MEER INFORMATIE OVER DE ZBE IN BARCELONA IN HET GEDEELTE “WIJ HELPEN U”

  • Beste aanbiedingen
  • Meer dan 3 miljoen klanten
  • Boeken met flexibele data

Populaire parkeergarages in Barcelona

De meest centrale

De goedkoopste

Waar te parkeren in Barcelona

Aantal parkeerplaatsen Barcelona 210 Stadscentrum, treinstations en luchthaven
De dichtstbijzijnde parkeerplaats bij het centrum Parking Calabria Overdekte parkeerplaats
De goedkoopste parkeerplaats INDIGO Tres Chimeneas

1,96€/heure

Best beoordeelde parkeerplaats Garatge Tamarit - Sant Antoni Overdekte parkeerplaats
Parkeren met meer opmerkingen PROMOPARC Vilà i Vilà Overdekte parkeerplaats

Waar kun je parkeren in Barcelona?

Er zijn gebieden in Barcelona waar je gratis kunt parkeren. Deze liggen wel ver van het stadscentrum. Zoek je een parkeerplaats in het centrum van Barcelona? Bij Parclick boek je je parkeerplaats met een korting die kan oplopen tot 70%.

Parking Barcelona Prijs voor 1 uur Prijs voor 2 uur Prijs voor 3 uur Type parkeerplaats
INDIGO Tres Chimeneas 1,96€ 3,92€ 5,46€ Overdekt
PROMOPARC Vilà i Vilà 3,40€ 5,50€ 5,50€ Overdekt
Garaje Carretas 3€ 6€ 8,50€ Overdekt
Edén 3,50€ 9€ 9€ Overdekt
PROMOPARC Poeta Cabanyes 4 3,78€ 5,50€ 5,50€ Overdekt

Wanneer geldt gratis parkeren in de blauwe zone in Barcelona?

In Barcelona kun je parkeren in blauwe parkeerzones. In deze zones kun je betaald parkeren van maandag tot vrijdag van 09.00 uur tot 14.00 uur en van 16.00 uur tot 20.00 uur. Buiten deze uren parkeer je meestal gratis. Kijk wel goed op de bordjes. In sommige gebieden, zoals aan het strand en het centrum, moet je ook op zaterdag, zondag en tijdens feestdagen betalen.

parkeren barcelona

Goedkoop parkeren in Barcelona met de Parclick-app

Met de Parclick app beheer je je parkeertickets voor Barcelona en betaal je met je mobiele telefoon. Je mag maximaal 1-4 uur parkeren in de blauwe zone. Wil je langer parkeren, dan vind je in onze app alle andere parkeermogelijkheden in de stad voor de beste prijs.

Lang parkeren in Barcelona – parkeer een maand in de stad

Bij Parclick reserveer je een parkeerplaats per uur, per dag of voor meerdere dagen. Daarnaast kun je ook bij ons terecht voor lang parkeren in Barcelona. Huur bijvoorbeeld een parkeerplaats per maand in Barcelona. Zo heb je altijd voor meerdere maanden een gegarandeerde parkeerplaats. 

Waar kun je je auto goedkoop parkeren in Barcelona?

De goedkoopste parkeerplaats in Barcelona boek je bij Parclick. Parkeer de hele dag in het centrum voor slechts €9,99. Ontvang tot 70% korting op je parkeerplaats in Barcelona.

Wanneer kan ik in Barcelona op de busbaan parkeren?

Vanaf vrijdag middernacht tot maandagochtend 7 uur mag je op de busbaan parkeren. Controleer wel altijd of het is toegestaan. Neem je liever geen risico en wil je gegarandeerd een parkeerplaats voor de beste prijs? Reserveer dan bij Parclick.

Hoe werkt de groene zone in Barcelona?

In de groene pareerzone parkeren de lokale bewoners met een speciale groene parkeerkaart. Woon je niet in het gebied, dan mag je hier maximaal 2 uur parkeren met een speciale parkeerkaart. Je regelt dit eenvoudig met je smartphone via de Parclick-app.

Hoeveel kost een parkeerplaats in Barcelona?

