Sorteren op:

Parkeergarages dichtbij Sevilla

29 Parkeergarages gevonden
 • AUSSA José Laguillo
  1. Dichterbij

  AUSSA José Laguillo

  Overdekt (2.1m)
  10 min (574m)
  ContactlessContactloze toegang
  Prijs voor 3 uur
 • San Pablo - Valet - Estación Santa Justa

  San Pablo - Valet - Estación Santa Justa

  Onoverdekt
  14 min (831m)
  Prijs voor 2 dagen
 • INSUR El Mirador de Santa Justa

  INSUR El Mirador de Santa Justa

  Overdekt (2m)
  16 min (946m)
  Prijs voor 1 dag
 • SABA Estación Sevilla - Santa Justa (P1 / P3)

  SABA Estación Sevilla - Santa Justa (P1 / P3)

  Onoverdekt
  17 min (996m)
  Prijs voor 1 dag
 • APK2 Lebreros

  APK2 Lebreros

  Overdekt (2.8m)
  18 min (1.1km)
  ContactlessContactloze toegang
  Prijs voor 1 uur
 • APK2 Magdalena

  APK2 Magdalena

  Overdekt (1.85m)
  19 min (1.2km)
  Prijs voor 1 uur
 • MC Avenida de Roma

  MC Avenida de Roma

  Overdekt (2.2m)
  19 min (1.2km)
  ContactlessContactloze toegang
  Prijs voor 1 dag
 • SABA Plaza Concordia

  SABA Plaza Concordia

  Overdekt (1.9m)
  20 min (1.2km)
  Prijs voor 1 dag
 • AUSSA Mercado del Arenal

  AUSSA Mercado del Arenal

  Overdekt (1.9m)
  24 min (1.4km)
  ContactlessContactloze toegang
  Prijs voor 1 dag
 • Paseo Colón PARKIA

  Paseo Colón PARKIA

  Overdekt (2.1m)
  24 min (1.4km)
 • MC Plaza de Cuba

  MC Plaza de Cuba

  Overdekt (2.2m)
  26 min (1.6km)
  ContactlessContactloze toegang
  Prijs voor 1 dag
 • SABA Estación Sevilla - Plaza de las Armas

  SABA Estación Sevilla - Plaza de las Armas

  Overdekt (2m)
  26 min (1.6km)
  Prijs voor 1 dag
 • Arjona APK2

  Arjona APK2

  Overdekt (2.2m)
  28 min (1.7km)
  ContactlessContactloze toegang
  Prijs voor 1 uur
 • SABA Macarena

  SABA Macarena

  Overdekt (1.9m)
  30 min (1.8km)
  Prijs voor 16 uur
 • INSUR Edificio Insur

  INSUR Edificio Insur

  Overdekt (1.9m)
  30 min (1.8km)
  Prijs voor 1 dag
 • INSUR Buenos Aires

  INSUR Buenos Aires

  Overdekt (2m)
  32 min (1.9km)
  Prijs voor 1 dag
 • Virgen de Luján PARKIA

  Virgen de Luján PARKIA

  Overdekt (2.3m)
  33 min (2.0km)
 • Aparcamiento Colegio San José

  Aparcamiento Colegio San José

  Overdekt (2.1m)
  39 min (2.3km)
  Prijs voor 3 uur
 • INSUR Cartuja

  INSUR Cartuja

  Overdekt (2.2m)
  43 min (2.6km)
  Prijs voor 1 dag
 • Parking Hospital - Mercadona

  Parking Hospital - Mercadona

  Overdekt (2.2m)
  46 min (2.7km)
  Prijs voor 1 dag

Waar te parkeren in Sevilla

Het zou een understatement zijn om dit bericht te beginnen met de mededeling dat Sevilla de dichtstbevolkte stad van Andalusië is en de op drie na dichtstbevolkte stad van Spanje. Want Sevilla is veel meer dan dat. Sevilla is kunst, het is flamenco, het is gastronomie, het is mooi weer, het is Giralda en Triana. Sevilla is op zichzelf Sevilla, en dat kunnen we niet in woorden uitdrukken. Wat wij wel kunnen doen is u de redenen uitleggen waarom u Sevilla zou moeten bezoeken en u natuurlijk vertellen wat de beste opties zijn om te parkeren in Sevilla of om u te verplaatsen in het centrum van Sevilla. Klaar? Laten we gaan!

