• Beste aanbiedingen
 • Meer dan 3 miljoen klanten
 • Boeken met flexibele data

Populaire parkeergarages in Granada

De meest centrale

De goedkoopste

Waar te parkeren in Granada

Waar parkeren in het centrum van Granada?

Ondanks het feit dat het moeilijk is om door de stad te komen, is het vinden van een parkeerplaats in Granada eenvoudig als u eraan denkt om uw plaats te reserveren voordat u aankomt. Vanwege de verkeersbeperkingen en de hoeveelheid toeristen die het hele jaar door deze stad bezoeken, is het aan te raden vooruit te plannen, want niemand komt graag onverwacht thuis ;).

Het behoud van de Moorse en Joodse essentie van de stad komt tot uiting in de smalle en zigzaggende straatjes, zodat het in bepaalde gebieden niet aan te raden is op straat te parkeren in Granada, zoals in de wijk Albaicín. En als u op zoek bent naar gratis parkeren in Granada, vooral in het centrum, wees dan voorzichtig want het is niet bepaald een gemakkelijke opgave. Een van de beste opties, voordat het zoeken naar een parkeerplaats u de zin ontneemt om deze prachtige stad te bezoeken, is om uw auto achter te laten op een parkeerplaats in het centrum van Granada. 

Bij Parclick hebben we meer dan 20 parkeergarages in Granada, hier zijn de garages die het dichtst bij het centrum liggen:

 • Parking APK2 Puerta Real vanaf 10,75€ per dag
 • Parking Aussa Hermanos Maristas vanaf 14€ per dag en 77€ voor 1 week
 • Parking Severo Ochoa vanaf 1,70€ per uur, 12,95€ per dag en 74,95€ per week
 • Parking Sócrates vanaf 13€ per dag en 75€ voor 1 week

Als u op zoek bent naar een andere parkeerplaats op een specifieke locatie of voor een andere verblijfsduur, aarzel dan niet om onze zoekmachine of app te gebruiken, u kunt filteren op prijs of afstand en beoordelingen van andere klanten lezen om de optie te kiezen die het beste bij uw behoeften past.

Als u echter in Granada bent en van daaruit reist, hebben we ook parkeermogelijkheden voor u.

Parkeren bij Granada Luchthaven

De luchthaven van Granada, officieel de luchthaven Federico García Lorca Granada-Jaén, is de op vier na grootste luchthaven van Andalusië en ligt ongeveer 18 kilometer ten noordwesten van de stad, tussen de gemeenten Chauchina en Santa Fe.

Als u een reis vanaf deze luchthaven plant, houd er dan rekening mee dat de meest efficiënte manier om hier te komen vanuit Granada met de auto is, dus vergeet niet om een parkeerplaats voor lang parkeren op de luchthaven van Granada te reserveren als u niet het geluk hebt om een privéchauffeur te hebben.

En bent u iemand die alles graag gepland heeft of bent u iemand die improviseert tijdens het vliegen? Wat uw groep ook is, als u uw auto in een goedkope parkeergarage bij de luchthaven van Granada wilt achterlaten terwijl u weg bent, moet u van tevoren reserveren om uw reis goed te beginnen. Dus, ontspan en geniet van uw vlucht, want het boeken van een parkeerplaats in de buurt van de luchthaven van Granada is een eitje!.

Met de bus vanuit Granada

Busstation Granada: bevindt zich in het noordelijk deel van de stad, op 3 km van het stadscentrum en op 2 km van het treinstation van Granada. Hij rijdt zowel naar het stadscentrum als naar de luchthaven van Granada, en ook op lange-afstandsroutes. Het is niet gemakkelijk om in de buurt van het busstation van Granada te parkeren, dus als u hier naartoe rijdt, wees dan de rest voor en reserveer uw parkeerplaats bij Parclick!

Waar kunt u gratis parkeren in Granada?

Hoewel we geen gratis parkeergelegenheid hebben in Granada, hebben we wel zeer goedkope parkeergarages. Onze aanbeveling is dat als u uw auto achterlaat in een van onze parkeergarages in Granada, het niet moeilijk zou moeten zijn om te parkeren in deze stad, zolang u van tevoren boekt bij Parclick ;). Wij hebben parkeergarages beschikbaar in het centrum van Granada en in de omliggende gebieden, waar u kunt reserveren van 1 uur tot zelfs 1 maand tegen de meest voordelige prijs.

