• Beste aanbiedingen
  • Meer dan 3 miljoen klanten
  • Boeken met flexibele data

Populaire parkeergarages in Venetie

De meest centrale

De goedkoopste

Waar te parkeren in Venetie

Parkeren Prijs voor één dag Type parkeerplaats
Autorimessa Comunale 26,83€ Overdekt
Garage San Marco 42,49€ Overdekt
VenicePark by Blitz 153,49€ Overdekt
Terminal Fusina 13,76€ SOverdekt
Venice Utility Park 52,49€ Overdekt
Garage Europa 17,20€ Overdekt

 

Zoek je een parkeerplaats in Venetië? Dan hebben we hier een paar tips waarmee je je autoreis naar Venetië kunt voorbereiden. Want dat moet je echt wel doen, zeker als het gaat om parkeren in Venetië. Venetië is een van de beroemdste en mooiste steden van Italië. UNESCO heeft de stad uitgeroepen tot werelderfgoed vanwege haar bijzondere urbanisatie en artistieke erfgoed. De stad Venetië, een droombestemming voor toeristen uit de hele wereld, bestaat uit een paar gebieden op het vasteland met de stad Mestre, en een paar eilanden in de lagune van Venetië.

Waar zijn de wegen in Venetië?

Het historische centrum van Venetië ligt in het hart van de lagune. Het bestaat uit 118 eilanden. Een bijna 4 km lange brug, de Ponte della Libertà, verbindt het centrum met Mestre. Zoals je op foto's van de stad op Google kunt zien, bestaat Venetië uit vele kleine eilanden die verbonden zijn door bruggen en kanalen. De stad heeft dus ook geen wegen!

parkeren venetië

Parkeren in Venetië

Je begrijpt dat je je in het centrum van Venetië niet met de auto kunt verplaatsen (tenzij je auto is uitgerust met drijvers…). In de lagune gaat alles via de kanalen in plaats van de straten. Je kunt van A naar B lopen, de gondel of de boot nemen. Het openbaar vervoer in Venetië bestaat uit vaporetto's, motorboten, forane boten, motorschepen en motorvlotten, die worden beheerd door de maatschappij ACTV. De privé-onderneming Alilaguna verbindt de luchthaven Marco Polo over het water met het stadscentrum. Het mag duidelijk zijn dat het praktisch onmogelijk is om met de auto in het centrum van Venetië te komen. Maar hoe kom je dan in de stad? Kun je in Venetië parkeren en zoja, waar?

Waar laat je de auto als je naar Venetië gaat?

Bij de gemeente Venetië hoort ook een gebied op het vasteland: de stad Mestre. Die is per auto goed bereikbaar via de snelwegen A27 en A57. Tot zover gaat alles goed, en het wordt nog beter als je hoort dat Parclick 2 mogelijkheden biedt om in Venetië en Mestre te parkeren. Zonder stress!

Parkeren bij het treinstation in Mestre

De 1e mogelijkheid is parkeren in Mestre. De parkeerplaatsen zijn hier goedkoper en het station van Venezia Mestre ligt op een paar minuten lopen. Vanaf dit station vertrekken treinen langs de Ponte della Libertà richting het station van Venezia Santa Lucia in het historische centrum. Deze treinen rijden heel vaak en d reis duurt maar 10 minuten. Over het traject langs de brug rijden verschillende buslijnen, die altijd door de ACTV worden beheerd. De 2e mogelijkheid om in het centrum van Venetië te parkeren, is bij het Piazzale Roma. Je rijdt eerst langs de Ponte della Libertà. Aan het einde kom je bij de Piazzale Roma. Dit plein is het laatste deel van het historische centrum waar voertuigen op wielen kunnen rondrijden. Het is daarom ook de enige mogelijkheid om te parkeren in het historische centrum van Venetië.

Parkeren op Piazzale Roma

Het vinden van een parkeerplaats op de Piazzale Roma is niet eenvoudig. Dat komt door de grote bezoekersaantallen. En dat is precies waarom je met Parclick vooraf een parkeerplaats in Venetië boekt. Dit bespaart je een lange en vermoeiende zoektocht naar een parkeerplaats. Of je nou liever in Mestre parkeert of in het centrum van Venetië, Parclick biedt altijd de beste parkeergarages in de lagune van Venetië. Reserveer deze vooraf met één klik en bespaar tijd en geld.

