• Beste aanbiedingen
  • Meer dan 3 miljoen klanten
  • Boeken met flexibele data

Waar te parkeren in Castello

Venetië heeft officieel 6 wijken, tel je daar de eilanden rondom Venetië bij op, dan zijn het er ongeveer 11. Castello is één van die wijken en de grootste van de 6, ook is het het verst weg van de enige paar wegen op Venetië. Dit maakt het niet minder leuk om te bezoeken!

Heb je geen boot of amfibievoertuig? Dan kan je in deze wijk helaas niet parkeren. Parclick biedt wel parkeergarages aan op Piazzale Roma of Mestre, het vasteland. Zo zit je toch “dichtbij” deze mooie wijk, die je met een gondel of met de boot kan bereiken. Reserveer binnen 2 minuten en parkeer voor aankomst met Parclick.

Castello

De grootste wijk van Venetië

Deze mooie wijk begint ten oosten van het San Marco plein, waar ook het Arsenaal van Venetië te vinden is. Hier kan je alles vinden wat je wilt weten over het Arsenaal van Venetië. Wij gaan verder!

Wist je dat de originele naam van Castello eigenlijk Isola D´Olivio is? Het eiland is Castello (= fort) genoemd omdat het hoorde tot het nabij gelegen eiland San Pietro di Castello. De wijk zelf kwam pas in de 13e eeuw tot bloei terwijl op het eiland al in de 8e eeuw een nederzetting ontstond. 

Castello kan nog eens opgedeeld worden in 3 wijken, die allemaal haar eigen geschiedenis hebben. Het Middelste en Westelijke deel is voor het grootste deel het Arsenaal en het Scheepswerf, het Oostelijke deel werd verder uitgebreid onder de bezetting van Napoleon en nog Oostelijker is er een eiland te vinden wat verbonden werd met de rest van Venetië in de 19e eeuw. 

Deze wijk heeft een verscheidenheid aan bezienswaardigheden en verhalen. Bijvoorbeeld de Brug der Zuchten (Ponte dei Sospiri). Deze brug verbindt het Palazzo Ducale en de gevangenis, gevangenen zouden door de raampjes in de brug voor het laatst daglicht zien. Ook Casanova (de 18eeeuwse avonturier en vrouwenverslinder) en Galileo Galilei (Venetiaanse natuurkundige, astronoom, wiskundige en filosoof) hebben hier opgesloten gezeten.

Verder kan je ook La Scuola Grande di San Marco vinden, een broederschap huis volledig in Renaissance en Byzantijnse stijl

Er is genoeg te doen! De auto heb je niet meer nodig, parkeer deze daarom lekker met Parclick in één van onze parkeergarages op of dichtbij Venetië. Kijk op onze interactieve kaart voor de parkeergarage naar jouw wensen.

Download app

Veeg met je vinger over onze app en alles verandert.

U beslist waar en wanneer u parkeert en welke parkeergarage het beste bij u past. Je bespaart geld, je bespaart tijd en je beseft dat parkeren snel en handig kan zijn. Je komt altijd op tijd.

Descargar en App StoreDescargar en Google Play

Castello

Meer dan 1M chauffeurs hebben al geboekt bij  Parclick

Roy

Perfect place ofcourse for a high price in Venice.

ALESSANDRO

Parcheggio comodissimo con navetta che porta a Venezia in p.le Roma. Ottima organizzazione: per il ritorno si comunica due ore prima l'orario gradito per il prelievo in p.le Roma e puntualmente arriva la navetta. Proprietario gentilissimo.

Gregory

Au top

Heinz Joachim

Bester Schutz des Autos, optimale Kommunikation, schneller Shuttle-Dienst. Ich freue mich aufs nächste Mal. La migliore protezione dell'auto, comunicazione ottimale, servizio navetta veloce. Non vedo l'ora che arrivi la prossima volta.

Marco

Arrivo chiaro ed immediato. È stato semplicissimo lasciare la macchina. Ritiro rapidissimo e macchina già pronta per andar via

Andrea

abbiamo ritardato nel ritirare l'auto, l'operatore ci ha aspettato senza farci pagare il tempo oltrepassato

Marco

Personale cordiale e disponibile Nel caso ne avessi bisogno nuovamente prenoterò da loro

BIRGIT

Freundliches Personal und wir waren sehr zufrieden, gerne wieder.

Bruno

RAS...

Marco

Personale molto disponibile e gentile, grazie.

Puntuación de App Store
4.6 App Store
Puntuación de Google Play
4.6 Google Play
Puntuación de Google
4.5 Google