• Beste aanbiedingen
  • Meer dan 3 miljoen klanten
  • Boeken met flexibele data

Waar te parkeren in Murano

Murano staat over de hele wereld bekend om zijn ambachtelijke glasblazerijen en is met ongeveer 6000 bewoners een van de meest dichtbevolkte gebieden van de Venetiaanse lagune. Het eiland is te verdelen in zeven kleinere eilanden die met elkaar zijn verbonden door talrijke bruggetjes.

Helaas kan Murano niet worden bereikt met de auto, tenzij je in het bezit bent van een amfibivoertuig.. anders kan je het best jouw parkeerplaats reserveren met Parclick! Wij bieden de beste parkeerplaatsen aan op Piazzale Roma, of een budgetversie in Venetië Mestre, geniet van een exra tochtje over het water!

Voor het reizen naar Murano kan je dan vanaf Venetië de watertaxi nemen. Dagkaart voor onbeperkt reizen heb je al vanaf 20,-. Of lees onze landing over "Parkeren en de weg vinden in Venetië"

Murano

Geschiedenis, cultuur en kunst!

Murano wordt al sinds de 6e eeuw bewoond en was officieel een vissershaven. Het eiland heeft veel ups en downs gekent. Zo verhuisen veel bewoners in de 11e eeuw naar Dorsoduro en werd hierdoor de hoge raad van Murano afgeschaft. in de 15e eeuw ging het weer beter omdat Murano werd gezien als vakantie-oord voor Venetianen. Er werden immens veel palacio´s gebouwd, waarna het weer slechter ging. 

Hoe komen al die glasblazers dan op Murano? Nou... Die moesten verhuizen van Venetië naar Murano door het brandgevaar. Ook zouden de geheimen van het glasblazen zo beter beschermd kunnen worden. In de praktijk stond er, ongeveer, de doodsstraf op het doorvertellen van glasblaas-methodes en leefden de ambachtslieden als gevangenen op het eiland. Tegenwoordig is het toerisme en het glas de grootste inkomstbron van Murano.

Cultuur

De Duomo, ookwel de Santa Maria e San Donato genoemd, is een van de monumenten die opvalt tussen de anderen. De kerk is gebouwd in Byzantijnse stijl en gewijd aan de Heilige Maria en de Heilige Donatus. Ook bevat deze kerk de overblijfselen van dezelfde heilige Donatus en is hij gelegen aan de Rio dei Vetrai (Rivier van glasmakers).

Murano is uniek in de wereld, net als een bezoek aan dit prachtige eiland in de Venetiaanse lagune. Reserveer jouw parkeerplaats in de buurt van Murano nu tegen de laagste prijs met Parclick. Verlies jezelf in de stad met het mooiste glas van de wereld.

Download app

Veeg met je vinger over onze app en alles verandert.

U beslist waar en wanneer u parkeert en welke parkeergarage het beste bij u past. Je bespaart geld, je bespaart tijd en je beseft dat parkeren snel en handig kan zijn. Je komt altijd op tijd.

Descargar en App StoreDescargar en Google Play

Murano

Meer dan 1M chauffeurs hebben al geboekt bij  Parclick

Roy

Perfect place ofcourse for a high price in Venice.

Bruno

L'accueil au parking a été très bien, un agent indiquait à quel étage du parking il restait de la place pour stationner, le personnel à l'accueil central a délivré le pass 4 jour sans aucun problème. Le parking était bien dimensionné pour notre véhicule.

Marco

Ottimo parcheggio, personale molto gentile!!

Erika

This was a great parking experience! Easy, convenient, great location’

Abderrahim

Pratique

ALESSANDRO

Parcheggio comodissimo con navetta che porta a Venezia in p.le Roma. Ottima organizzazione: per il ritorno si comunica due ore prima l'orario gradito per il prelievo in p.le Roma e puntualmente arriva la navetta. Proprietario gentilissimo.

Gaelle

Nous avons été ravis de ce service ! Rapport qualité/prix imbattable ! Un accueil vraiment agréable et sympathique, Merci beaucoup

Peter-Friedrich

Guter Service wie immer, das ein und aus checken und die Transfers wären perfekt. Gerne wieder. Auch das buchen auf der Internetseite, lief problemlos

Federica

Prendete il biglietto alla sbarra e poi convertitelo(avendo già pagato) presso l ufficio subito sulla destra con quello per uscire ... si parcheggia nella zona c dove c è un ascensore che vi porta direttamente dentro il mercato di testaccio...ottimo

Gregory

Au top

Puntuación de App Store
4.6 App Store
Puntuación de Google Play
4.6 Google Play
Puntuación de Google
4.5 Google