Parkeergarages dichtbij Palazzo Ducale

19 Parkeergarages gevonden

Parkeergarages dichtbij Palazzo Ducale

Het Palazzo Ducale ligt in het zuiden van Venetië en is open voor het publiek sinds 1923. Het paleis is gelegen aan de zuidkant van de Canal Grande.

Parkeren in de buurt van het Palazzo Ducale is niet mogelijk. We raden je dus aan om van tevoren een parkeerplek te reserveren in een van de twee parkeeropties van Venetië. Zo zijn er parkeergarages net buiten Venetië in het Mestre. De andere optie is door te parkeren bij het Piazzale Roma. Parclick helpt je gemakkelijk verder door je de beste prijzen te bieden. Reserveer en parkeer met Parclick in Venetië om vanaf minuut 1 te genieten van deze wonderlijke stad.

Palazzo Ducale

Het idee om het Palazzo Ducale te bouwen ontstond in 810 door Doge, Agnello Participazio. Hij vond dat de Doge, de hoge belangrijke functionarissen, van de vroegere republiek van Venetië, recht hadden om in een mooi paleis te wonen. Zodoende werd het paleis gebouwd. Het heeft honderden jaren gediend onder de Doge van Venetië.

Zo was er in 1483 een grote brand in de buurt van de slaapkamers van de Doge. Dit zorgde ervoor dat het Paleis gerenoveerd moest worden. Door een brand in 1547 en 1577 werd het paleis meerdere malen in verschillende stijlen gerenoveerd.

In de avond licht het paleis op door zijn vele lichten. Gecombineerd met het donker geeft dit een spectaculair beeld van het Paleis en voel je de sfeer. Het is net of je terug in de tijd gaat en zelf meemaakt hoe het toen was.

In de buurt van het Paleis kun je altijd wel ergens een hapje eten of een Italiaans ijsje scoren. Kijk eens rond en probeer de eeuwen oude details te ontdekken. Wellicht ben je wel toe aan wat rust na al dat lopen. Ga dan voor een gondel ritje en geniet terwijl je om je heen kijkt.

Interessante bezienswaardigheden dichtbij Palazzo Ducale in Venetië

Beroemde cookies

Door het gebruiken van deze website ga je akkoord met onze .