Waar parkeren in Venetië Santa Lucia?

Het station Venezia Santa Lucia is het belangrijkste treinstation van Venetië. Het ligt in het historische centrum van de lagune. De dichtstbijzijnde parkeergarages voor Venezia Santa Lucia bevinden zich op Piazzale Roma (ongeveer 5 minuten lopen van het station). Dit is de laatste plek waar je in het centrum van Venetië kunt rijden. De brug Ponte della Costituzione verbindt het station Venezia Santa Lucia met Piazzale Roma. Dankzij Parclick heb je nu meer mogelijkheden om een parkeerplaats te reserveren in één van de parkeergarages op Piazzale Roma. Op een steenworp afstand van het station van Venetië Santa Lucia ligt Piazzale Roma. Hier vertrekken alle belangrijke lijnen van het openbaar vervoer. Daarmee bereik je alle hoeken van de stad.

Waar kun je parkeren in het centrum van Venetië op Piazzale Roma?

De eerste optie is de parkeerplaats Autorimessa Comunale AVM - Porto di Venezia. Deze parkeergarage met 6 verdiepingen is de grootste in het centrum van Venetië. De garage is 24 uur per dag geopend en je betaalt minimaal het dagtarief. De tweede optie is de Garage San Marco - Haven van Venetië op de Piazzale Roma. Het is geen goedkope optie, omdat je altijd minimaal het dagtarief betaalt. De garage is wel 24/7 open en heeft een videobewakingssysteem.

Parkeren en watertaxi’s in Venetië

Kies je liever voor een all-inclusive service, dan is VenicePark by Blitz - Park + Water Taxi de beste keuze voor jou. Deze garage heeft eigen boten die je snel en comfortabel naar je bestemming brengen. Parkeer je auto en neem de watertaxi naar het centrum van Venetië.

Waar kan ik gratis parkeren in Venetië?

In het centrum van Venetië kun je met de auto niet komen. Het vervoer vindt plaats met boten, waterbussen en gondels over de kanalen van de stad. Het laatste deel van het centrum van Venetië dat je met de auto kunt bereiken is de Piazzale Roma. Je moet dan de lange Ponte della Libertà (Brug van de Vrijheid) oversteken. Deze brug verbindt de stad met Mestre op het vasteland. Je begrijpt dat iedereen dus wel wil parkeren op de Piazzale Roma voor een bezoek aan het historische centrum van Venetië. Er zijn parkeerplaatsen, maar daar betaal je een flinke prijs voor. Gratis parkeren in Venetië is alleen mogelijk als je ruim voor de Ponte della Libertà parkeert in Mestre.

Parkeergarage huren in Venetië

Bij Parclick reserveer je een parkeerplaats voor een paar uur of voor meerdere dagen. Maar langer kan ook. Zo kun je voor langere tijd een parkeerplaats huren in Venetië. Je auto staat dan dag in, dag uit, maand na maand veilig geparkeerd. ;) Je kunt bij ons kiezen voor maandabonnementen voor 24 uur, waarmee je de hele dag toegang hebt tot de parkeergarage. Parkeer je alleen op bepaalde tijdstippen, dan kun je ook kiezen voor een dag- of een nachtabonnement. Je parkeerplaats is altijd gegarandeerd, dus zoeken hoeft niet meer. Bekijk onze speciale aanbiedingen voor het huren van een parkeerplaats in Venetië. Bel ons gerust als je niet vindt wat je zoekt. Wij gaan dan op zoek naar de beste aanbieding voor jouw situatie.

Bezoek Venetië

Venetië, ook bekend als La Serenissima, heeft een rijke en oude geschiedenis. De stad was meer dan duizend jaar lang de hoofdstad van de Republiek Venetië. Het is aan haar verleden te danken dat de stad vandaag de dag een ongelooflijk artistiek, architecturaal en cultureel erfgoed bewaart.

De wijken van Venetië

De stad is verdeeld in zes districten, de zogenaamde sestieri:

  • San Marco
  • Dorsoduro
  • Santa Croce
  • San Polo
  • Cannaregio
  • Het Kasteel

Het hele historische centrum wordt doorkruist door het beroemde Grand Canal. Het kanaal maakt 2 bochten en er komen ongeveer 158 kleinere kanalen op uit. Wat valt er te zien in de wijken van Venetië? Ontdek het hieronder ;)

Monumenten en hoogtepunten van Venetië

Venetië is de perfecte stad voor een romantisch uitstapje. Of maak een wandeling door de kleine steegjes en langs de typische kanalen. Als je naar Venetië komt, dan zijn er een paar plekken die je absoluut niet mag missen!