U kunt uw parkeerplaats reserveren vanaf 1€ per uur in de parkeergarage Garaje Rex, gelegen in Calle Recogidas, 38 en parkeren vanaf 4,75€ per dag en 33,25€ voor 1 week in de parkeergarage APK2 Arabial, gelegen in Plaza Gerardo Cueva. Wij raden u de parkeerplaats APK2 Traumatología aan de Calle Ribera del Beiro aan als u een parkeerplaats voor 1 maand zoekt, aangezien de prijs van deze parkeerplaats voor 30 dagen/51,30€ is.

Als u daarentegen enkele uren op straat wilt parkeren, moet u er rekening mee houden dat er in Granada drie beperkte parkeerzones (ORA) zijn:

 • Blauwe zone: parkeertijd beperkt tot 2 uur.
 • Groene zone: parkeertijd beperkt tot 5 uur.
 • Rode zone: parkeertijd beperkt tot 1 uur.

Bovendien variëren de openingstijden van deze zones naargelang de tijd van het jaar en de dag van de week:

 • Winterdienstregeling (van 15 september tot 15 juni): maandag tot en met vrijdag van 9u00 tot 14u00 en van 16u30 tot 20u30 en op zaterdag van 9u00 tot 14u00.
 • Zomerdienstregeling (van 16 juni tot 14 september): maandag tot en met vrijdag van 9u00 tot 14u00 en van 17u00 tot 21u00 en op zaterdag van 9u00 tot 14u00.

WAARSCHUWING: motorfietsen zijn vrijgesteld van betaling in de ORA-zone. Dus als u een van diegenen bent die op twee wielen rijdt, hebt u geluk ;).

Waar laat u de auto om naar de Albaicin te gaan?

De wijk Albaicin werd in 1984 uitgeroepen tot werelderfgoed en zodra u er binnenkomt, voelt u een levendige sfeer die de magie van het Moorse verleden bewaart. U kunt uw route beginnen vanaf Calle Elvira, een van de hoofdstraten van de stad, tot u de Gran Vía bereikt.

U kunt verdergaan langs de Carrera del Darro, een van de mooiste en meest karakteristieke straten van Granada, die u naar de Paseo de los Tristes leidt, een van de meest emblematische plaatsen van het Albaicín en een andere must-see in Granada. En hoewel het helemaal niet triest is, zoals het mythische lied LN Granada van Supersubmarina zegt... Ik zou met mijn ruimteschip naar Granada kunnen reizen en de Paseo de los Tristes zal je opvrolijken.

Als er ook iets is waardoor deze wijk zich onderscheidt, dan zijn het wel de tapasbars en levendige terrassen rond de Plaza Larga, het centrale plein van het Albaicín. Van daaruit kunt u naar de Mirador de San Nicolás gaan en genieten van het beste uitzicht op het Alhambra.

Hoe werkt de blauwe zone in Granada?

De blauwe zone is het parkeerterrein op straat in Granada dat wordt aangegeven door blauwe lijnen op de grond. Hier is de parkeertijd beperkt tot maximaal 2 uur, daarna moet u uw auto verplaatsen.

Afhankelijk van de tijd van het jaar en de dag van de week, variëren ook de openingstijden van deze zones:

Winterdienstregeling (van 15 september tot 15 juni): maandag tot vrijdag van 9u00 tot 14u00 en van 16u30 tot 20u30 en op zaterdag van 9u00 tot 14u00.

Zomerdienstregeling (van 16 juni tot 14 september): maandag tot en met vrijdag van 9u00 tot 14u00 en van 17u00 tot 21u00 en op zaterdag van 9u00 tot 14u00.

Hoe betaal ik voor de blauwe zone in Granada?

Als u het gereguleerde parkeren van de blauwe zone in Granada moet betalen, kunt u dat doen via de parkeermeters die zich op straat bevinden, maar vergeet niet dat de maximale tijd die u daar kunt parkeren 2 uur is. Dus als u dan uw auto moet verplaatsen, kunt u dat doen door op dat moment te reserveren in een van onze parkeergarages, waar u parkeerplaatsen vindt vanaf 1 euro per uur.