Met Parclick parkeer je al vanaf €9,99 per dag en vanaf € 1,96 per uur in het centrum. Dit is goedkoper dan de reguliere prijzen.

Waar parkeren in Poble Espanyol in Barcelona?

Bij Parclick kun je heel voordelig parkeren in de parkeergarages in de wijk Poble Espanyol. Zo betaal je maar €5,50 voor 3 uur parkeren. Op de website van Parclick kun je de prijzen van parkeergarages in de buurt van Poble Espanyol vergelijken en de parkeergarage boeken die voor jou het gunstigst is gelegen.

Barcelona met de auto: ontdek Barcelona

Leuke evenementen, een goede sfeer, mooi weer. Barcelona is een kosmopolitische stad met een haven en strand, bergen, parken en ongelooflijke monumenten... we kunnen maar weinig plaatsen bedenken waar al deze dingen samenkomen in een stad met bijna twee miljoen inwoners. Daarom is Barcelona in veel opzichten een referentiestad voor de rest van de wereld. Wil je alles weten over Barcelona? Lees dan even verder!

Vervoer in Barcelona

Qua oppervlakte en aantal inwoners is Barcelona de 2e grootste stad van Spanje. Autorijden kan door de drukte best ingewikkeld zijn. In de hoofdstad van Catalonië wonen bijna 2 miljoen mensen. Als je wilt parkeren, hou er dan rekening mee dat je lang moet zoeken naar een plekje.

Lage emissie-zone in Barcelona (ZBE)

Het belangrijkste waar je rekening mee moet houden is de lage-emissiezone of ZBE. Barcelona is een zeer dichtbevolkte stad en dat zorgt voor veel luchtvervuiling. Daarom geldt een lage-emissiezone (LEZ) binnen de ringwegen van Barcelona (ZBE Rondes de Barcelona).

In deze zone wordt het verkeer van de meest vervuilende voertuigen geleidelijk beperkt. De mate van beperking is afhankelijk van het DGT-milieulabel van je auto. De voertuigen die toegang hebben tot de ZBE moeten een ZERO, ECO, C of B label hebben. Voor meer informatie over de ZBE, klik hier.

Wanneer geldt de ZBE?

De ZBE geldt van maandag tot vrijdag van 7.00 tot 20.00 uur. Voertuigen zonder sticker mogen van maandag tot vrijdag van 20.00 tot 7.00 uur en in het weekend in de ZBE rijden. Op feestdagen mogen auto’s zonder sticker de stad niet in.

Let op de verkeersdrukte

Plan je bezoek aan Barcelona slim. In de zomer komen er heel veel toeristen naar de stad. Het is dan niet alleen moeilijk om vooruit te komen op het asfalt van Barcelona, het is ook veel lastiger om een parkeerplaats te vinden.

Gelukkig zijn er volop mogelijkheden om te parkeren in de stad. Zo kun je leuke dagjes uit plannen en de stad helemaal ontdekken. We leggen hier uit welke mogelijkheden je hebt, zodat parkeren in Barcelona super gemakkelijk wordt. 

Parkeren in Barcelona

De meeste parkeerplaatsen op straat in Barcelona zijn verdeeld in de Área Azul (Blauwe zone) en Área Verde (Groene zone).

Parkeren in zona azul

In de zona azul (blauwe zone) mag je maximaal 4 uur lang betaald parkeren in de blauwe parkeervakken. Wil je langer blijven staan, dan moet je je auto verplaatsen. Deze zones bevinden zich vaak in winkelgebieden. Het is de bedoeling dat je er een paar uur parkeert en daarna plek vrij maakt voor iemand anders. Zona azul is verdeeld in vier zones (A, B, C en D), elk met een verschillend tarief.

Parkeren in zona verde

Naast de blauwe zone heeft Barcelona ook groene zones, de zona verde. Deze zones zijn bestemd voor lokale bewoners. Zij parkeren in de groene zone bij hun huis met een speciale parkeerkaart die ongeveer 5 euro per maand kost. Voor niet-bewoners kost parkeren hier meer dan in de zwarte zone. Je mag hier als niet-bewoner maximaal 2 uur parkeren. 

