• Beste aanbiedingen
  • Meer dan 3 miljoen klanten
  • Boeken met flexibele data

Populaire parkeergarages in Amsterdam

De meest centrale

De goedkoopste

Waar te parkeren in Amsterdam

Hoeveel kost het om te parkeren in Amsterdam?

Hier zijn de prijzen voor parkeren in Amsterdam:

Aantal parkeerterreinen 33 Amsterdam centrum en luchthaven
Dichtstbijzijnde parkeerplaats bij het centrum WeParc Valet - Rusland 5 Overdekte parkeerplaats
Goedkoopste parkeerplaats Amrâth Apart-hotel Schiphol Prijs voor één dag: 5€
Best beoordeelde parkeergarage WeParc Valet - Rembrandtplein Overdekt parkeren
Parkeerplaats met de meeste opmerkingen WeParc Valet - Singel Hotel Parkeerservice

Waar kan ik gratis parkeren in Amsterdam?

Als u met de auto naar Amsterdam gaat, is dit waarschijnlijk de handigste manier, vooral als u uit Noord-Frankrijk of België komt. Maar als u er eenmaal bent, zult u een parkeerplaats in Amsterdam moeten vinden en rekening moeten houden met de kosten van het parkeren in de stad. Controleer eerst of u toegang hebt tot gratis parkeren bij uw accommodatiereservering. Reken niet op gratis parkeren want, slecht nieuws, er is geen gratis parkeren in het centrum van Amsterdam... Als u een gratis parkeerplaats wilt vinden, zult u weg moeten uit het centrum en buiten de stad moeten gaan. Of in het zuiden of in het noorden van Amsterdam. Zodra u het stadscentrum verlaat en u aan de rand van de stad bent, moet u op de borden of markeringen letten om er zeker van te zijn dat u op een vrije plaats bent. Na zonsondergang zijn de parkeerplaatsen echter vrij, maar pas op in de vroege ochtend wanneer de parkeermeters ontwaken... Een andere, meer praktische en minder riskante oplossing is om uw parking online en op voorhand te reserveren voor de duur van uw verblijf. Het is eenvoudiger en goedkoper. En met Parclick heeft u keuze genoeg!

Waar kan ik goedkoop parkeren in Amsterdam?

Amsterdam is een zeer toeristische stad en gemakkelijk te bereiken met de auto, dus parkeerplaatsen zijn erg in trek. Als u gemakkelijk en tegen een redelijke prijs een parkeerplaats wilt vinden, raden wij u ten zeerste aan vooraf uw parkeerplaats in een van onze parkeergarages te reserveren. Wij bieden een aantal goedkope parkeergarages in Amsterdam, waaronder hotelparkeerplaatsen, museumparkeerplaatsen en parkeergarages in het centrum van de stad. Want ook al telt de stad meer dan 80.000 plaatsen, toch is Amsterdam op elk moment van het jaar een zeer aantrekkelijke bestemming. Voor een weekendje weg van de feestdagen, met Kerstmis, Pasen of in de zomer – de stad bruist altijd. De meeste toeristen uit de buurlanden komen met de auto. Dit betekent dat we een groot aantal voertuigen moeten parkeren. Dus om uw plaats te garanderen en te profiteren van kortingen, kunt u uw parkeerplaats in de buurt van uw verblijfplaats direct online reserveren via ons platform.

Waar parkeren in Amsterdam?

Het is niet aan te raden om naar het centrum van Amsterdam te rijden, om de enkele reden dat het onmogelijk is om een vrije parkeerplaats te vinden. Er is echter een heel eenvoudige oplossing, namelijk uw parkeerplaats reserveren bij Parclick. In het centrum van de stad raden wij de WePark Valet parkings aan: Amsterdam Museum, Hotel DiAnn en Westermark. Als u de hele dag wilt rondlopen, raden wij u aan buiten het centrum te parkeren en het openbaar vervoer te gebruiken om u vrij te verplaatsen. Deze optie stelt u in staat een goedkope parkeerplaats te vinden omdat het uit de weg is en te lopen waar u wilt zonder u zorgen te maken over parkeren. Wij beschikken over een groot aantal parkeergarages in het centrum van Amsterdam, waar u uw auto voor een hele dag of zelfs meerdere dagen kunt laten staan als u dat wenst. Bezoek de stad met een gerust hart, want uw voertuig is veilig op onze parkings.