Wat is er te zien in San Marco?

Allereerst het beroemde Piazza San Marco met de Basiliek van San Marco, de beschermheilige van Venetië, de Campanile di San Marco, de Klokkentoren en het Palazzo Ducale. In de wijk San Marco ligt de beroemde Brug der Zuchten, de Basiliek van San Giorgio Maggiore, de kerk van San Moisè en het belangrijkste operagebouw van Venetië, het Teatro La Fenice.

Wat kun je bezoeken in Dorsoduro?

In de wijk Dorsoduro bevinden zich vele musea, zoals de Galleria dell'Accademia, Ca' Rezzonico en Ca' Dario. Er staan ook een paar prachtige kerken, zoals de Basiliek van Santa Maria della Salute, de Kerk van Gesuati en de Kerk van Ognissanti. Het eiland Giudecca, dat uitkijkt over het kanaal van Giudecca en waarop de kerk van de Santissimo Redentore staat, hoort ook bij de wijk Dorsoduro. In Dorsoduro bevindt zich ook Ca' Foscari, de zetel van de befaamde Ca' Foscari Universiteit van Venetië.

Welke bezienswaardigheden heeft Santa Croce?

Santa Croce is de kleinste wijk van Venetië. In deze wijk ligt het eiland Tronchetto, de Piazzale Roma en de Ponte della Costituzione, die de Piazzale verbindt met het treinstation Venetië Santa Lucia. In Santa Croce vinden je Ca' Pesaro, de kerk van San Stae, de kerk van San Nicola da Tolentino en het Stedelijk Museum van Natuurlijke Historie. Santa Croce grenst ook aan de sestiere van San Polo, die zijn naam ontleent aan het gelijknamige Campo San Polo.

Wat te bezoeken in San Polo

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in San Polo is de Rialtobrug, die de sestiere verbindt met San Marco. De kerk van San Giacomo di Rialto, de Basiliek van Santa Maria Gloriosa dei Frari en de Scuola Grande di San Rocco zijn ook de moeite waard.

Wat te bezoeken in Cannaregio

De wijk Cannaregio wordt doorkruist door het Canal Cannaregio. Dit is naast het Canal Grande het enige kanaal in het historische centrum dat door waterbussen wordt doorkruist. Hier kun je 3 bruggen bewonderen: de Ponte degli Scalzi, de Ponte delle Guglie en de Ponte dei Tre Archi. In de wijk Cannaregio staat ook de Kerk van de Madonna dell'Orto, de Kerk van Santa Maria dei Miracoli en het vroegere getto van Venetië. Tegenwoordig zit hier de joodse gemeenschap van de stad. Wat te bezoeken in Castello De wijk Castello is de grootste van allemaal. Toch is het de enige wijk die niet over het Canal Grande uitkijkt. In Castello staan de kerk van San Zaccaria, de Basiliek van de Heiligen Johannes en Paulus, de Scuola Grande di San Marco en het Arsenaal van Venetië, dat grotendeels wordt gebruikt voor de hedendaagse kunsttentoonstellingen van de Biënnale van Venetië. Al deze plaatsen vormen echter slechts een klein deel van de wonderen die bewaard worden in het historische centrum van Venetië en in de lagune. Daarom raden we ook zeker een bezoek aan de eilanden Burano en Murano, San Lazzaro degli Armeni en het Lido van Venetië aan.

Evenementen en festivals in Venetië

Venetië is het hele jaar door druk, maar als er een moment is waarop het echt de moeite waard is om deze magische stad te bezoeken, dan is het wel tijdens het carnaval van Venetië.

