Sorteren op:

Parkeergarages dichtbij Castello

6 Parkeergarages gevonden
 • MarcoPolo - Car Valet - Venezia Centro - Scoperto
  1. Dichterbij

  MarcoPolo - Car Valet - Venezia Centro - Scoperto

  Onoverdekt
  43 min (2.6km)
  Prijs voor 1 dag
 • Garage San Marco - Venezia Centro

  Garage San Marco - Venezia Centro

  Overdekt (2.1m)
  45 min (2.7km)
  Prijs voor 1 dag
 • Autorimessa Comunale Venezia AVM - Porto di Venezia

  Autorimessa Comunale Venezia AVM - Porto di Venezia

  Overdekt (2.2m)
  45 min (2.7km)
 • Venezia Center Parking Garage (ex Isolanova Parking)
  1. Goedkoper

  Venezia Center Parking Garage (ex Isolanova Parking)

  Overdekt (2.2m)
  59 min (3.6km)
  Prijs voor 1 uur
 • Marive - Parking+Ferry - Venezia Centro

  Marive - Parking+Ferry - Venezia Centro

  Onoverdekt (2.3m)
  +60 min (6.5km)
  Parclick prijs 1 dag
  25 €
 • Marive Parking+Water Taxi Exclusive - Venezia

  Marive Parking+Water Taxi Exclusive - Venezia

  Onoverdekt (2.3m)

Waar te parkeren in Castello

Venetië heeft officieel 6 wijken, tel je daar de eilanden rondom Venetië bij op, dan zijn het er ongeveer 11. Castello is één van die wijken en de grootste van de 6, ook is het het verst weg van de enige paar wegen op Venetië. Dit maakt het niet minder leuk om te bezoeken!

Heb je geen boot of amfibievoertuig? Dan kan je in deze wijk helaas niet parkeren. Parclick biedt wel parkeergarages aan op Piazzale Roma of Mestre, het vasteland. Zo zit je toch “dichtbij” deze mooie wijk, die je met een gondel of met de boot kan bereiken. Reserveer binnen 2 minuten en parkeer voor aankomst met Parclick.

De grootste wijk van Venetië

Deze mooie wijk begint ten oosten van het San Marco plein, waar ook het Arsenaal van Venetië te vinden is. Hier kan je alles vinden wat je wilt weten over het Arsenaal van Venetië. Wij gaan verder!

Wist je dat de originele naam van Castello eigenlijk Isola D´Olivio is? Het eiland is Castello (= fort) genoemd omdat het hoorde tot het nabij gelegen eiland San Pietro di Castello. De wijk zelf kwam pas in de 13e eeuw tot bloei terwijl op het eiland al in de 8e eeuw een nederzetting ontstond. 

Castello kan nog eens opgedeeld worden in 3 wijken, die allemaal haar eigen geschiedenis hebben. Het Middelste en Westelijke deel is voor het grootste deel het Arsenaal en het Scheepswerf, het Oostelijke deel werd verder uitgebreid onder de bezetting van Napoleon en nog Oostelijker is er een eiland te vinden wat verbonden werd met de rest van Venetië in de 19e eeuw. 

Deze wijk heeft een verscheidenheid aan bezienswaardigheden en verhalen. Bijvoorbeeld de Brug der Zuchten (Ponte dei Sospiri). Deze brug verbindt het Palazzo Ducale en de gevangenis, gevangenen zouden door de raampjes in de brug voor het laatst daglicht zien. Ook Casanova (de 18eeeuwse avonturier en vrouwenverslinder) en Galileo Galilei (Venetiaanse natuurkundige, astronoom, wiskundige en filosoof) hebben hier opgesloten gezeten.

Verder kan je ook La Scuola Grande di San Marco vinden, een broederschap huis volledig in Renaissance en Byzantijnse stijl

Er is genoeg te doen! De auto heb je niet meer nodig, parkeer deze daarom lekker met Parclick in één van onze parkeergarages op of dichtbij Venetië. Kijk op onze interactieve kaart voor de parkeergarage naar jouw wensen.

Castello