Hoe betaal ik voor parkeren in Amsterdam?

In de straten van Amsterdam zijn er 55 parkeerzones, die bijna allemaal betalend zijn. U kunt uw parkeergeld betalen via mobiele applicaties of rechtstreeks aan de betaalautomaat. Als u optie 2 kiest, kunt u met kaart of contant betalen, maar alleen met munten (de automaat accepteert geen briefjes).

Als stereotypes waar zouden zijn, zouden we Amsterdammers waarschijnlijk altijd op klompen zien, met een stroopwafel in de ene hand en een tulp in de andere, rondfietsend langs de grachten op weg naar een coffeeshop of De Wallen. We willen je niet teleurstellen, maar Amsterdam heeft véél meer te bieden dan dat! Eén ding dat we je wel met zekerheid kunnen zeggen, is dat aan het tolerante karakter van deze stad niets gelogen is. :)

Over Amsterdam

Amsterdam is de enige echte hoofdstad van Nederland, hoewel het parlement en de regering al sinds 1588 in Den Haag gevestigd zijn. Met een bevolking van meer dan 851.000 Amsterdammers in de stad zelf en een totaal van meer dan 1.351.000 inwoners in de gemeente Amsterdam, is het de grootste stad in Nederland. Had je verwacht dat er in zo’n drukke stad meer mensen zouden wonen? Deze drukte komt mede doordat er jaarlijks zo’n 3,5 miljoen toeristen voet in Amsterdam zetten. Hiernaast is Amsterdam ook geliefd onder bevolking uit andere steden in Nederland.

Wat houdt al deze ‘Amsterdam lovers’ bezig, behalve het beroemde Van Gogh Museum en Anne Frank Huis? Laten we Amsterdam eens onder de loep nemen om erachter te komen wat er zó speciaal aan is.

Geschiedenis van Amsterdam

We gaan even terug naar de 13e eeuw, zo’n 800 jaar terug, toen Amsterdam nog niets meer dan een moerasachtig vissersdorpje was. Het begin van Amsterdam als ‘stad’, was de bouw van de Dam aan de Amstel, waar de rest van Amsterdam uiteindelijk omheen gebouwd is.

Al die prachtige grachtenpanden zijn er niet ‘uit het niets’ gekomen. In de 17e eeuw was Amsterdam het middelpunt van de wereldeconomie; de Amsterdamse handelscompagnieën WIC en VOC regeerden de wateren van de wereld. De VOC had zelfs een monopolie op de handel met Azië. Alleen de VOC mocht specerijen, textiel en andere spullen met Azië verhandelen. Dit leverde een zeer succesvolle en winstgevende handel op, waardoor het de grootste compagnie was in de 17e en 18e eeuw. Hierdoor noemen we deze eeuw ook wel de Gouden Eeuw van Amsterdam. De stad groeide zo snel dat er een tekort was aan ruimte, dus uitbreiding was noodzakelijk…

En dat was het moment dat drie massale grachten, de Herengracht, de Keizersgracht en de Prinsengracht, werden gebouwd. De grachtengordel was in eerste instantie gebouwd voor praktische redenen, later groeide het gebied uit tot een karakteristieke omgeving. Het werd tevens het thuis van de meest indrukwekkende grachtenpanden.

Architectuur in Amsterdam

De architectuur van Amsterdam is zeer uniek en staat vooral bekend om de charmante ‘trappenhuizen’, die er stuk voor stuk weer anders uitzien. De diversiteit vind je niet alleen in deze grachtenpanden, maar is verspreid door de hele stad. Van de klassieke grachten tot iconische windmolens, en van indrukwekkende moderne structuren tot pittoreske woonboten bedekt met tulpen: Amsterdam heeft het allemaal!

Er zijn niet maar liefst 1281 bruggen in Amsterdam, waarvan de beroemdste de Magere Brug is.

