Parkeergarages dichtbij Las Ramblas

Verspil geen minuut van je tijd in Barcelona op zoek naar een parkeerplaats, en dan ook nog de volle prijs moeten betalen als je een parkeerplaats hebt gevonden. Bovendien is parkeren in Barcelona verdeeld in groene en blauwe zones, de regels variëren, dus het is een snelle manier om een boete te krijgen als je niet bekend bent met de parkeerregels van de stad. Dus, wat adviseren we je, nederige reiziger, met parkeer met behulp van Parclick natuurlijk! Via de website van Parclick kun je een parkeerplaats vinden die bij je past, en voor een prijs die je wilt betalen - er zijn dus geen onaangename verrassingen.

Las Ramblas

Een van 's werelds favoriete straten

Ga je naar Barcelona? Wat is het enige dat een reis daar niet compleet zou zijn zonder - een wandeling over Las Ramblas natuurlijk! Er is een reden waarom deze straat, of serie van onderling verbonden straten zo populair is onder de lokale bevolking en toeristen. Misschien zijn het de talloze tapasbars en restaurants, cadeauwinkels of straatartiesten die deze plek zijn unieke uitstraling geven. Het was vroeger een rivier, maar nu volgt het niet met water, maar met mensen die genieten van de unieke atmosfeer.

Het verbindt het Plaça de Catalunya met het centrum en het Christopher Colombus-monument in Port Vell, en het is ook gaaf om de evolutie van Barcelona te zien, aangezien de weg steeds moderner wordt naarmate je dichter bij de zee komt. Dus wat houdt je tegen? Kun je iets beters verzinnen dan op een terras te zitten met een koud drankje terwijl je de drukte voorbij ziet komen?

Dankzij de super centrale locatie is het ook makkelijk om er te komen omdat er 3 metrohaltes zijn verspreid over de ramblas die zich over iets meer dan 1 kilometer uitstrekt. De metrostations Catalunya, Liceu en Drassanes. Nu, denk niet dat het gewoon een opgekropte weg is in Barcelona, het is een straat waar veel te doen is! Je kunt er het Gran Theatre Liceu bekijken, de wonderen van de Mercado de la Boquería verkennen en het Palau de la Virreina bewonderen.

Maar nu zullen diegenen onder jullie die opletten zich realiseren dat het een beetje vreemd is om een straatnaam te hebben in het meervoud, nou dat is omdat er niet slechts één Ramblas is maar vijf! Elk met een heel ander karakter dan de ander. In Rambla Canaletes vindt je Plaza Catalonia, die zich in het bovenste deel van de wijk bevindt. De Rambla de los Estudios staat bekend omdat het de universiteit van Barcelona huisvestte. Hier vind je ook de oude vogelmarkt. De Ramblas de las Flores is een unieke plek vanwege de bloemen en planten die hem de meeste kleur geven van alle Ramblas. Om de Boquería-markt te bezoeken, kom je ook in dit gebied. Een andere belangrijke regio is de Rambla de los Capuchinos, waar de belangrijkste toeristische attracties zijn gevestigd, waaronder het Palacio Güell, Plaça Reial en Gran Teatro Liceo. En last but not least eindigt de tour op de Rambla de Santa Mónica, de ingang van de haven van Barcelona, waar je de hele nacht kunt drinken en dansen.

Beleef de magie van het hart van de Catalaanse hoofdstad zonder je zorgen te hoeven maken over parkeren!

Interessante bezienswaardigheden dichtbij Las Ramblas in Barcelona

Beroemde cookies

Door het gebruiken van deze website ga je akkoord met onze .