Parkeergarages dichtbij het Arsenaal van Venetië

19 Parkeergarages gevonden

Parkeergarages dichtbij het Arsenaal van Venetië

Venetië was/is niet alleen maar een mega belangrijk handelspunt in Noord-Italië. In Venetië werd ook alle munitie, schepen en wapens samengebracht. Het Arsenaal van Venetië was verantwoordelijke voor de zeemacht van “Republiek Venetië” in dhet tweede millenium jaar na Christus.

Het Arsenaal van Venetië is gelegen in het Castello district, omringd bij de vele kanalen. Dit Arsenaal is natuurlijk niet te bereiken met de auto, maar je kan hem wel parkeren met Parclick! Wil je op Venetië parkeren? Ga dan voor een parkeergarage op Piazzale Roma, het laatste straatje waar gereden mag worden met de auto. Of parkeer in Mestre, het stadje op het vasteland. Er gaat bijna elke 10 minuten een trein richting Venetië en het uitzicht over de brug is wonderbaarlijk. 

Parkeer met Parclick als je graag verzekerd bent van een parkeerplaats bij aankomst. Reserveer binnen 2 minuten en parkeer voor aankomst met Parclick in Venetië!

Het Arsenaal van Venetië

In het arsenaal werd gewerkt aan schepen voor de vloot, lag munitie opgeslagen en werden wapens bewaard. Het Arsenaal wordt omringd door een muur van 3.2km lang, om alle pottenkijkers en spionnen buiten te houden. 

Venetië beheerste een groot deel van de handel in het middellandse zeegebied, dit zou nooit mogelijk geweest zijn zonder dit grote arsenaal. Uiteindelijk werd er handel gevoerd met meer dan 3.000 Venetiaanse koopmansschepen. 10% van alle inkomsten van de Venetiaanse overheid werd uitgegeven aan het onderhouden van dit Arsenaal, dan snap je wel hoe belangrijk het was ;)

Kunststroming!

Het Arsenaal werd gebouwd rond 1104 en is ook in een oude stijl gebouwd. Hier is dat de Byzantijnse stijl. Deze stijl kwam op na de val van het West-Romeinse imperium in het begin van de 5e eeuw. Kenmerkend zijn de kleine ramen, koepeltjes en invloeden van Midden-Europese stijlen, in de vormen van de ramen maar met weinig extra decoratie. De Byzantijnse stijl was een vrij sombere stijl.

Bekijk ook zeker even de Hoofdpoort, genaamd Porta Magna, van het werf en de twee grote leeuwen naast de poort, genaamd Leeuw van Pireas, die ooit eens uit Griekenland geroofd zijn.

Wil je het Arsenaal van Venetië graag zelf bezoeken? Ga op weektrip! Of rijdt een dagje langs vanuit jouw vakantiehuisje? Parkeren kan je in ieder geval met Parclick. Kijk op onze interactieve kaart voor de parkeerplaats naar jouw wensen. 

Interessante bezienswaardigheden dichtbij het Arsenaal van Venetië in Venetië

Beroemde cookies

Door het gebruiken van deze website ga je akkoord met onze .