De beroemde 17de-eeuwse grachtengordel van Amsterdam werd in 2010 toegevoegd aan de UNESCO World Heritage List. Heb je je ooit afgevraagd waarom sommige van deze grachtenhuizen zo smal zijn? Dat komt doordat belastingen in die tijd bepaald werden aan de hand van de breedte van je huis!

Zie ook » NEMO Science Center, Koninklijk Paleis aan de Dam, Nieuwe Kerk, Begijnhof en het Houten Huys, Rijksmuseum, Royal Concertgebouw en het moderne Amsterdam Eye Museum aan de IJ-rivier.

Verkeer in Amsterdam

Er zijn talloze manieren om door Amsterdam te cruisen. Zoals we allemaal weten is Amsterdam de ‘bicycle capital’ van de wereld. Volgens statistieken zijn er meer dan 881.000 fietsen, wat betekent dat er meer fietsen dan inwoners zijn. :) En dan tellen we de +10.000 fietsen die elk jaar nat worden in Amsterdamse grachten niet mee. In feite is het vissen naar fietsen een fulltime job in de stad!

In Amsterdam rijdt men rechts, behalve fietsers; die fietsen waar ze willen J Dit is wellicht het gevolg van het feit dat zij meestal in hun recht staan. Dus, wees goed op je hoeden en onthoud om extra voorzichtig te zijn als je in het stadscentrum rijdt, vanwege de drukte en chaos!

  • De rijomstandigheden

Hoewel het erg druk kan zijn in het centrum, is alles goed doordacht en overzichtelijk aangegeven met verkeersborden. Je kunt het best vermijden om tijdens de spitsuren door het centrum te rijden en bovendien is het niet ideaal je auto veel te gebruiken in de stad. Alles in het stadscentrum is goed beloopbaar of te bereiken met het OV. Eenrichtingsstraten kunnen het voor jou en je auto nogal moeilijk maken om in één keer bij je bestemming te komen, vooral in de grachtengordel en centrale wijken. Zolang je tegen de drukte van het verkeer kunt en geen stress krijgt van trams, voetgangers en fietsers die overal zomaar de weg oversteken, zal je veilig en gemakkelijk arriveren bij je bestemming!

  • Openbaar vervoer

Amsterdam biedt een uitstekend openbaar vervoersysteem, met treinen, trams, metro’s, bussen en veerboten, oftewel ’t pontje. Ze rijden/varen regelmatig in het uur, op tijd en zijn eenvoudig te gebruiken. Het centraal station van Amsterdam is de centrale hub die je naar elke denkbare locatie in de stad kan brengen! Je kunt de applicatie 9292ov gebruiken om je reis te plannen, voor elk type openbaar vervoer.

Heb je altijd al willen weten hoe Amsterdam eruitziet vanaf de grachten? Dan kun je ook voor een rondvaartboot kiezen, of naja …

Hiernaast zijn er tal van opties om een fiets te huren in de stad, zodat je deze fiets ‘lifestyle’ zelf eens kunt ontdekken in Amsterdam.

Parkeren in Amsterdam

In Amsterdam zijn er mogelijkheden om je auto te parkeren in de straten of in parkeergarages, maar je zult binnen de ring geen gratis parkeerplek vinden. Er wordt op deze manier geprobeerd het autoverkeer te beperken, zodat de stad leefbaar en bereikbaar blijft. Hoe dichterbij het centrum je wilt parkeren, hoe hoger de prijzen zijn.

Aangezien lege parkeerplekken op straat zeer moeilijk te vinden zijn, kun je hoge parkeerkosten verwachten (van maximaal € 5 per uur). Naast het feit dat het duur is, is het niet de veiligste optie, omdat de straten super smal en druk kunnen zijn; er zullen waarschijnlijk minstens 5 fietsen staan of rijden in elke hoek die je ziet. Dus, we kunnen het ons voorstellen als jij je auto liever in een veilige, overdekte parkeergarage neerzet.

