Aan het laden...

Een dag in Barcelona

Wil jij graag deze metropool bezoeken voor één dag? Dan ben je hier op het goede adres. Wij hebben namelijk speciaal voor jou een mooi artikel met allerlei ideeën in elkaar gezet. Hierin wordt een route veel tips gegeven, voor jouw perfecte dag in Barcelona.

Laten we beginnen met het parkeren. Onze tour kan je beginnen op Plaza Cataluña, wat wordt gezien als het centrum van de stad, of bij het huis La Pedrera (Casa Milà). Parclick heeft parkeerplaatsen op 2 minuten lopen van Plaza Cataluña of 5 minuten van La Pedrera. Het beste is om te kijken naar onze interactieve kaart bij het uitkiezen van een parkeerplaats. De parkeerplaatsen op bekende plekken zijn vaak het duurst, zoek je dus naar een budget versie? Probeer dan in een wijk te parkeren.

´s Ochtends

La Pedrera is ongeveer 10 minuutjes lopen vanaf Plaza Cataluña. Dit eerste werk van Gaudí wat we vandaag gaan zien is het huis zonder rechte muren. Speciaal gebouwd voor de familie Milà. Dit gebouw is het 4e en laatste project van Antoni Gaudí. Wil je dit huis graag bezoeken? Dan raden wij skip-the-line tickets te kopen. Dit is voor alle verschillende bezienswaardigheden waar ik jou over ga vertellen geen overbodige luxe. Anders kunnen de wachttijden flink oplopen.

Vanaf La Pedrera willen we graag naar de Sagrada Familia, een gebouw wat je echt niet mag missen als je één dag in Barcelona bent. Je kan een dagpas kopen voor de metro, waarmee je door heel Barcelona kan reizen of een dagkaart kopen voor een Hop-on-hop-off bus. Met de metro ben je minder kwijt en kan je snel bij al de bezienswaardigheden zijn. Met de bus heb je een beter uitzicht, kan je meer zien, maar het duurt wel langer.

Vanaf La Pedrera kan je lijn L5 nemen vanaf Diagonal, stap uit bij de gelijknamige halte “Sagrada Familia”. De Sagrada Familia is het grootste en onvoltooide werk van Gaudí. Er zijn veel verschillende tours te reserveren. Meestal in het Engels, Frans en Spaans. Zonder skip-the-line tickets kan je hier 4 tot 5 uur doorbrengen in de wachtrij. De tours duren 1 tot 1.5 uur en zijn een goede manier om alle kenmerken van deze kerk te bekijken.

´s Middags

Tijd voor lunch? Aan te raden is dit typisch Spaanse en huiselijke restaurantje op 5 minuten lopen van de Sagrada Familia, aan de Carrer de Provenca 379. Hier kan je de typische paella, vis en salades eten voor een goede lunch. Of koop wat te lunchen bij de plaatselijke bakkerij en picknick op het Placa de Gaudí, vlakbij de Sagrada Familia

Vanaf hier kan je meerdere kanten op, wil je nog meer van Gaudí zien? Dan kan je naar het Park Güell met metro L5 naar Diagonal en dan met L3 naar Vallcarca. Vanaf hier is het nog een kleine klim naar het Park Guëll. Let op. Als je het deel met uitzicht wilt bezoeken moet je weer in de rij staan, of schaf een skip-the-line ticket aan.

Toevallig ligt het Picasso museum ook in Barcelona. Deze kan je bereiken met L2 en een over stap op Passeig de Gràcia op L4 naar Jaume I. Vanaf hier loop je de Carrer de la Princesa op (richting het Park de Ciutadella). Of loop over de Via Laietana waar Art Deco en het Modernisme de invloed op de architectuur heeft gehad.  

Toch liever een beetje winkeltjes kijken? Ga naar Eixample (Lijn L2, stap uit bij Passeig de Gràcia) voor bekende merken, warenhuizen en luxe merken. Voor onbekende merken en cadeauwinkeltjes kan je beter naar de Gotische wijk (Lijn L2, overstap op L3 Passeig de gràcia, stap uit op Liceu). Vintage? Dat kan je allemaal vinden bij el Raval (Lijn L5, overstap op Diagonal L6, stap uit bij Catalunya). Er is genoeg te kiezen!

De dag afsluiten

Sluit je dag af met een lekker drankje in de wijk La Barceloneta. Je hebt het verdient! Laat de wind door je haren waaien terwijl je nipt van de sangria, cocktail of cola. De wijk La Barceloneta ligt bij het gelijknamige metrostation Barceloneta. Hier kan je de meest verse vis kopen voor het avondeten of genieten van de zee.

De Plaza Cataluña is te bereiken door de metro L4 te nemen vanaf Barceloneta, over te stappen op Urguinaona L1, stap uit bij Catalunya.

Dit was Barcelona in één dag! Hopelijk heb jij genoeg inspiratie opgedaan voor jouw dagtrip naar Barcelona. Wil je er zeker zijn dat je jouw auto kan parkeren als je komt vanuit buiten de stad, en niet te veel betalen? Reserveer dan een parkeerplaats met Parclick in één van de honderden parkeerplaatsen in Barcelona. Maak de dag zo gek als je wilt, de auto staat veilig in een bewaakte en overdekte parkeerplaats.