Reizen in Sevilla

Het is waar dat Sevilla een van de favoriete toeristische bestemmingen is van nationale en internationale toeristen, een bewijs dat deze stad de harten verovert van mensen uit de hele wereld. Maar dit betekent natuurlijk dat de parkeer- en verkeerssituatie in Sevilla nogal ingewikkeld wordt.

Het is belangrijk te weten dat het hele historische centrum van Sevilla voorzien is van geplande straatafsluitingen, verschillende voetgangerszones (vooral in het stadscentrum) en veel beperkingen ten gunste van de bewoners van het gebied. Het zal niet allemaal voor toeristen zijn, of wel?

Tijdens de spitsuren kan het verkeer in Sevilla behoorlijk druk zijn, dus wees geduldig als u de belangrijkste verkeersaders van de stad wilt nemen. Houd deze paragraaf in gedachten, vooral als u Sevilla bezoekt tijdens de belangrijkste evenementen, waarvan er twee zijn, zoals u wellicht weet:

 • De Semana Santa (Heilige Week), die gewoonlijk plaatsvindt in maart of april, brengt toeristen uit de hele wereld naar de stad, met als enige doel iedereen in vervoering te brengen door de beelden die in processie door de straten van de stad trekken.
 • De Feria de Abril, die een symbool van de stad is geworden. Een zanderige vloer, kermiskraampjes, sevillanas, flamenco-sfeer en veel rebujito, de drank bij uitstek van deze tijd van het jaar in Sevilla. Ongetwijfeld een feest dat u niet wilt missen.

Parkeren in Sevilla

De meeste parkeermogelijkheden in Sevilla vallen onder de GES (Gestión de Estacionamiento en Superficie), beter bekend als de oude blauwe zone in Sevilla. Op dit soort parkeerplaatsen kunt u parkeren voor een beperkte periode en tegen betaling van het bijbehorende ticket.

Wat zijn de openingstijden?

Zowel de blauwe zone (zone met hoge frequentie), de groene zone (zone met lage frequentie) als de MAR (zones met veel verkeer) hebben dezelfde openingstijden. Van 09u-14u en 17u-20u van maandag tot vrijdag. Zaterdags van 10u tot 14u, uitsluitend. Op zon- en feestdagen hoeft u niet te betalen voor het parkeren. In de zomer (van 1 juli tot 31 augustus) verandert de dienstregeling en wordt in alle zones van 9u tot 14u gereden.

Het enige gebied met andere omstandigheden is Bami, in het zuiden van de stad. Hier werkt GES van maandag tot vrijdag van 08u00 tot 22u00 en op zaterdag van 10u00 tot 14u00. In de zomer geldt voor de wijk Bami dezelfde dienstregeling als in juli en augustus in de rest van de stad.

Parkeertarieven voor parkeren op straat in Sevilla

 • In de MAR-zone, met druk verkeer, kunt u maximaal een uur parkeren en bedraagt de prijs 0,60€ voor 35 minuten en 1,25€ voor een uur.
 • In de blauwe zone met hoge frequentie kunt u maximaal 2 uur parkeren. Het kost 0,45€ voor 35 minuten en 1,70€ voor 120 minuten.
 • In de groene zone met lage frequentie bedraagt de prijs 0,65€ voor een uur, 1,25€ voor twee uur en 2€ voor drie uur.

Belangrijke momenten in de stad, zoals de Feria de Abril of de Semana Santa de Sevilla (die we hierboven noemden), compliceren de verkeerssituatie in de omgeving nog meer. Daarom is het een goede tip om uw parkeerplaats vóór uw reis bij Parclick te reserveren.