Wat te doen in Granada in twee dagen?

Het is geen toeval dat Granada een van de meest bezochte steden is door reizigers uit de hele wereld. Wat lange tijd de hoofdstad van Al Andalus was, wordt gekenmerkt door zijn historische herinneringen en enorme schoonheid. Granada is ongetwijfeld een van de juwelen van Spanje.

In Granada is het, dankzij de jeugdige sfeer en het bruisende culturele leven, moeilijk kiezen tussen de vele plaatsen om te bezoeken of evenementen om bij te wonen. Naast de hoogtepunten van het hele jaar zijn de musea en theaters van Granada plaatsen met een bijzondere charme, waar de cultuur en de kunst van deze stad te zien zijn. Wat u ook doet in deze Andalusische stad, het is gemakkelijk om er verliefd op te worden. ;)

De Alhambra

Bovenaan de lijst in uw gids van dingen die u in Granada moet zien, staat La Alhambra. Het Alhambra is een van de belangrijkste architectonische monumenten van Spanje en zowel om zijn historische betekenis als om zijn charme is het een van de schatten van Spanje.

In het hart van het stadscentrum kunnen we ook de kathedraal van Granada bezoeken, de eerste renaissancekathedraal van Spanje. Binnen in de kathedraal maken de kleine souvenirwinkeltjes en Andalusische details het verschil.

Bovendien heeft deze stad, dankzij de universiteit van Granada, met een groot aantal lokale en buitenlandse studenten, het hele jaar door een jonge en universitaire sfeer, waar vrije tijd deel uitmaakt van het dagelijkse leven. Laat die jeugdigheid maar komen!

Sacramonte

Een van onze andere aanraders is een bezoek aan Sacramonte, bekend als de zigeunerwijk, waar u een andere bijzonderheid van Granada kunt ontdekken, namelijk de grotten, ooit bewoond door de zigeuners uit de buurt en tegenwoordig het centrum van flamencoshows. Deze zigeunerwijk is een fiesta van flamencozang en -dans en de sfeer hier is niet van deze wereld. In feite moet men het meemaken om het te kunnen uitleggen.

Het Museo Cuevas del Sacromonte, gelegen in de Barranco de los Negros, in het hart van de wijk en tegenover het Alhambra, bewaart in de rotsen uitgehouwen woningen. Bovendien heeft u vanaf de Abadía del Sacromonte een indrukwekkend uitzicht over de hele stad.

En er wordt vaak gezegd dat een bezoek aan Granada een diepe indruk zal maken en dat is logisch, want de charme en de levensvreugde van deze stad vangen iedereen. Dus willen we maar één ding zeggen, lang leve Granada en zijn inwoners!

Skiën in de Sierra Nevada

Sierra Nevada, op 31 km van Granada, is het hoogstgelegen skigebied van Spanje en wordt beschouwd als het kuuroord met het meeste nachtleven van Europa. Het heeft een totaal van 110 km waarop u kunt skiën, verdeeld over 131 pistes, en de openingstijden tijdens het seizoen zijn van 9:00u tot 16:45 uur. En als u een liefhebber bent van de witte sport, moet u uw ski's/board klaarmaken en midden in het seizoen een uitstapje naar het skioord maken. ;)

Als u van plattelandstoerisme houdt, kunt u het natuurpark van de Sierra Nevada in elk seizoen bezoeken. Met zijn prachtige uitzichten en indrukwekkende besneeuwde bergtoppen biedt de Sierra Nevada een breed scala aan excursies en routes in het hooggebergte. En voor de avonturiers is er de klim naar de top van Mulhacén, met 3.478 meter de hoogste top van het Iberisch schiereiland. Durft u het aan?

Evenementen in Granada

De Heilige Week in Granada: dit is het religieuze feest met de meeste traditie en toewijding in de stad, waar de straten van de stad volstromen met mensen op het ritme van trommels en trompetten. Als u de stad van het Alhambra bezoekt in een van de meest geanticipeerde weken van het jaar, zult u kunnen genieten van de Heilige Week in Granada in een sfeer vol passie en gevoel, die steeds meer toeristen uit de hele wereld aantrekt. Daarom moet u er rekening mee houden dat parkeren in het centrum van Granada moeilijk is tijdens deze viering. Vergeet dus niet uw plaats op voorhand te reserveren als u optimaal wilt genieten van uw tijd tijdens het grote Semana Santa festival van Granada.