Als je je niet aan de vastgestelde tijd houdt, kan je auto worden weggesleept en moet je een boete betalen. Hetzelfde geldt als je in de groene of blauwe zone parkeert zonder te betalen.

Parkeren in Barcelona met je eigen auto

Kom je met je eigen auto naar Barcelona? Dan kunnen we ons voorstellen dat je niet steeds naar de parkeermeter wilt lopen om te betalen of je auto wilt verplaatsen als de maximaal toegestane tijd om is. Boek daarom vooraf een goedkope parkeerplaats in Barcelona. 

Parkeren in het centrum van Barcelona is namelijk goedkoper dan je denkt. Neem gerust een kijkje in ons overzicht van parkeergarages in Barcelona en let goed op onze prijzen. Je auto op een veilige plaats achterlaten was nog nooit zo gemakkelijk (of zo goedkoop) ;)

Betaal de parkeermeter met de Parclick app

Vind je het ook zo’n gedoe om even voor een snelle boodschap de stad in te gaan? Het kan makkelijker. Je kunt namelijk de parkeermeter in Barcelona betalen met de Parclick app! Gemakkelijk, snel en praktisch. Je downloadt de Parclick app en selecteert de optie “parkeren op straat”. Voer je kenteken in, de betaalmethode en parkeer met een gerust hart. Je hoeft niet meer naar de parkeermeter toe of er mee te vechten. Binnen 1 minuut voorkom je zo een hoge parkeerboete.

Het gemak van 24-uurs maandkaarten

Wij hebben 24-uurs parkeerkaarten die 1 maand geldig zijn. Daarmee kun je elke dag van de week en 24 uur per dag gebruik maken van de parkeergarage. Als je je auto, motor of bestelwagen maar een paar uur per dag hoeft te parkeren, kies dan voor onze dagkaarten. Of kies voor een nachtkaart. Zo heb je altijd een parkeerplaats in de buurt van je huis waar je 's nachts kunt parkeren.

Bekijk onze maandkaarten voor Barcelona. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact met ons op. Wij gaan dan op zoek naar de beste parkeerplaatsen in de parkeergarages bij jou in de buurt.

Een dag in Barcelona

Wil jij graag deze metropool bezoeken voor één dag? Dan ben je hier op het goede adres. Wij hebben namelijk speciaal voor jou een mooi artikel met allerlei ideeën in elkaar gezet. Hierin wordt een route veel tips gegeven, voor jouw perfecte dag in Barcelona.

Laten we beginnen met het parkeren. Onze tour kan je beginnen op Plaza Cataluña, wat wordt gezien als het centrum van de stad, of bij het huis La Pedrera (Casa Milà). Parclick heeft parkeerplaatsen op 2 minuten lopen van Plaza Cataluña of 5 minuten van La Pedrera. Het beste is om te kijken naar onze interactieve kaart bij het uitkiezen van een parkeerplaats. De parkeerplaatsen op bekende plekken zijn vaak het duurst, zoek je dus naar een budget versie? Probeer dan in een wijk te parkeren.

´s Ochtends

La Pedrera is ongeveer 10 minuutjes lopen vanaf Plaza Cataluña. Dit eerste werk van Gaudí wat we vandaag gaan zien is het huis zonder rechte muren. Speciaal gebouwd voor de familie Milà. Dit gebouw is het 4e en laatste project van Antoni Gaudí. Wil je dit huis graag bezoeken? Dan raden wij skip-the-line tickets te kopen. Dit is voor alle verschillende bezienswaardigheden waar ik jou over ga vertellen geen overbodige luxe. Anders kunnen de wachttijden flink oplopen.

Vanaf La Pedrera willen we graag naar de Sagrada Familia, een gebouw wat je echt niet mag missen als je één dag in Barcelona bent. Je kan een dagpas kopen voor de metro, waarmee je door heel Barcelona kan reizen of een dagkaart kopen voor een Hop-on-hop-off bus. Met de metro ben je minder kwijt en kan je snel bij al de bezienswaardigheden zijn. Met de bus heb je een beter uitzicht, kan je meer zien, maar het duurt wel langer.