Het filmfestival van Venetië

Hou je van films? Kom dan naar de stad en proef de sfeer tijdens het Internationale Filmfestival van Venetië . Het festival vindt plaats in het kader van de Biënnale van Venetië, een van de meest prestigieuze tentoonstellingen van hedendaagse kunst ter wereld. Tijdens deze evenementen wordt het vinden van een parkeerplaats in Venetië echt een mission impossible! Daarom raadt Parclick je aan om vooraf je parkeerplaats voor het carnaval van Venetië te reserveren. Hetzelfde geldt voor een parkeerplaats voor het filmfestival van Venetië ;)

Reizen vanuit Venetië

Venetië is prachtig om te zien. Dankzij de haven en het vliegveld is het ook een prima vertrekpunt voor andere bestemmingen in het Middellandse Zeegebied, Europa en de rest van de wereld. Plan je je reis vanuit Venetië ? Lees dan hieronder hoe je een parkeerplaats regelt bij de haven van Venetië of in de buurt van Marco Polo Airport!

Parkeren bij de haven van Venetië

De haven van Venetië is een van de belangrijkste havens in de Middellandse Zee. Als je een parkeerplaats in de buurt van de haven zoekt, dan is de kans groot dat je op het punt staat om te vertrekken op een cruise vanuit Venetië. Er zijn veel cruisemaatschappijen die cruises vanuit Venetië organiseren, met routes door het hele Middellandse Zeegebied. Vanuit de haven van Venetië vertrekken trouwens ook veel veerboten naar Griekenland en Turkije. Afhankelijk van de reisduur kun je voor korte of langere tijd je parkeerplaats reserveren. Piazzale Roma is altijd de beste optie als je een parkeerplaats in de buurt van de haven van Venetië zoekt. Het ligt op 10 minuten lopen van de passagiersterminal voor de boot.

Reis snel naar Tronchetto

Een people mover verbindt de Piazzale Roma met de haven van Venetië en bereikt zo het kunstmatige eiland Tronchetto. Een goed alternatief is parkeren op een van onze parkeerterreinen op het vasteland. Van daaruit brengt een gratis pendeldienst je naar de haven van Venetië. Je auto laat je op een veilige plaats achter.

Parkeren bij het vliegveld van Venetië

Begint je reis met het vliegtuig? Dan hebben we een aantal geweldige mogelijkheden om te parkeren in de buurt van de luchthaven van Venetië! Parkeer op een van onze parkeerterreinen met een gratis pendeldienst naar de luchthaven. Zo kom je op tijd aan bij de terminal. We hebben talloze mogelijkheden voor kort en lang parkeren in Venetië! Hopelijk heb je nu genoeg informatie voor je reis naar Venetië ! Ontdek een van de meest romantische steden ter wereld en laat je auto veilig achter in een goedkope parkeergarage in Venetië!

Download app

Veeg met je vinger over onze app en alles verandert.

U beslist waar en wanneer u parkeert en welke parkeergarage het beste bij u past. Je bespaart geld, je bespaart tijd en je beseft dat parkeren snel en handig kan zijn. Je komt altijd op tijd.

Descargar en App StoreDescargar en Google Play

Andere plaatsen in de buurt Venetie

Meer dan 1M chauffeurs hebben al geboekt bij  Parclick

Vladimir

Super schöne und günstige Gelegenheit in Venedig zu parken

Grüner

Alles hat schnell und unkompliziert geklappt

TAO

The best way to drive to Venice. Budget parking and short distance of ferry to the north of the main island.

Gabriele

Ottimo servizio car valet

Merel

We hebben met ons gezin hier gestaan voor een dagje Venetië. Was top! Parkeerterrein is buiten met veel bomen. Je loopt letterlijk in een paar minuten naar de veerboot. Leuke boottocht. We hadden beide van tevoren gereserveerd. Erg relaxed allemaal

Nicola

Personale molto gentile e disponibile.li consiglio questo parcheggio

Fulvio

Servizio ottimo. Lo consiglio

Joachim

Sehr zuvorkommendes Personal Sehr professionell und persönliche Ansprache Super Shuttle Service

Heinz Joachim

Bester Schutz des Autos, optimale Kommunikation, schneller Shuttle-Dienst. Ich freue mich aufs nächste Mal. La migliore protezione dell'auto, comunicazione ottimale, servizio navetta veloce. Non vedo l'ora che arrivi la prossima volta.

Andreas

Reibungsloser Ablauf,kein Suchen im Parkhaus,Fahrzeug stand zur passenden Uhrzeit abfahrbereit auf dem Hof.Sehr zu empfehlen.

Puntuación de App Store
4.6 App Store
Puntuación de Google Play
4.6 Google Play
Puntuación de Google
4.5 Google