Sorteren op:

Parkeergarages dichtbij Barcelona

237 Parkeergarages gevonden
 • INDIGO Tres Chimeneas - Mata
  1. Dichterbij

  INDIGO Tres Chimeneas - Mata

  Overdekt (1.9m)
  0 min (28m)
  ContactlessContactloze toegang
 • Apolo

  Apolo

  Overdekt (2m)
  2 min (131m)
  Prijs voor 1 uur
 • SABA BAMSA Paral.lel

  SABA BAMSA Paral.lel

  Overdekt (2m)
  3 min (197m)
  ContactlessContactloze toegang
  Prijs voor 16 uur
 • PROMOPARC Vilà i Vilà

  PROMOPARC Vilà i Vilà

  Overdekt (2.1m)
  4 min (214m)
  Prijs voor 1 dag
 • Garaje Carretas - Descubierto
  1. Goedkoper

  Garaje Carretas - Descubierto

  Onoverdekt (2.1m)
  7 min (419m)
  Prijs voor 1 uur
 • Edén

  Edén

  Overdekt (2.1m)
  8 min (472m)
  Prijs voor 1 uur
 • PROMOPARC Poeta Cabanyes 4 - Paral·lel

  PROMOPARC Poeta Cabanyes 4 - Paral·lel

  Overdekt (2.2m)
  9 min (511m)
  ContactlessContactloze toegang
 • SABA BAMSA Illa Raval

  SABA BAMSA Illa Raval

  Overdekt (2.2m)
  9 min (515m)
  ContactlessContactloze toegang
  Prijs voor 16 uur
 • Central Parking Ramblas

  Central Parking Ramblas

  Overdekt (2.1m)
  9 min (533m)
  ContactlessContactloze toegang
  Prijs voor 1 uur
 • Hotel Abba Ramblas

  Hotel Abba Ramblas

  Overdekt (1.95m)
  10 min (576m)
  Prijs voor 6 uur
 • BSM Moll de la Fusta

  BSM Moll de la Fusta

  Overdekt (1.95m)
  10 min (577m)
  Prijs voor 6 uur
 • El Nou Raval

  El Nou Raval

  Overdekt (1.9m)
  11 min (636m)
  Parclick prijs 3 uur
  9,90
 • Ciutat Vella

  Ciutat Vella

  Overdekt (1.9m)
  11 min (661m)
  Prijs voor 1 uur
 • NN Borrell

  NN Borrell

  Overdekt (2.1m)
  12 min (716m)
  Parclick prijs 6 uur
  21,65
 • Raval Riera Alta

  Raval Riera Alta

  Overdekt (1.9m)
  13 min (775m)
  Parclick prijs 3 uur
  11,24
 • La Rambla - Boquería

  La Rambla - Boquería

  Overdekt (1.5m)
  13 min (803m)
  ContactlessContactloze toegang
 • BSM La Boquería

  BSM La Boquería

  Overdekt (2.2m)
  13 min (804m)
  Prijs voor 6 uur
 • SABA BAMSA Plaça dels Àngels

  SABA BAMSA Plaça dels Àngels

  Overdekt (2m)
  14 min (868m)
  ContactlessContactloze toegang
  Prijs voor 16 uur
 • INDIGO Maremàgnum

  INDIGO Maremàgnum

  Overdekt (2.1m)
  15 min (876m)
  ContactlessContactloze toegang
 • SABA BAMSA Urgell - Tamarit

  SABA BAMSA Urgell - Tamarit

  Overdekt (2m)
  16 min (934m)
  ContactlessContactloze toegang
  Prijs voor 16 uur

Waar te parkeren in Barcelona

Aantal parkeerplaatsen 200 Stadscentrum, treinstations en luchthaven
De dichtstbijzijnde parkeerplaats bij het centrum Parking Calabria Overdekte parkeerplaats
De goedkoopste parkeerplaats INDIGO Tres Chimeneas

1,96€/heure

Best beoordeelde parkeerplaats Garatge Tamarit - Sant Antoni Overdekte parkeerplaats
Parkeren met meer opmerkingen PROMOPARC Vilà i Vilà Overdekte parkeerplaats

Waar kun je parkeren in Barcelona?

Er zijn gebieden in Barcelona waar je gratis kunt parkeren. Deze liggen wel ver van het stadscentrum. Zoek je een parkeerplaats in het centrum van Barcelona? Bij Parclick boek je je parkeerplaats met een korting die kan oplopen tot 70%.