Vanaf La Pedrera kan je lijn L5 nemen vanaf Diagonal, stap uit bij de gelijknamige halte “Sagrada Familia”. De Sagrada Familia is het grootste en onvoltooide werk van Gaudí. Er zijn veel verschillende tours te reserveren. Meestal in het Engels, Frans en Spaans. Zonder skip-the-line tickets kan je hier 4 tot 5 uur doorbrengen in de wachtrij. De tours duren 1 tot 1.5 uur en zijn een goede manier om alle kenmerken van deze kerk te bekijken.

´s Middags

Tijd voor lunch? Aan te raden is dit typisch Spaanse en huiselijke restaurantje op 5 minuten lopen van de Sagrada Familia, aan de Carrer de Provenca 379. Hier kan je de typische paella, vis en salades eten voor een goede lunch. Of koop wat te lunchen bij de plaatselijke bakkerij en picknick op het Placa de Gaudí, vlakbij de Sagrada Familia

Vanaf hier kan je meerdere kanten op, wil je nog meer van Gaudí zien? Dan kan je naar het Park Güell met metro L5 naar Diagonal en dan met L3 naar Vallcarca. Vanaf hier is het nog een kleine klim naar het Park Guëll. Let op. Als je het deel met uitzicht wilt bezoeken moet je weer in de rij staan, of schaf een skip-the-line ticket aan.

Toevallig ligt het Picasso museum ook in Barcelona. Deze kan je bereiken met L2 en een over stap op Passeig de Gràcia op L4 naar Jaume I. Vanaf hier loop je de Carrer de la Princesa op (richting het Park de Ciutadella). Of loop over de Via Laietana waar Art Deco en het Modernisme de invloed op de architectuur heeft gehad.  

Toch liever een beetje winkeltjes kijken? Ga naar Eixample (Lijn L2, stap uit bij Passeig de Gràcia) voor bekende merken, warenhuizen en luxe merken. Voor onbekende merken en cadeauwinkeltjes kan je beter naar de Gotische wijk (Lijn L2, overstap op L3 Passeig de gràcia, stap uit op Liceu). Vintage? Dat kan je allemaal vinden bij el Raval (Lijn L5, overstap op Diagonal L6, stap uit bij Catalunya). Er is genoeg te kiezen!

De dag afsluiten

Sluit je dag af met een lekker drankje in de wijk La Barceloneta. Je hebt het verdient! Laat de wind door je haren waaien terwijl je nipt van de sangria, cocktail of cola. De wijk La Barceloneta ligt bij het gelijknamige metrostation Barceloneta. Hier kan je de meest verse vis kopen voor het avondeten of genieten van de zee.

De Plaza Cataluña is te bereiken door de metro L4 te nemen vanaf Barceloneta, over te stappen op Urguinaona L1, stap uit bij Catalunya.

Dit was Barcelona in één dag! Hopelijk heb jij genoeg inspiratie opgedaan voor jouw dagtrip naar Barcelona. Wil je er zeker zijn dat je jouw auto kan parkeren als je komt vanuit buiten de stad, en niet te veel betalen? Reserveer dan een parkeerplaats met Parclick in één van de honderden parkeerplaatsen in Barcelona. Maak de dag zo gek als je wilt, de auto staat veilig in een bewaakte en overdekte parkeerplaats

Vervoer in Barcelona

Metro

Het metrosysteem van Barcelona bestaat uit 11 metrolijnen die 165 stations door de hele stad verbinden. Het is ongetwijfeld een van de snelste manieren om door de stad te reizen. Wil je bijvoorbeeld naar Park Güell gaan, om te genieten van het fantastische uitzicht, dan kun je het beste de metro nemen zodat je niet naar boven hoeft te lopen. Een enkeltje kost ongeveer €2. Wil je de metro naar het vliegveld nemen? Dan kost dat ongeveer €4,50.

Als je met de metro door de stad wilt reizen, kun je het beste een dagkaart kopen. Deze kost ongeveer €8. Er zijn ook kaarten voor 2 personen of meer. Meer informatie vind je op de website van de metro van Barcelona.

