Aan het laden...

Parkeergarage dichtbij het Nationaal museum van Catalaanse kunst (MNAC)

Het Nationaal museum van Catalaanse kunst, in het Spaans ook bekend onder de afkorting MNAC (Museo Nacional de Arte de Cataluña), is gebouwd op de Montjuïc. De Montjuïc is een heuvel in het zuidwesten van Barcelona. Het museum heeft meerdere locaties, maar dit is het hoofdgebouw.

Door alle bezoekers die een plekje proberen te vinden moet je speciale tactieken gebruiken om een parkeerplekje te bemachtigen. Strategie 1: Heel vroeg komen. Strategie 2: Buiten de stad parkeren en met metrolijn 4 naar het museum reizen. Strategie 3: Parkeren met Parclick in een parkeergarage in de buurt. Wij hebben deze parkeergarages speciaal uitgekozen op hun locatie, prijs en andere voordelen voor jou. Je kan zelf kiezen voor hoe lang je parkeert, misschien wil je het Olympische stadion en de Montjuïc Magische Fonteinen in de buurt ook wel zien.

Nationaal museum van Catalaanse kunst

Een van de mooiste musea op een sprookjesachtige locatie

Kenmerkend aan het Nationaal museum van Catalaanse kunst is dat het op een heuvel ligt, omringd door verschillende indrukwekkende fonteinen. Binnen kijk je je ogen uit, hier worden schilderijen van de bekendste kunstenaars tentoongesteld. Het museum staat bekend om haar uitgebreide kunstcollectie in Romaanse en Gotische stijl.

Het museum dateert uit 1990, toen het nog collecties tentoonstelde uit het museum voor moderne- en Catalaanse kunst. Tegenwoordig hebben ze een specifiek gedeelte voor fotografie, gevuld met meer dan 6.000 foto´s.

Het hoofdgebouw van dit museum genaamd Palau Nacional, bevindt zich in het Montjuïc kasteel in Barcelona. Dit op Italiaanse architectuur geïnspireerde gebouw is gebouwd in 1929 als deel van de Wereld beurs die Barcelona dat jaar organiseerde. Dit is een èchte aanrader voor kunstliefhebbers. Dit gebouw is te bereiken met metrolijn 4, uitstappen op station “Pueblo Seco”.