• Beste aanbiedingen
 • Meer dan 3 miljoen klanten
 • Boeken met flexibele data

Populaire parkeergarages in Bologna

De meest centrale

De goedkoopste

Waar te parkeren in Bologna

 • Aantal parkeergarages: 6
 • Meest populaire: Quick Policlinico
 • Goedkoopste garage: Internazionale
 • Het dichtst bij het centrum: Garage Stazione Bologna
 • Het dichtst bij de luchthaven: Area Parking 1

Hoeveel kost het om te parkeren in Bologna?

Hoeveel kost parkeren in Bologna? Er is een parkeerplan in de stad waarin de normale tarieven voor blauwe parkeerplaatsen zijn vastgesteld. En als u op zoek bent naar goedkoop parkeren in Bologna, zult u het misschien niet leuk vinden wat u nu gaat lezen. De tarieven zijn:

 • 2,40€/uur binnen de Cirkel van de Duizend;
 • 1,80€/uur in het Historisch Centrum;
 • 1,50€/uur in semi-centraal Corona;
 • 1,20€/uur in semi-perifeer en perifeer Corona.

In de Cerchia dei Mille en het Historisch Centrum geldt een parkeertarief van 8u00 tot 20u00 (maandag tot zaterdag). In de andere twee zones geldt een parkeertarief van 8u00 tot 18u00.

Er zijn ook kortingen van 0,20€/uur voor wie met een prepaid kaart betaalt, maar let op: die gelden niet overal. Er zijn zogenaamde "fast-turn zones" waar zelfs bewoners de volle prijs moeten betalen.

In het algemeen moet u als toerist in Bologna van meet af aan beseffen dat openluchtparkings misleidend kunnen zijn!

Waar parkeren in het centrum van Bologna?

Je zou kunnen denken dat witte parkeerplaatsen in Bologna gratis zijn. Maar nee! In Bologna geven blauwe strepen betaalde parkeerplaatsen aan, gele strepen zijn voor gehandicapten... en witte strepen geven parkeerplaatsen voor bewoners aan!

De beste manier om gratis te parkeren in Bologna is te wachten tot na 20u00 en uw auto achter te laten op een blauwe parkeerplaats. Op die manier hoef je pas de volgende dag om 8 uur te betalen.

Een andere mogelijkheid zijn de zogenaamde parcheggi scambiatori (of overstapparkeergarages): parkeergarages die verbonden zijn met het openbaar vervoer, waar u voor het parkeren kunt betalen door een kaartje voor het openbaar vervoer te kopen. Het is misschien niet helemaal gratis, maar het idee is leuk.

Dan, nou... is er altijd nog 'creatief parkeren', maar je weet hoe dat gaat. Zoveel tijd verspild met het zoeken naar een plekje op straat, met het risico dat je per ongeluk in een ZTL terechtkomt of dat je auto wordt weggesleept. En misschien kent u de stad niet goed en komt u vast te zitten in het verkeer, met schreeuwende kinderen op de achterbank.

Is het niet beter om aan te komen wetende waar u heen moet, met de zekerheid van een gereserveerde plaats? Als u dat ook vindt, vindt u hier enkele beschikbare parkeerplaatsen die u nu kunt reserveren met Parclick!

Parkeren bij Bologna Luchthaven

Als u niet weet waar u in het centrum van Bologna kunt parkeren, raden wij u aan nu een parkeerplaats te reserveren in de parkeergarage QUICK - Bologna Policlinico. Op een steenworp afstand van Porta San Vitale, kunt u zonder zorgen het historische centrum bezoeken. U kunt de twee torens bezoeken, Piazza Maggiore... of gewoon door de straten van het centrum slenteren en op jacht gaan naar handgemaakte tortellini!

De parkeergarage is 24 uur per dag open, overdekt en bewaakt, en de pas kost 2,50 euro per uur.

"Wat als ik mijn auto bij het vliegveld wil laten staan?"

Maak je geen zorgen, daar hebben we ook aan gedacht! De luchthaven Marconi van Bologna is een belangrijk knooppunt en wie van daaruit vertrekt, wil zijn auto achterlaten op een veilige plaats met videobewaking. Wij raden u aan te parkeren in parkeerzone 1. Deze parking heeft een bevoorrechte ligging vlakbij de luchthaven en biedt 2 diensten aan die u van hieruit kunt boeken:

 • Parkeerzone Parking 1 - Car Valet: Zodra u op de luchthaven aankomt, komt een operator uw auto ophalen om hem tot uw terugkeer veilig te stellen. Voor een klein extraatje kunt u er ook voor zorgen dat u uw auto weer zo goed als nieuw terugkrijgt met de autowasdienst op de parkeerplaats.
 • Parking Area Parking 1 - Shuttle daarentegen is een goedkope oplossing om uw auto comfortabel achter te laten in de buurt van de luchthaven van Bologna. Deze keer laat u uw auto achter in zijn box, en wordt u naar de luchthaven begeleid door een gratis shuttle, die u op de terugweg weer oppikt.

"Oké... maar hoeveel kost het me?"

Parkeergarages in de buurt van de luchthaven hebben geen echt vast dagtarief: de prijzen worden berekend op basis van weekboekingen, variërend van 33€ tot 240€. Shuttle en Car Valet diensten in Parking Area 1 kosten respectievelijk 56€ en 101€ per week.