Bus

Het busnetwerk van Barcelona telt meer dan 200 lijnen. Het is een goed alternatief als je een hekel hebt aan de drukte van de metro en als je graag door het raam naar het landschap kijkt. Door de verkeersdrukte kan de bus vaak in de file staan. Heb je haast, dan kun je beter de metro nemen. Voor een enkeltje met de bus betaal je ongeveer €2. Dat is bijna even duur als de metro. Er zijn speciale kaartjes voor toeristen of als je een rondreis wilt maken.

Als je meer van de stad wilt zien, is de bus ook een goede keuze. Vanuit het stadscentrum reis je met de bus naar omliggende plaatsen, zoals Hospitalet, Terrassa of Sant Adrià del Besòs. 

Wat te doen in Barcelona

Barcelona is ongetwijfeld een van de aantrekkelijkste Spaanse steden. Bekende toeristische trekpleisters zijn La Sagrada Familia, de stranden en Camp Nou, het stadion van de voetbalclub FC Barcelona. Maar Barcelona is zoveel meer. Het is kunst, het is cultuur, het is groot, het is aangenaam, het is anders en het is een van de meest mondiale en multiculturele Europese steden. Lees verder en ontdek wat je hier kunt doen ;)

Wijken in Barcelona

Een wandeling over Las Ramblas is de beste manier om de belangrijkste bezienswaardigheden te zien. Bezoek de Sagrada Familia, en bekijk de belangrijke invloed van bijzondere architecten in gebouwen als Casa Fuster, Casa Batlló of La Pedrera. Natuurlijk mag een mooie wandeling door Parc Güell niet ontbreken. Ook de rest van Barcelona is de moeite waard. Door de indeling zijn de wijken prima geschikt voor een wandeling.

Theaters en ontspanning in Barcelona

Als je theater leuk vindt, bekijk dan een toneelstuk in het Poliorama Theater, het Nationaal Theater van Catalonië of het Gran Teatre del Liceu. Hier kun je bijzondere voorstellingen meemaken. Hou je meer van het nachtleven? Ga dan stappen in de Razzmatazz nachtclub of duik in het bruisende nachtleven van de verschillende wijken van Barcelona zoals het centrum, de Eixample, les Corts of Ciutat Vella. Of ga naar een concert in het beroemde Palau Sant Jordi.

Hotels in Barcelona

Heb je nog geen overnachting geregeld in Barcelona? Heb je ruzie gehad met je partner of vrienden omdat je niet weet waar je wilt overnachten? Geen paniek. Neem even een kijkje bij de hotels in Barcelona die op onze website staan. Daar zie je het adres, de prijzen en welke parkeergarages er in de buurt zitten. Je slaat dus twee vliegen in één klap. 

Kijk bijvoorbeeld eens naar het W Hotel, een van de meest opvallende hotels van Barcelona. Wat je budget ook is, je krijgt vast inspiratie met de info op onze site.

Evenementen in Barcelona

  • Sant Jordi: Sant Jordi wordt elk jaar op 23 april gevierd. Sant Jordi is de beschermheilige van Catalonië en Aragon. Sinds de 15e eeuw is de dag van Sant Jordi ook de dag van de geliefden in Catalonië. Dit wordt gevierd met het geven van een roos en een boek. Tijdens deze dag worden tal van culturele activiteiten gehouden. De populairste is de signeersessie met de beroemdste schrijvers uit de Spaanse literatuurwereld. Hou je van literatuur en kom je met je partner? Dan is dit een prima dag om in Barcelona door te brengen!
  • Mobile World Congress: hou je van moderne technologie? Dat is het Mobile World Congress iets voor jou. Het MWC is een jaarlijks congres waar de belangrijkste spelers op het gebied van mobiele communicatietechnologie bij elkaar komen. Zo blijf je op de hoogte van de laatste trends in de sector.
  • Sónar: Sónar is een toonaangevend festival voor elektronische en experimentele muziek. Het wordt sinds 1994 in Barcelona gehouden en jaarlijks herhaald. De bezoekersaantallen stijgen en steeds meer gerenommeerde internationale kunstenaars doen mee aan het festival. Het festival neemt letterlijk alle straten van Barcelona in beslag, want overdag vinden in het centrum vele culturele activiteiten plaats. ‘s Avonds begint het festival in de Fira Barcelona de Montjuic. Daar geniet je van de beste muziek en de geweldige sfeer.
  • Autosalon: dit jaarlijkse evenement in de Fira Barcelona de Montjuic vindt al meer dan 100 jaar plaats in Barcelona. Voor autoliefhebbers is het dé gelegenheid om de nieuwste trends en ontwikkelingen in de autobranche te zien.
  • Primavera Sound: dit is een ander bekend muziekfestival in Barcelona. Het wordt sinds 2001 gehouden en is uitgegroeid tot een van de topfestivals in Spanje.