Parking Prijs voor 1 uur Prijs voor 2 uur Prijs voor 3 uur Type parkeerplaats
INDIGO Tres Chimeneas 1,96€ 3,92€ 5,46€ Overdekt
PROMOPARC Vilà i Vilà 3,40€ 5,50€ 5,50€ Overdekt
Garaje Carretas 3€ 6€ 8,50€ Overdekt
Edén 3,50€ 9€ 9€ Overdekt
PROMOPARC Poeta Cabanyes 4 3,78€ 5,50€ 5,50€ Overdekt

Wanneer geldt gratis parkeren in de blauwe zone in Barcelona?

In Barcelona kun je parkeren in blauwe parkeerzones. In deze zones kun je betaald parkeren van maandag tot vrijdag van 09.00 uur tot 14.00 uur en van 16.00 uur tot 20.00 uur. Buiten deze uren parkeer je meestal gratis. Kijk wel goed op de bordjes. In sommige gebieden, zoals aan het strand en het centrum, moet je ook op zaterdag, zondag en tijdens feestdagen betalen.

parkeren barcelona

Goedkoop parkeren in Barcelona met de Parclick-app

Met de Parclick app beheer je je parkeertickets voor Barcelona en betaal je met je mobiele telefoon. Je mag maximaal 1-4 uur parkeren in de blauwe zone. Wil je langer parkeren, dan vind je in onze app alle andere parkeermogelijkheden in de stad voor de beste prijs.

Waar kun je je auto goedkoop parkeren in Barcelona?

De goedkoopste parkeerplaats in Barcelona boek je bij Parclick. Parkeer de hele dag in het centrum voor slechts €9,99. Ontvang tot 70% korting op je parkeerplaats in Barcelona.

Wanneer kan ik in Barcelona op de busbaan parkeren?

Vanaf vrijdag middernacht tot maandagochtend 7 uur mag je op de busbaan parkeren. Controleer wel altijd of het is toegestaan. Neem je liever geen risico en wil je gegarandeerd een parkeerplaats voor de beste prijs? Reserveer dan bij Parclick.

Hoe werkt de groene zone in Barcelona?

In de groene pareerzone parkeren de lokale bewoners met een speciale groene parkeerkaart. Woon je niet in het gebied, dan mag je hier maximaal 2 uur parkeren met een speciale parkeerkaart. Je regelt dit eenvoudig met je smartphone via de Parclick-app.

Waar parkeren in de buurt van de Sagrada Familia?

Als je in de buurt van de Sagrada Familia wilt parkeren, kijk dan hier voor een lijst van parkeergarages in de buurt met de beste prijs. 

Hoeveel kost een parkeerplaats in Barcelona?

Met Parclick parkeer je al vanaf €9,99 per dag en vanaf € 1,96 per uur in het centrum. Dit is goedkoper dan de reguliere prijzen.

Waar parkeren in Poble Espanyol in Barcelona?

Bij Parclick kun je heel voordelig parkeren in de parkeergarages in de wijk Poble Espanyol. Zo betaal je maar €5,50 voor 3 uur parkeren. Op de website van Parclick kun je de prijzen van parkeergarages in de buurt van Poble Espanyol vergelijken en de parkeergarage boeken die voor jou het gunstigst is gelegen.

Waar parkeren op de Ramblas in Barcelona?

Las Ramblas in Barcelona is een van de drukste gebieden van de stad. Als je in de buurt wilt parkeren, kun je het beste vooraf een parkeerplaats reserveren. Zo weet je zeker dat je een parkeerplaats op de Ramblas hebt. Met Parclick parkeer je de hele dag vlakbij Las Ramblas voor slechts €9,99. Bekijk onze lijst van parkeergarages in Las Ramblas.

Waar kan ik parkeren in de universiteitswijk van Barcelona?

Als je vaak parkeert in de universiteitswijk van Barcelona, dan kun je via Parclick parkeergarages reserveren op slechts 2 minuten afstand van de Polytechnische Universiteit. Bovendien profiteer je van geweldige aanbiedingen. Parkeer bijvoorbeeld een hele dag voor slechts € 9,99. Of koop een maandkaart waarmee je verzekerd bent van een parkeerplaats op een parkeerterrein bij de Polytechnische Universiteit van Catalonië.

Ontdek Barcelona

Leuke evenementen, een goede sfeer, mooi weer. Barcelona is een kosmopolitische stad met een haven en strand, bergen, parken en ongelooflijke monumenten... we kunnen maar weinig plaatsen bedenken waar al deze dingen samenkomen in een stad met bijna twee miljoen inwoners. Daarom is Barcelona in veel opzichten een referentiestad voor de rest van de wereld. Wil je alles weten over Barcelona? Lees dan even verder!