Zo kunt u uw auto achterlaten in een bewaakte parkeergarage zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het eindeloos rondrijden op zoek naar een parkeerplaats. In die zin heeft Parclick verschillende parkeermogelijkheden in Sevilla in verschillende wijken van de stad, zowel in het historische centrum als bij het treinstation Santa Justa en de luchthaven van Sevilla.

Openbaar vervoer in Sevilla

Zodra u uw parkeerplaats in Sevilla heeft gereserveerd, komt de volgende vraag in u op, zoals bij ons allemaal het geval is: en nu, hoe kom ik weg in een stad die ik niet ken? Wij kunnen u vertellen dat u zich nergens zorgen over hoeft te maken.

Sevilla heeft zeer goede verbindingen wat het openbaar vervoer betreft. U kunt onder meer kiezen tussen stadsbussen, de metro of de tram. Rondreizen in Sevilla is gemakkelijk, en hieronder leggen we uit hoe:

Bus:

Het busnetwerk van Sevilla telt 58 lijnen die u naar alle delen van de stad brengen. Zelfs naar verder weg gelegen gebieden, zoals de Pablo de Olavide Universiteit, gelegen in de naburige gemeente Montequinto (Dos Hermanas), de wijken in het oosten van Sevilla, of het vliegveld van Sevilla. De prijs van een enkeltje is 1,40€, maar u kunt altijd naar een tabakswinkel gaan en een oplaadkaart kopen. Het minimum oplaadbedrag is 7€ en met dit bedrag kunt u ongeveer 10 keer op de bus stappen (veel goedkoper).

Metro:

De metro van Sevilla bestaat uit slechts één lijn, die Sevilla verbindt met Montequinto en Mairena del Aljarafe, van het zuidoosten naar het westen van de stad. Het is ongetwijfeld de snelste manier om in een paar minuten van de ene kant van de stad naar de andere te komen. Er zijn plannen om het aantal metrolijnen in de loop der jaren verder uit te breiden, vanwege de snelle groei van de stad en haar bevolking. De prijs van een enkeltje metro in Sevilla varieert van 1,35€ tot 1,80€, afhankelijk van het aantal zonewijzigingen. U kunt ook de buskaart gebruiken om te betalen, maar dan moet u er wel rekening mee houden dat het bedrag iets hoger wordt.

Tram:

De tram van Sevilla is een iets discretere optie, hoewel hij ons bespaart van het lopen naar het centrum als we haast hebben of gewoon geen zin hebben om te lopen. Bovendien kunt u door de snelheid waarmee hij reist en de plaatsen waar hij langskomt, van de reis genieten door gewoon uit het raam te kijken. Het verbindt de wijk San Bernardo met Plaza Nueva, midden in het centrum van de stad, langs emblematische plaatsen als het Archivo de Indias of de kathedraal van Sevilla. Als u de kans krijgt, neem hem. De prijs is dezelfde als die van de bus, en u kunt ook met de oplaadkaart betalen.

Daarnaast is fietsverhuur (SEVIci) een optie om te overwegen, aangezien Sevilla 77 kilometer fietspaden heeft, die de meeste emblematische gebieden van de stad met elkaar verbinden. Het is mogelijk een kortetermijnkaart voor deze dienst te kopen, waarmee u voor ongeveer 5 euro 7 dagen lang gebruik kunt maken van de openbare fietsen. Parkeren in Sevilla met Parclick en de stad per fiets verkennen is een goed idee.

Tot slot: wist u dat Sevilla is uitgeroepen tot een van de beste Europese steden om te rolschaatsen? De geografische ligging (vlakte) en de uitbreiding van de fietspaden, maken van deze stad een trekpleister voor inline-skating liefhebbers. Dus nu weet u het: als u avontuurlijk bent ingesteld en de stad op een andere manier wilt leren kennen, aarzel dan niet om uw skates aan te trekken en erop uit te trekken om het beste uit uw reis te halen.

