Parkeer in de buurt van de Paris La Défense Arena

Parkeren in de buurt van het stadion doe je het gemakkelijkste via Parclick. Je bent dan altijd verzekerd van een parkeerplek en betaald de voordeligste prijs. Parijs heeft namelijk een aantal regels met betrekking tot parkeren. Zo mag je maximaal twee uur parkeren. Voorkom dus een hoop tijd verspilling en reserveer een parkeergarage met Parclick.

Paris La Défense Arena

Stel, je wilt heel graag naar een concert van Justin Bieber in de Ziggo dome, maar, de kaarten zijn net uitverkocht? Tja, wat doe je dan? Even snel kijken of hij ook optreedt in Parijs? Dit zal dan namelijk waarschijnlijk in de Paris La Défense Arena zijn. Mocht je er dan toch al dat geld voor over hebben, dan kun je er eigenlijk maar beter een aantal dagen aan vastplakken!

De U Arena is nog niet zolang geleden geopend. In September 2017. De bouw heeft enige jaren geduurd. Mede door protesten van omwonende over de bouw van het gigantische gebouw. De totale kosten van het gebouw bedragen rond de 320 miljoen euro. Wat krijg je daar dan voor terug? De website van de Paris La Défense Arena beweerd een van de modernste stadions van de wereld te zijn. Zo zou het stadion van de nieuwste technologieën voor optredens en voorstellingen zijn voorzien. Tijdens rugbywedstrijden is er plaats voor 32.000 bezoekers. Een kleine 40.000 bezoekers is welkom tijdens concerten, én 5000+ bezoekers zijn welkom tijdens indoorsport evenementen.

Verder is het stadion voorzien van verschillende soorten lichten aan de buitenkant. Dit geeft de mogelijkheid tot het creëren van verschillende effecten en daarmee de uitstraling van het stadion.

De buurt rond het stadion heeft talloze mogelijkheden om bijvoorbeeld een hapje te eten. Misschien dat door de bouw van het nieuwe stadion, de buurt de komende jaren wel verder uitbreidt.

Mocht je met het OV willen komen, dan heb je de volgende mogelijkheden. Je kunt met de RER-lijn A gaan, je stapt dan uit bij halte Care de Nanterre Préfecture. Metrodienst 1 stopt bij de halte La Défense. Beide haltes liggen op loopafstand van het stadion.