Vervoer in Barcelona

Qua oppervlakte en aantal inwoners is Barcelona de 2e grootste stad van Spanje. Autorijden kan door de drukte best ingewikkeld zijn. In de hoofdstad van Catalonië wonen bijna 2 miljoen mensen. Als je wilt parkeren, hou er dan rekening mee dat je lang moet zoeken naar een plekje.

Lage emissie-zone in Barcelona (ZBE)

Het belangrijkste waar je rekening mee moet houden is de lage-emissiezone of ZBE. Barcelona is een zeer dichtbevolkte stad en dat zorgt voor veel luchtvervuiling. Daarom geldt een lage-emissiezone (LEZ) binnen de ringwegen van Barcelona (ZBE Rondes de Barcelona).

In deze zone wordt het verkeer van de meest vervuilende voertuigen geleidelijk beperkt. De mate van beperking is afhankelijk van het DGT-milieulabel van je auto. De voertuigen die toegang hebben tot de ZBE moeten een ZERO, ECO, C of B label hebben. Voor meer informatie over de ZBE, klik hier.

Wanneer geldt de ZBE?

De ZBE geldt van maandag tot vrijdag van 7.00 tot 20.00 uur. Voertuigen zonder sticker mogen van maandag tot vrijdag van 20.00 tot 7.00 uur en in het weekend in de ZBE rijden. Op feestdagen mogen auto’s zonder sticker de stad niet in.

Let op de verkeersdrukte

Plan je bezoek aan Barcelona slim. In de zomer komen er heel veel toeristen naar de stad. Het is dan niet alleen moeilijk om vooruit te komen op het asfalt van Barcelona, het is ook veel lastiger om een parkeerplaats te vinden.

Gelukkig zijn er volop mogelijkheden om te parkeren in de stad. Zo kun je leuke dagjes uit plannen en de stad helemaal ontdekken. We leggen hier uit welke mogelijkheden je hebt, zodat parkeren in Barcelona super gemakkelijk wordt. 

Parkeren in Barcelona

De meeste parkeerplaatsen op straat in Barcelona zijn verdeeld in de Área Azul (Blauwe zone) en Área Verde (Groene zone).

Parkeren in zona azul

In de zona azul (blauwe zone) mag je maximaal 4 uur lang betaald parkeren in de blauwe parkeervakken. Wil je langer blijven staan, dan moet je je auto verplaatsen. Deze zones bevinden zich vaak in winkelgebieden. Het is de bedoeling dat je er een paar uur parkeert en daarna plek vrij maakt voor iemand anders. Zona azul is verdeeld in vier zones (A, B, C en D), elk met een verschillend tarief.

Parkeren in zona verde

Naast de blauwe zone heeft Barcelona ook groene zones, de zona verde. Deze zones zijn bestemd voor lokale bewoners. Zij parkeren in de groene zone bij hun huis met een speciale parkeerkaart die ongeveer 5 euro per maand kost. Voor niet-bewoners kost parkeren hier meer dan in de zwarte zone. Je mag hier als niet-bewoner maximaal 2 uur parkeren. 

Als je je niet aan de vastgestelde tijd houdt, kan je auto worden weggesleept en moet je een boete betalen. Hetzelfde geldt als je in de groene of blauwe zone parkeert zonder te betalen.

Parkeren in Barcelona met je eigen auto

Kom je met je eigen auto naar Barcelona? Dan kunnen we ons voorstellen dat je niet steeds naar de parkeermeter wilt lopen om te betalen of je auto wilt verplaatsen als de maximaal toegestane tijd om is. Boek daarom vooraf een goedkope parkeerplaats in Barcelona. 

Parkeren in het centrum van Barcelona is namelijk goedkoper dan je denkt. Neem gerust een kijkje in ons overzicht van parkeergarages in Barcelona en let goed op onze prijzen. Je auto op een veilige plaats achterlaten was nog nooit zo gemakkelijk (of zo goedkoop) ;)

Betaal de parkeermeter met de Parclick app

Vind je het ook zo’n gedoe om even voor een snelle boodschap de stad in te gaan? Het kan makkelijker. Je kunt namelijk de parkeermeter in Barcelona betalen met de Parclick app! Gemakkelijk, snel en praktisch. Je downloadt de Parclick app en selecteert de optie “parkeren op straat”. Voer je kenteken in, de betaalmethode en parkeer met een gerust hart. Je hoeft niet meer naar de parkeermeter toe of er mee te vechten. Binnen 1 minuut voorkom je zo een hoge parkeerboete.

