• Beste aanbiedingen
  • Meer dan 3 miljoen klanten
  • Boeken met flexibele data

Waar te parkeren in het Arsenaal van Venetië

Venetië was/is niet alleen maar een mega belangrijk handelspunt in Noord-Italië. In Venetië werd ook alle munitie, schepen en wapens samengebracht. Het Arsenaal van Venetië was verantwoordelijke voor de zeemacht van “Republiek Venetië” in dhet tweede millenium jaar na Christus.

Het Arsenaal van Venetië is gelegen in het Castello district, omringd bij de vele kanalen. Dit Arsenaal is natuurlijk niet te bereiken met de auto, maar je kan hem wel parkeren met Parclick! Wil je op Venetië parkeren? Ga dan voor een parkeergarage op Piazzale Roma, het laatste straatje waar gereden mag worden met de auto. Of parkeer in Mestre, het stadje op het vasteland. Er gaat bijna elke 10 minuten een trein richting Venetië en het uitzicht over de brug is wonderbaarlijk. 

Parkeer met Parclick als je graag verzekerd bent van een parkeerplaats bij aankomst. Reserveer binnen 2 minuten en parkeer voor aankomst met Parclick in Venetië!

Het Arsenaal van Venetië

In het arsenaal werd gewerkt aan schepen voor de vloot, lag munitie opgeslagen en werden wapens bewaard. Het Arsenaal wordt omringd door een muur van 3.2km lang, om alle pottenkijkers en spionnen buiten te houden. 

Venetië beheerste een groot deel van de handel in het middellandse zeegebied, dit zou nooit mogelijk geweest zijn zonder dit grote arsenaal. Uiteindelijk werd er handel gevoerd met meer dan 3.000 Venetiaanse koopmansschepen. 10% van alle inkomsten van de Venetiaanse overheid werd uitgegeven aan het onderhouden van dit Arsenaal, dan snap je wel hoe belangrijk het was ;)

Kunststroming!

Het Arsenaal werd gebouwd rond 1104 en is ook in een oude stijl gebouwd. Hier is dat de Byzantijnse stijl. Deze stijl kwam op na de val van het West-Romeinse imperium in het begin van de 5e eeuw. Kenmerkend zijn de kleine ramen, koepeltjes en invloeden van Midden-Europese stijlen, in de vormen van de ramen maar met weinig extra decoratie. De Byzantijnse stijl was een vrij sombere stijl.

Bekijk ook zeker even de Hoofdpoort, genaamd Porta Magna, van het werf en de twee grote leeuwen naast de poort, genaamd Leeuw van Pireas, die ooit eens uit Griekenland geroofd zijn.

Wil je het Arsenaal van Venetië graag zelf bezoeken? Ga op weektrip! Of rijdt een dagje langs vanuit jouw vakantiehuisje? Parkeren kan je in ieder geval met Parclick. Kijk op onze interactieve kaart voor de parkeerplaats naar jouw wensen. 

Download app

Veeg met je vinger over onze app en alles verandert.

U beslist waar en wanneer u parkeert en welke parkeergarage het beste bij u past. Je bespaart geld, je bespaart tijd en je beseft dat parkeren snel en handig kan zijn. Je komt altijd op tijd.

Descargar en App StoreDescargar en Google Play

het Arsenaal van Venetië

Meer dan 1M chauffeurs hebben al geboekt bij  Parclick

Roy

Perfect place ofcourse for a high price in Venice.

Bruno

L'accueil au parking a été très bien, un agent indiquait à quel étage du parking il restait de la place pour stationner, le personnel à l'accueil central a délivré le pass 4 jour sans aucun problème. Le parking était bien dimensionné pour notre véhicule.

Marco

Ottimo parcheggio, personale molto gentile!!

Erika

This was a great parking experience! Easy, convenient, great location’

Abderrahim

Pratique

Carole

Parking surveillé proche du centre mais personnel pas super aimable. Dommage sinon c était parfait

ALESSANDRO

Parcheggio comodissimo con navetta che porta a Venezia in p.le Roma. Ottima organizzazione: per il ritorno si comunica due ore prima l'orario gradito per il prelievo in p.le Roma e puntualmente arriva la navetta. Proprietario gentilissimo.

Gaelle

Nous avons été ravis de ce service ! Rapport qualité/prix imbattable ! Un accueil vraiment agréable et sympathique, Merci beaucoup

Peter-Friedrich

Guter Service wie immer, das ein und aus checken und die Transfers wären perfekt. Gerne wieder. Auch das buchen auf der Internetseite, lief problemlos

Federica

Prendete il biglietto alla sbarra e poi convertitelo(avendo già pagato) presso l ufficio subito sulla destra con quello per uscire ... si parcheggia nella zona c dove c è un ascensore che vi porta direttamente dentro il mercato di testaccio...ottimo

Puntuación de App Store
4.6 App Store
Puntuación de Google Play
4.6 Google Play
Puntuación de Google
4.5 Google