Toerisme in Sevilla

Sevilla is een relatief grote stad met een bevolking van meer dan 690.000 inwoners. De oude stad is de grootste en meest opvallende van Spanje. Het heeft ook veel historische monumenten die een bezoek meer dan waard zijn. De kathedraal van Sevilla, met de Giralda, het Alcázar en het beroemde Archivo de Indias, om er maar een paar te noemen, zijn door de UNESCO tot werelderfgoed verklaard.

Bovendien biedt Sevilla allerlei diensten en andere punten van toeristisch belang om te bezoeken, zoals de basilieken en kerken, de prestigieuze Torre del Oro, de verschillende parken, enz. Iets zeer karakteristieks voor de stad is haar haven. In feite is het de enige zeehaven die in een stad in het binnenland ligt. Het is een feit dat de Guadalquivir volledig bevaarbaar is van Sanlúcar de Barrameda tot de haven van Sevilla.

De gastronomie van Sevilla is gebaseerd op de typische grootsheid van Andalusische producten, zoals olijfolie en Iberische ham. En natuurlijk is deze stad een goede plaats om van het nachtleven en de smaken van het land te genieten. De recreatiegebieden zoals de Barrio del Arenal of de Alameda (de alternatieve wijk van Sevilla) ontvangen voortdurend duizenden toeristen en Sevillianen. Het is een goed idee om in deze gebieden niet met de auto te komen, want parkeren is vaak een praktisch onmogelijke opgave.

Vergeet niet dat Parclick u een ruim aanbod aan parkings in Sevilla biedt die het u gemakkelijk zullen maken om zorgeloos te genieten van uw toeristische en vrijetijdsbezoeken.

Wijken van Sevilla

Het is belangrijk erop te wijzen dat Sevilla niet zomaar een aantal toeristische trekpleisters is, willekeurig verspreid over de stad. Wij houden van Sevilla alleen al om het feit dat je er door de straten kunt slenteren. Welke zijn de wijken waar u in Sevilla doorheen moet slenteren?

De wijk Santa Cruz: labyrintische straatjes vol witte huizen, verborgen paleizen, thermale baden, pittoreske restaurants en het geluid van het water uit de fonteinen zijn een genot om met uw partner of vrienden doorheen te slenteren. Het is zonder twijfel een van de ansichtkaarten die u niet mag missen tijdens uw bezoek aan Sevilla. Deze wijk wordt geflankeerd door de Reales Alcázares, de kathedraal en de Avenida de la Constitución, andere belangrijke bezienswaardigheden, dus het is een goed idee om uw route door het stadscentrum in deze wijk te beginnen.

Triana: een ander zeer aan te bevelen gebied voor een wandeling. Deze wijk ligt aan de andere oever van de Guadalquivir en is de bekendste buiten de stadsgrenzen. Deze wijk is een referentiepunt voor liefhebbers van flamenco en bohémiens en heeft een aantal bezienswaardige kerken, maar ook terrassen en restaurants die zeker een bezoek waard zijn. Als je wilt feesten, ga dan meteen naar Calle Betis, aan de oever van de rivier. U vindt er tal van bars en nachtclubs waar u zich kunt vermaken met mensen uit de hele wereld.

Nervión: iets verder weg van het stadscentrum, is dit een belangrijk punt om te gaan winkelen of een ontspannende middag te hebben in het winkelcentrum Nervión Plaza. Vlak naast dit winkelcentrum ligt ook het Ramón Sánchez Pizjuan voetbalstadion, de thuishaven van alle Sevillistas die elke wedstrijddag hun team begeleiden. Als voetbalfan mag u een foto voor het gigantische mozaïek met de schilden van alle Spaanse voetbalclubs op de zijkant van het stadion niet missen.

Wat ons betreft, wij denken dat u alles al weet wat u nodig hebt om Sevilla te bezoeken zonder tijd te verspillen met parkeren, verkeer en niet weten wat te doen. Wat wilt u nog meer? Tijd om uw koffer te pakken! We wachten op u in Sevilla.

 

Andere plaatsen in Sevilla