Lang parkeren in Barcelona – parkeer een maand in de stad

Bij Parclick reserveer je een parkeerplaats per uur, per dag of voor meerdere dagen. Daarnaast kun je ook bij ons terecht voor lang parkeren in Barcelona. Huur bijvoorbeeld een parkeerplaats per maand in Barcelona. Zo heb je altijd voor meerdere maanden een gegarandeerde parkeerplaats. 

Het gemak van 24-uurs maandkaarten

Wij hebben 24-uurs parkeerkaarten die 1 maand geldig zijn. Daarmee kun je elke dag van de week en 24 uur per dag gebruik maken van de parkeergarage. Als je je auto, motor of bestelwagen maar een paar uur per dag hoeft te parkeren, kies dan voor onze dagkaarten. Of kies voor een nachtkaart. Zo heb je altijd een parkeerplaats in de buurt van je huis waar je 's nachts kunt parkeren.

Bekijk onze maandkaarten voor Barcelona. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact met ons op. Wij gaan dan op zoek naar de beste parkeerplaatsen in de parkeergarages bij jou in de buurt.

Vervoer in Barcelona

Metro

Het metrosysteem van Barcelona bestaat uit 11 metrolijnen die 165 stations door de hele stad verbinden. Het is ongetwijfeld een van de snelste manieren om door de stad te reizen. Wil je bijvoorbeeld naar Park Güell gaan, om te genieten van het fantastische uitzicht, dan kun je het beste de metro nemen zodat je niet naar boven hoeft te lopen. Een enkeltje kost ongeveer €2. Wil je de metro naar het vliegveld nemen? Dan kost dat ongeveer €4,50.

Als je met de metro door de stad wilt reizen, kun je het beste een dagkaart kopen. Deze kost ongeveer €8. Er zijn ook kaarten voor 2 personen of meer. Meer informatie vind je op de website van de metro van Barcelona.

Bus

Het busnetwerk van Barcelona telt meer dan 200 lijnen. Het is een goed alternatief als je een hekel hebt aan de drukte van de metro en als je graag door het raam naar het landschap kijkt. Door de verkeersdrukte kan de bus vaak in de file staan. Heb je haast, dan kun je beter de metro nemen. Voor een enkeltje met de bus betaal je ongeveer €2. Dat is bijna even duur als de metro. Er zijn speciale kaartjes voor toeristen of als je een rondreis wilt maken.

Als je meer van de stad wilt zien, is de bus ook een goede keuze. Vanuit het stadscentrum reis je met de bus naar omliggende plaatsen, zoals Hospitalet, Terrassa of Sant Adrià del Besòs. 

Wat te doen in Barcelona

Barcelona is ongetwijfeld een van de aantrekkelijkste Spaanse steden. Bekende toeristische trekpleisters zijn La Sagrada Familia, de stranden en Camp Nou, het stadion van de voetbalclub FC Barcelona. Maar Barcelona is zoveel meer. Het is kunst, het is cultuur, het is groot, het is aangenaam, het is anders en het is een van de meest mondiale en multiculturele Europese steden. Lees verder en ontdek wat je hier kunt doen ;)

Wijken in Barcelona

Een wandeling over Las Ramblas is de beste manier om de belangrijkste bezienswaardigheden te zien. Bezoek de Sagrada Familia, en bekijk de belangrijke invloed van bijzondere architecten in gebouwen als Casa Fuster, Casa Batlló of La Pedrera. Natuurlijk mag een mooie wandeling door Parc Güell niet ontbreken. Ook de rest van Barcelona is de moeite waard. Door de indeling zijn de wijken prima geschikt voor een wandeling.

Theaters en ontspanning in Barcelona

Als je theater leuk vindt, bekijk dan een toneelstuk in het Poliorama Theater, het Nationaal Theater van Catalonië of het Gran Teatre del Liceu. Hier kun je bijzondere voorstellingen meemaken. Hou je meer van het nachtleven? Ga dan stappen in de Razzmatazz nachtclub of duik in het bruisende nachtleven van de verschillende wijken van Barcelona zoals het centrum, de Eixample, les Corts of Ciutat Vella. Of ga naar een concert in het beroemde Palau Sant Jordi.

