Parkeergarages dichtbij Canal Grande

19 Parkeergarages gevonden

Parkeergarages dichtbij Canal Grande

Het Canal Grande in Venetië, oftewel het “grote kanaal”, loopt recht door de stad heen. Het staat vooral bekend om zijn bruggen zoals de Rialtobrug! Parkeren rond het Canal Grande is vrij moeilijk. Sowieso is parkeren in Venetië zo goed als onmogelijk. Je hebt twee mogelijkheden waar Parclick je bij kan helpen! Net buiten Venetië kun je in Mestre parkeren (goedkoper) of in Venetië zelf (duurder) op het Piazzale plein. Beide keuzes zijn te vinden op de interactieve kaart bovenaan de pagina. Reserveer dus een parkeerplek in een parkeergarage vooraf zodat je je nergens zorgen over hoeft te maken. Bespaar tijd en geld en parkeer voordat je aankomt met Parclick.

Canal Grande

Het Canal Grande is ongeveer 4 kilometer lang en heeft de vorm van een omgekeerde “s”. Verder is het kanaal 5 meter diep en 30-70 meter breed. Iedereen die een bezoekje aan Venetië brengt komt er op een gegeven moment een keer in de buurt. Al is het om de Rialtobrug te bekijken. Het kanaal is tussen de 13de en 18de eeuw aangelegd. De oever geeft huis aan meer dan 170 gebouwen. Mocht je in de buurt zijn zou je zelfs een tocht over het Canal Grande kunnen maken met een gondel. Zo zie je aan de oevers verschillende stijlen huizen zoals “Fondaco” huizen, Venetiaanse-Byzantine stijl, Venetiaanse Gotische stijl, Venetiaanse Baroque en de Renaissance.

Wat valt er te doen rond de Rialtobrug vraag je je nu af? Er zijn een aantal bruggen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo zal de Rialtobrug een van de hoofd attracties zijn rond dit kanaal. Zoals al eerdergenoemd, een rondvaart door het kanaal zou een mooie optie kunnen zijn. Verder zijn er genoeg restaurantjes om een hapje te eten of te genieten van een lekker Italiaans ijsje. Probeer niet te verdwalen in de kleine straatjes rondom het kanaal. Venetië kan soms wat weg hebben van een doolhof!

Vergeet dus niet een parkeergarage vooraf te boeken via Parclick. Dit zal je een hoop tijd en geld besparen.

Interessante bezienswaardigheden dichtbij Canal Grande in Venetië

Beroemde cookies

Door het gebruiken van deze website ga je akkoord met onze .