Aan het laden...

Parkeren dichtbij de Murillo tuinen

In de wijk Santa Cruz ligt een klein stukje groen (nouja… 85.000 m2). Dat stukje groen is al een bezienswaardigheid op zich, de Murillo tuinen liggen tussen Avenida Menéndez Pelayo, de muren van het Alcázar Paleis en diezelfde wijk Santa Cruz.

De tuin heette eerst de Huerta del Retiro. De naam werd later echter verandert naar Murillo, omdat zijn geboortehuis vlakbij ligt. Murillo leefde van 1617 tot 1682 en was een Spaanse kunstschilder die vooral religieuze werken schilderde. Hij was bekend in heel Europa. Zijn schilderijen behoren tot de Barok, een stijl die te herkennen is aan haar extreme realisme, dramatische effecten, clair-obscur (Extreem licht-donker contrast) en figura serpentina (kronkelende figuren in gekke houdingen)

Omdat de tuin aan de rand van de centrale wijk Santa Cruz ligt, welke bekend staat om haar kleine en kronkelige straatjes, kan het best lastig zijn om hier te parkeren. We raden je aan om niet door de centrale wijken te gaan rijden, je hoeft maar één keer te knipperen en er is een file ontstaan. Parclick daarentegen, heeft de beschikking over centraal gelegen parkeergarages, die niet midden in het centrum liggen. Reserveer nu snel, gemakkelijk en goedkoop met Parclick in Sevilla.

De Murillo Tuinen

Van koninklijke tuinen naar openbaar park

Het park heeft verschillende mooie kenmerken, denk bijvoorbeeld aan het Columbus monument, wat in 1929 gebouwd is voor een tentoonstelling. Het is te herkennen aan de enorme leeuw bovenop twee pilaren. Op deze manier lijkt het niet ècht op een Columbus monument, maar het gaat om het idee, toch? 

De tuinen staan sinds 2002 ook op de lijst van waardevolle culturele objecten. Er zijn veel oude mozaïek ingelegde bankjes te vinden en ook de “rotondes” beplant met een grote diversiteit aan flora zijn zeker kenmerken van de Murillo tuinen. Als laatste hangt er een bijna gekke stilte, ook al sta je in het centrum van Sevilla.

Bezoek je Sevilla en wil je graag dichtbij de Murillo tuinen parkeren? Reserveer een parkeerplaats op Parclick vanaf 10 euro per dag. Bespaar tot 70% op de originele prijs door te parkeren met Parclick.