Hotels in Barcelona

Heb je nog geen overnachting geregeld in Barcelona? Heb je ruzie gehad met je partner of vrienden omdat je niet weet waar je wilt overnachten? Geen paniek. Neem even een kijkje bij de hotels in Barcelona die op onze website staan. Daar zie je het adres, de prijzen en welke parkeergarages er in de buurt zitten. Je slaat dus twee vliegen in één klap. 

Kijk bijvoorbeeld eens naar het W Hotel, een van de meest opvallende hotels van Barcelona. Wat je budget ook is, je krijgt vast inspiratie met de info op onze site.

Evenementen in Barcelona

 • Sant Jordi: Sant Jordi wordt elk jaar op 23 april gevierd. Sant Jordi is de beschermheilige van Catalonië en Aragon. Sinds de 15e eeuw is de dag van Sant Jordi ook de dag van de geliefden in Catalonië. Dit wordt gevierd met het geven van een roos en een boek. Tijdens deze dag worden tal van culturele activiteiten gehouden. De populairste is de signeersessie met de beroemdste schrijvers uit de Spaanse literatuurwereld. Hou je van literatuur en kom je met je partner? Dan is dit een prima dag om in Barcelona door te brengen!
 • Mobile World Congress: hou je van moderne technologie? Dat is het Mobile World Congress iets voor jou. Het MWC is een jaarlijks congres waar de belangrijkste spelers op het gebied van mobiele communicatietechnologie bij elkaar komen. Zo blijf je op de hoogte van de laatste trends in de sector.
 • Sónar: Sónar is een toonaangevend festival voor elektronische en experimentele muziek. Het wordt sinds 1994 in Barcelona gehouden en jaarlijks herhaald. De bezoekersaantallen stijgen en steeds meer gerenommeerde internationale kunstenaars doen mee aan het festival. Het festival neemt letterlijk alle straten van Barcelona in beslag, want overdag vinden in het centrum vele culturele activiteiten plaats. ‘s Avonds begint het festival in de Fira Barcelona de Montjuic. Daar geniet je van de beste muziek en de geweldige sfeer.
 • Autosalon: dit jaarlijkse evenement in de Fira Barcelona de Montjuic vindt al meer dan 100 jaar plaats in Barcelona. Voor autoliefhebbers is het dé gelegenheid om de nieuwste trends en ontwikkelingen in de autobranche te zien.
 • Primavera Sound: dit is een ander bekend muziekfestival in Barcelona. Het wordt sinds 2001 gehouden en is uitgegroeid tot een van de topfestivals in Spanje.

Reizen vanuit Barcelona

Vanuit Barcelona reis je makkelijk naar vele nationale en internationale bestemmingen. Reis je vanuit Barcelona verder, dan kun je dat op 2 manieren doen.

Met de trein vanuit Barcelona.

Station Sants is het belangrijkste treinstation in Barcelona. Het werd in 1979 in gebruik genomen en is het op één na belangrijkste treinstation van Spanje. Via dit station reizen elk jaar bijna 30 miljoen passagiers.

Via dit station reis je naar de meeste nationale bestemmingen zoals Sevilla, Valencia, Alicante, Murcia, Cartagena, Madrid en Zaragoza. Vanuit Sants vertrekt ook de internationale lijn Renfe SNCF naar Toulouse en Lyon. Zo reis je naar Frankrijk zonder het vliegtuig te hoeven nemen. Wil je niet het risico lopen dat je je trein mist terwijl je op zoek bent naar een parkeerplaats? Reserveer dan vooraf je parkeerplaats bij station Sants en bekijk onze gunstige prijzen.

Met het vliegtuig vanuit Barcelona

Reis je liever met het vliegtuig? Vlieg dan vanaf luchthaven Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, op 15 km van het centrum van Barcelona. Dit is de belangrijkste luchthaven van Catalonië en het tweede vliegveld van Spanje. Jaarlijks reizen ongeveer 45 miljoen passagiers via Barcelona-El Prat. 

Goedkoop parkeren bij de luchthaven van Barcelona

Er zijn verschillende bus- en metrolijnen naar het centrum, maar je kunt natuurlijk ook je auto parkeren in een goedkope parkeergarage in de buurt van de luchthaven van Barcelona. Bekijk ons aanbod en parkeer goedkoop. Zo hoef je niet terug te reizen met een bus die ver van je huis stopt. Ja, we hebben het allemaal uitgezocht ;)

Nu weet je alles wat je nodig hebt om als een echte Barcelonees door de straten van de stad te gaan. Wil je er het beste van maken? Doe het dan samen met Parclick! 

Andere plaatsen in Barcelona