar de voorsteden. Of neem de nationale treinen, bijvoorbeeld naar Normandië.
 • Gare de l'Est: zoals de naam al aangeeft, bedient deze hoofdzakelijk het oosten van het land, inclusief de Elzas en diverse Duitse steden.
 • Gare d'Austerlitz: dit station bedient het zuiden, inclusief Toulouse.
 • TGV-station Massy: via dit station lopen de lijnen B en C van de RER. Het station wordt doorkruist door verschillende TGV-lijnen.
 • Station Marne-la-Vallée: dit station ligt in de gemeente Chessy en er vertrekken nationale en internationale TGV-treinen.

Goedkope parkeergarages bij de luchthavens in Parijs

Bij de vliegvelden van Parijs liggen verschillende parkeerplaatsen die je via Parclick kunt reserveren. Er zijn verschillende luchthavens en vliegvelden in de regio Ile-de-France, waaronder:

 • Luchthaven Orly: ligt ten zuiden van Parijs en is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
 • Luchthaven Roissy-Charles-de-Gaulle: dit is de grootste Franse luchthaven en hoofdzakelijk bestemd voor internationale vluchten.
 • Luchthaven Beauvais-Tillé: deze luchthaven ten noorden van Parijs wordt voornamelijk bediend door budget vliegmaatschappijen.
 • Luchthaven Le Bourget: deze luchthaven ligt binnen 10 kilometer van het centrum van Parijs en wordt tegenwoordig gebruikt voor de zakelijke luchtvaart.

Dankzij Parclick is het heel eenvoudig om je parkeerplaats te reserveren. Zo kun je met een gerust hart op het vliegtuig stappen, zonder je zorgen te maken over de veiligheid van je auto. Parijs heeft niet alleen prachtige monumenten, maar er worden het hele jaar door allerlei evenementen georganiseerd. Wil je graag een paar dagen naar Parijs? Zoek dan een leuk hotel in Parijs en parkeer in een beveiligde parkeergarage in de buurt. Boek een goedkope parkeerplaats in Parijs met Parclick en geniet lekker van je verblijf.

Download app

Veeg met je vinger over onze app en alles verandert.

U beslist waar en wanneer u parkeert en welke parkeergarage het beste bij u past. Je bespaart geld, je bespaart tijd en je beseft dat parkeren snel en handig kan zijn. Je komt altijd op tijd.

Descargar en App StoreDescargar en Google Play

Andere plaatsen in de buurt Parijs

Bezienswaardigheden in Parijs Bezienswaardigheden in Parijs

Meer dan 1M chauffeurs hebben al geboekt bij  Parclick

Pauline

Tout s’est très bien passé, le personnel est sympathique, l’accès facile à trouver, et le tarif raisonnable. Merci

Tristan

Perfecte locatie naast de metrostation en 5 minuten loopafstand van de Eiffeltoren. Ruime parkeerplekken en schoon. Nadeel: na het drukken van de intercom sprak het personeel gebrekkig Engels en kon niet mijn reserveringscode verstaan.

Brigitte

Ce parking est idéal pour se garer si on vient de l'est, près de l'autoroute et le métro pour aller à Paris est juste devant le parking. Pour nous, qui avons passé le week-end à Paris la meilleure solution. Et en plus tout à un très bon prix.

Ingrid

Nous avions réservé un créneau horaire mais avons perdu 15 min à attendre qu une place se libère... Dommage, cela nous a mis en retard pour notre rendez-vous.

Volker

Sehr freundliches und hilfreiches Personal

Christophe

il faut envoyer vos messages en francais!

Alain Xabier

El código QR no funcionó a la entrada, cogimos ticket y el personal nos lo solucionó en la caja de pago sin problema. Ubicación excelente, parcelas amplias y seguro

JEAN PIERRE

Personnel aimable et courtois aucun problème

Vojtěch

Great parking near the public transport in Paris. But for me with negative experience - when returned to car park in the evening (no personal after 16:00) I found a dent in my car doors caused by the motorcycle which was parked next to car when I arrived.

Jérôme

L'accès en véhicule est difficile à trouver ainsi que l'accès piéton

Puntuación de App Store
4.6 App Store
Puntuación de Google Play
4.6 Google Play
Puntuación de Google
4.5 Google