Reserveer nu uw parkeerplaats in Bologna

Dit zijn volgens ons de beste parkings in Bologna. Of u nu het centrum wilt bezoeken of een vlucht op de luchthaven wilt nemen, u hoeft er alleen maar een te boeken. Waar wacht u nog op?

Meer informatie

Bologna, de hoofdstad van Emilia Romagna, genomineerd als culturele hoofdstad van Europa voor het jaar 2000 en sinds 2006 door de Unesco erkend als werelderfgoed, staat bekend als la grassa, la dotta en la rossa, respectievelijk vanwege haar rijke gastronomische cultuur, een van de oudste universiteiten van Italië, en de kleur van haar daken.

Het historische centrum, ooit begrensd door de stadsmuren, is vandaag de dag te herkennen aan de 12 poorten die naar de belangrijkste straten van de stad leiden.

Eenmaal in het historische centrum kunt u zich, aangezien Bologna een middelgrote stad is, gemakkelijk te voet verplaatsen, maar vergeet niet uw auto buiten het centrum te parkeren, want de stad heeft drie zones met beperkt verkeer waar u moeilijk in kunt komen als u de precieze regels niet kent. De ZTL-zones van Bologna zijn Sirio, de universiteitszone en zone T. Terwijl in de laatste twee de ZTL 24 uur per dag actief is en men er onder geen beding in kan, kan men voor de zone Sirio, die van 7u tot 20u actief is, een kaartje kopen (dagelijks voor 5€ en vierdaags voor 12€) dat toegang geeft tot de zone met de auto, maar waarbij parkeren niet inbegrepen is.

Parclick raadt u daarom verschillende parkings in Bologna aan, die u vooraf kunt reserveren, waar u uw auto veilig en zonder zorgen in enkele verkeerszones kunt achterlaten.

Bologna is een uitstekend vertrek- en aankomstpunt voor tal van reizen, hetzij met het vliegtuig dankzij de luchthaven Guglielmo Marconi, hetzij met de trein vanaf het Centraal Station van Bologna, dat in het stadscentrum ligt en wordt bediend door verschillende stads- en voorstadsbuslijnen.

Gezien de ligging vanuit Bologna is het ook mogelijk om interessante steden in de omgeving, zoals Ferrara en Modena, per trein of per bus te bereiken vanaf het busstation van Bologna dat naast de spoorlijn ligt.

TPER is de openbare vervoersmaatschappij van Bologna, die met zeer frequente ritten een goede service door de hele stad biedt en waarvan het kaartje ook direct aan boord kan worden gekocht.

Naast het proeven van de heerlijke regionale keuken, zijn er veel dingen te doen in Bologna.

U kunt bijvoorbeeld beginnen op het Piazza Maggiore, door de Bolognezen Piazza Grande genoemd, het hart van de stad, waar u de Neptunusfontein kunt bewonderen, en verschillende belangrijke gebouwen en paleizen, waaronder Palazzo dei Bianchi, Palazzo Comunale en Palazzo del Podestà.

Verder kunt u het laatste in Italië gerealiseerde gotische werk bezichtigen, de kathedraal van San Petronio, de belangrijkste kerk van de stad, het complex van de Basiliek van Santo Stefano, dat zeven sacrale gebouwen omvat, alle zeer oud, en zelfs de emblematische torens van de stad.

De twee belangrijkste torens zijn de Torre della Garisenda en de Torre degli Asinelli, die u kunt beklimmen om vanaf de hoogte van 97,20 meter te genieten van het uitzicht op de daken van Bologna.

Eveneens kenmerkend voor de stad zijn de talrijke en zeer lange portieken die door de hele stad van het ene uiteinde naar het andere lopen; het volstaat te zeggen dat de bekendste portiek, die van het centrum naar de kerk van San Luca leidt, bijna 4 km lang is.

Bologna, een stad op mensenmaat, heeft iedereen die deze bijzondere stad bezoekt ontelbare dingen te bieden, je moet alleen weten hoe je ze moet grijpen! Dat kan natuurlijk niet als u op het laatste moment nog een parkeerplaats aan het zoeken bent of zich zorgen maakt of u niet per ongeluk een verboden zone binnenrijdt. Reserveer nu uw parkeerplaats in Bologna met Parclick, en ontdek alle wonderen van de stad zonder zorgen!

Download app

Veeg met je vinger over onze app en alles verandert.

U beslist waar en wanneer u parkeert en welke parkeergarage het beste bij u past. Je bespaart geld, je bespaart tijd en je beseft dat parkeren snel en handig kan zijn. Je komt altijd op tijd.

Descargar en App StoreDescargar en Google Play

Andere plaatsen in de buurt Bologna

Meer dan 1M chauffeurs hebben al geboekt bij  Parclick

Robert

Friendly reception, very quick to access our car when we wanted to leave. Professional.

Kris

Ingang kan iets duidelijker gemaakt worden bv met bord boven de ingang.

Bernhard

Gute Lage, direkt beim Bahnhof und auch das historische Stadtzentrum ist in ca. 15 Minuten zu Fuss zu erreichen. Fairer Preis und für den Abfahrtszeitpunkt stand der Wagen schon bereit.

Puntuación de App Store
4.6 App Store
Puntuación de Google Play
4.6 Google Play
Puntuación de Google
4.5 Google