• Beste aanbiedingen
  • Meer dan 3 miljoen klanten
  • Boeken met flexibele data

Populaire parkeergarages in Het Louvre Museum

De meest centrale

De goedkoopste

Waar te parkeren in Het Louvre Museum

Waar moet je beginnen als je het over 'Le Louvre' hebt? Natuurlijk houdt de glimlach van de Mona Lisa ons allen al jaren bezig, maar dit is slechts één van de 350.000 creaties die hier te bewonderen zijn. Als je van plan was twee minuten te besteden bij ieder kunstwerk, zal je toch écht je extra vakantiedagen moeten inzetten! :) Één ding staat vast: Het Louvre museum is absoluut een must see & do in Parijs!

Het Louvre - gelegen in het 1e arrondissement van Parijs - is het best bezochte museum ter wereld. In 2014 kwamen er meer dan 9,3 miljoen bezoekers naartoe. Een beetje voorbereiding op je uitstapje kan hier dus zeker geen kwaad. Parclick biedt zo’n 100 parkeergarages aan in Parijs, ook dicht bij Le Louvre.

Als je liever de drukte en hoge(re) parkeertarieven wilt vermijden, kun je je auto ook net buiten het stadscentrum parkeren. Je kunt dan naar het Louvre lopen of het openbaar vervoer gebruiken. Deze lijnen gaan naar het museum: Metro lijn 1, halte Palais-Royal–Musée du Louvre station of de volgende buslijnen: 21, 24, 27, 39, 48, 68, 69, 72, 81 en 95.

Vergelijk onze parkeergarages, kies er één uit die bij jou past en reserveer!

Het Musée du Louvre » Van middeleeuws fort tot een wereldberoemd museum

In 1793 opende het haar deuren als museum. Oorspronkelijk was Le Louvre geen museum, maar een middeleeuws fort dat in 1190 gebouwd werd. In de 16e eeuw werd er een koninklijk paleis van gemaakt. Toen de Franse monarchie verhuisde naar het paleis van Versailles, werd het voor het eerst geopend voor het publiek, met een aanbod van 537 schilderijen. De laatste verandering is de piramide van het Louvre geweest in 1989, deze wordt nu gebruikt als hoofdingang.

Een beetje informatie over bekende werken in het Louvre:

De Mona Lisa - het bekendste schilderijtje in het Louvre trekt per jaar miljoenen mensen. Het is een van de weinige werken van Leonardo Da Vinci waarvan men weet dat hij het ècht zelf heeft geschilderd. Er zitten veel geheimen achter het schilderij, zoals haar glimlach. Die wordt de "onvatbare glimlach" genoemd. Als je van veraf of van opzij kijkt lijkt de Mona Lisa ook harder te lachen. Ook is zij gestolen geweest, kreeg zuuraanvallen te voorduren, stenen naar haar hoofd en werd ze bespoten met graffiti. Tegenwoordig hangs de Mona Lisa achter kogelwerend glas. Als laatst zijn er nog veel gebruikssporen te vinden. Zo heeft de Mona Lisa wel degelijk wenkbrouwen, maar zijn deze vervaagd door de jaren heen. 

De Venus van Milo - is een beeldhouwwerk uit ongeveer 130 voor Christus. Het beeld stelt de Griekse godin Aphrodite voor. (Godin van de liefde, schoonheid, seksualiteit en vruchtbaarheid). Het beeld werd gevonden in 1820 door een boer op zijn veld.

De Vrijheid van het volk (La Liberté guidant le peuple) - Is een schilderij uit de Romantiek verbeeldt de vrijheid als Marianne. Zij is het nationale symbool van Frankrijk en voerde de juli revolutie aan in 1830. Er zitten verschillende betekenissen achter de compositie van het schilderij. De vrouw, verwijst terug naar oudere voorstellingsmethodes, met een ontbloot bovenlijf, wat staat voor kwetsbaarheid en moed in contrast met wat zich afspeelt. Het jongetje met de twee pistolen is de jeugd

Als laatste, de kroning van Napoleon - Deze kroningsplechtigheid in de Notre-Dame in Parijs was een enorme gebeurtenis. Napoleon rukte hierbij de kroon uit de Paus zijn handen en kroonde zichzelf en zijn vrouw Josephine, die door haar mantel de trap moeilijk op kwam. Napoleon heeft ook zijn moeder op het schilderij laten zetten, midden boven op het balkon, ookal vondt zij het onbeschoft dat Napoleon zichzelf kroonde en was daarom niet eens aanwezig.

Er zijn nog veel meer vaste en wisselende tentoonstellingen te zien in het Louvre. Ga op ontdekkingstocht en laat je verrassen door prachtige kunstwerken die dit museum bezit! Je reserveert met een paar klikken een parkeerplek in de garage naar keuze. Bespaar tot 70%. Veel plezier in het Louvre!

Download app

Veeg met je vinger over onze app en alles verandert.

U beslist waar en wanneer u parkeert en welke parkeergarage het beste bij u past. Je bespaart geld, je bespaart tijd en je beseft dat parkeren snel en handig kan zijn. Je komt altijd op tijd.

Descargar en App StoreDescargar en Google Play

Het Louvre Museum

Bezienswaardigheden in Parijs Bezienswaardigheden in Parijs

Meer dan 1M chauffeurs hebben al geboekt bij  Parclick

Christine

Facile et pratique. Réservation en ligne rapide

Barnaby

The QR code has never worked in the many times we have parked here but the staff are helpful at sorting this out. Would be nice if you could fix this though as it is quite annoying. Lift is broken half the time.

Patrick louis

La carte n'a jamais fonctionné à l'entrée du parking (elle était illisible).. J'ai du, tous les soirs me rendre à l'accueil pour la changer. Grace à la gentillesse et la professionalité de votre personnel, cette opération était toujours très rapide.

Lénica

Très bien, juste il faut indiquer le code de l’ascenseur quelque part

STÉPHANE

Accès facile et sortie libre durant la durée de location

Thierry

Un parking super sécurisé, propre un accueil très sympa je recommande

Loida

All perfect

Lucas Ahrweiler

Alles hat wunderbar geklappt, kann das Parkhaus nur empfehlen. Der Mitarbeiter, der mir half (was eigentlich sogar unnötig war, der in der App angezeigte Qr-Code war groß genug), war sehr freundlich.

Arnold

En stationnement dans le parking de 10h à 21h pour le salon de l’agriculture. Problème de QR code mais le personnel a l’accueil a été très serviable et réglé le problème

Wouter

There are also electric loading options for your car. This was a pleasant surprise!

Puntuación de App Store
4.6 App Store
Puntuación de Google Play
4.6 Google Play
Puntuación de Google
4.5 Google