Reizen vanuit Barcelona

Vanuit Barcelona reis je makkelijk naar vele nationale en internationale bestemmingen. Reis je vanuit Barcelona verder, dan kun je dat op 2 manieren doen.

Met de trein vanuit Barcelona.

Station Sants is het belangrijkste treinstation in Barcelona. Het werd in 1979 in gebruik genomen en is het op één na belangrijkste treinstation van Spanje. Via dit station reizen elk jaar bijna 30 miljoen passagiers.

Via dit station reis je naar de meeste nationale bestemmingen zoals Sevilla, Valencia, Alicante, Murcia, Cartagena, Madrid en Zaragoza. Vanuit Sants vertrekt ook de internationale lijn Renfe SNCF naar Toulouse en Lyon. Zo reis je naar Frankrijk zonder het vliegtuig te hoeven nemen. Wil je niet het risico lopen dat je je trein mist terwijl je op zoek bent naar een bewaakte parkeerplaats? Reserveer dan vooraf je parkeerplaats bij station Sants en bekijk onze gunstige prijzen.

Met het vliegtuig vanuit Barcelona

Reis je liever met het vliegtuig? Vlieg dan vanaf luchthaven Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, op 15 km van het centrum van Barcelona. Dit is de belangrijkste luchthaven van Catalonië en het tweede vliegveld van Spanje. Jaarlijks reizen ongeveer 45 miljoen passagiers via Barcelona-El Prat. 

Goedkoop lang parkeren bij de luchthaven van Barcelona

Er zijn verschillende bus- en metrolijnen naar het centrum, maar je kunt natuurlijk ook je auto parkeren in een goedkope parkeergarage in de buurt van de luchthaven van Barcelona. Bekijk ons aanbod en parkeer goedkoop. Zo hoef je niet terug te reizen met een bus die ver van je huis stopt. Ja, we hebben het allemaal uitgezocht ;)

Nu weet je alles wat je nodig hebt om als een echte Barcelonees door de straten van de stad te gaan. Wil je er het beste van maken? Doe het dan samen met Parclick! 

Download app

Veeg met je vinger over onze app en alles verandert.

U beslist waar en wanneer u parkeert en welke parkeergarage het beste bij u past. Je bespaart geld, je bespaart tijd en je beseft dat parkeren snel en handig kan zijn. Je komt altijd op tijd.

Descargar en App StoreDescargar en Google Play

Andere plaatsen in de buurt Barcelona

Meer dan 1M chauffeurs hebben al geboekt bij  Parclick

Martti

Staff was very helpful and nice. Place itself, easy to find and clean.

Carlos

Todo super bien

Norbert

Hat alles bestens geklappt. Freundliche Mitarbeiter, gerne wieder

Ramon

Las plazas són correctas

Szymon

All good. Good place, nice personel.

Toni

Primera vez que usamos este servicio, y nos ha resultado muy cómodo y fàcil. Muy buen servicio!

Oriol

Porta sortida caminants ens va donar problemes. Molt dura i no va llegir tarja per entrar

Jasmina

Que se podía especificar en la entrada en qué planta se sale con el avión. Porque hicimos vueltas. Es la primera vez y no sabía como iba.

RAUL

Muy amable el personal!! gracias

Gala

Todo perfecto!

Puntuación de App Store
4.6 App Store
Puntuación de Google Play
4.6 Google Play
Puntuación de Google
4.5 Google