Om je auto te parkeren in een parkeergarage is veiliger en eenvoudiger, maar de kosten hiervoor kunnen oplopen tot € 7 per uur. Daar wordt je niet heel blij van… Het hangt natuurlijk af van de locatie en de parkeergarage, maar een dagkaartje kost je gemiddeld € 45.

Bezienswaardigheden

Yay, nu komen we bij het meest interessante onderwerp! ... Maar waar zullen we beginnen? Er zijn zó veel plekken en bezienswaardigheden die je zeker niet over mag slaan, zoals musea, pleinen, monumenten en evenementen.

Er zijn meer dan 50 musea in Amsterdam, waaronder een paar wereldberoemde. Museumplein is thuis aan het Rijksmuseum, dat verreweg de meest indrukwekkende kunstcollectie van Amsterdam bezit, het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum. Ergens verstopt in de Prinsengracht, vind je het bijzondere grachtenpand, Het Achterhuis, waar het verhaal van Anne Frank vandaag de dag nog voortleeft.

Zie ook » Museum Van Loon, Joods Historisch Museum, FOAM Museum, Het Scheepvaart Museum, Rembrandthuis, Hermitage Amsterdam en nog veel meer.

Andere dingen die je niet mag missen zijn Vondelpark, Leidseplein, Heineken Experience, Artis Zoo, Rembrandtplein, Bloemenmarkt en het Koninklijk Concertgebouw.

Winkelgebieden

Het drukste winkelgebied is rond de Dam, namelijk de Kalverstraat en Leidsestraat. Dicht bij de Dam zelf vind je de Bijenkorf, een luxurieus warenhuis en het winkelcentrum Magna Plaza.

Voor de mode van gisteren én vandaag kun je naar De Negen Straatjes gaan, in De Jordaan, waar je diverse vintage winkels vindt, evenals unieke boetieks en trendy restaurants.

Ga naar het Museum District voor luxe winkels en alle denkbare grote merken waar je naar op zoek bent. De P.C. Hooftstraat is de duurste winkelstraat in Amsterdam, met vooral designersmerken.

Ben je meer in de mood voor vintage of antiek shoppen? Neem dan eens een kijkje bij de Waterloopleinmarkt, de IJ Hallen, Albert Cuypmarkt of de Haarlemmerstraat.

Reserveer je parkeerplaats met Parclick en wees gegarandeerd van een plek wanneer je in Amsterdam aankomt, én voor de beste prijs. Je hoeft geen minuut van je reis te missen. 

Download app

Veeg met je vinger over onze app en alles verandert.

U beslist waar en wanneer u parkeert en welke parkeergarage het beste bij u past. Je bespaart geld, je bespaart tijd en je beseft dat parkeren snel en handig kan zijn. Je komt altijd op tijd.

Descargar en App StoreDescargar en Google Play

Andere plaatsen in de buurt Amsterdam

Meer dan 1M chauffeurs hebben al geboekt bij  Parclick

Jean-Pierre

Bon rapport qualité prix

Cristina

Todo bien. Muy bien situado. Sin problemas!

Pascal

Parking situé à environ 30 minutes de la gare centrale d Amsterdam à pied. Place de parking sur place disponible. Parking situé au sous-sol d un immeuble entièrement sécurisé.

Jose

Nous n’avons pas vu de personnel . Entrée du parking, et sortie très pratique. Ce que nous avons apprécié c’est de pouvoir revenir autant de fois que nous le souhaitions à la voiture.

Catherine

Réservation au top sans difficulté. Système pour rentrer et sortir du parking pratique surtout ne pas avoir son téléphone déchargé .

Prodromos

Problemlos !

Lotte

Perfecte en veilige plek om te parkeren

Johannes

Teuer

Carine

Excellent emplacement pour accéder au centre ville d Amsterdam. Ouverture sans problème du portail grâce au mail envoyé excellent service, très facile et fiable!

Miranda

Aangeven waar je te voet naartoe moet richting de Arena. We moesten even zoeken. Verder is het een prima parkeerplaats! Je rijdt er zo in en ook snel weer uit. Top!

Puntuación de App Store
4.6 App Store
Puntuación de Google Play
4.6 Google Play
Puntuación de Google
4.5 Google