Internationaal Festival van Muziek en Dans: de oorsprong van dit festival gaat terug tot 1883 met de symfonische concerten die in het Paleis van Karel V werden gehouden. Het is tegenwoordig een van de belangrijkste culturele festivals van het land en vindt elk jaar plaats in de maanden juni-juli. Tijdens dit evenement zijn symfonieorkesten, dans en ballet, samen met flamencozangavonden in de wijken Albaicín en Sacramonte, de hoogtepunten. Bovendien trekt dit festival gewoonlijk meer dan 30.000 bezoekers (dat zijn veel mensen, zult u misschien denken). Wel, ons advies is om een parkeerplaats te reserveren op één van onze parkings in het centrum van Granada zodat u niet voor een voldongen feit komt te staan en ten volle van het festival kan genieten ;).

Stadions in Granada

Estadio Nuevo de Los Cármenes: dit is een gemeentelijk voetbalstadion in de stad Granada. Het is gelegen in de wijk Zaidín-Vergeles en is het hoofdstadion van Granada Club de Fútbol en dus ook waar zij hun thuiswedstrijden spelen. Als u het geluk hebt uw ploeg in dit stadion te zien spelen, mag u die kans niet missen, want de sfeer in en rond het stadion is bijzonder. En let op, want op wedstrijddagen is het erg moeilijk om in de buurt van het Estadio Nuevo de Los Cármenes te parkeren. Dus u weet wat u moet doen, nietwaar? ;) Reserveer in een van onze parkeergarages in Granada en juich alsof er geen morgen bestaat. Olé, olé, olé!

Concertzaal in Granada

Palacio de Congresos de Granada: gelegen in het stadscentrum, in de Paseo del Violón, is dit een congresgebouw in de stad Granada. In de grote zaal, het Auditorio García Lorca, worden allerlei evenementen gehouden, van congressen, toneelstukken en concerten tot modeshows of diploma-uitreikingen. De zaal heeft een capaciteit van maximaal 2000 personen. Maar wees voorzichtig en vergeet niet een parkeerplaats te reserveren in de buurt van het Palacio de Congresos de Granada als u niet graag om en om rijdt, want u wilt toch niet te laat komen voor uw afspraak? NEEEE! Als u het geluk hebt hier een evenement bij te wonen, bent u bevoorrecht, want van hieruit kunt u twee belangrijke punten van de stad Granada zien: het Alhambra en de Sierra Nevada.

Rondrijden in Granada

Uw voertuig rondrijden in Granada is een uiterst gecompliceerde taak, recht op het doel af. Als stad die wordt gekenmerkt door historische monumenten en toeristische attracties, zijn de meeste straten in de oude stad autovrij of afgesloten voor verkeer.

In bepaalde delen van de stad is het privéverkeer beperkt; in straten zoals Gran Vía, Plaza Nueva, Elvira, El Sacromonte, Recogidas of San Matías mogen geen voertuigen rijden, behalve bussen, taxi's of andere toegestane voertuigen, waardoor het helemaal niet gemakkelijk is om zich in het centrum van Granada te verplaatsen.

Maar let op: toeristen die verblijven in hotels binnen de zone met beperkt verkeer van Granada kunnen zich uitzonderlijk in dit gebied bewegen en krijgen zo de status van ingezetenen. Om een boete te vermijden, is het zeer belangrijk dat u het hotel van tevoren informeert, met vermelding van uw nummerplaat, aangezien het gebied wordt bewaakt door verkeerscamera's die de nummerplaten noteren en de auto's die er niet in mogen, bestraffen. En als u dit gebied betreedt, krijgt u zeker een bekeuring!

Opgelet: deze zones zijn gemarkeerd met een felgeel bord dat waarschuwt dat er "cameracontrole" en "beperkte toegang" is.

Ook zijn er in het stadscentrum veel speciale rijstroken die uitsluitend voor bussen en taxi's zijn gereserveerd. Ze worden meestal aangegeven met een bord of gewoon op de weg zelf. Dit soort vergissingen komt vaak voor, dus wees voorzichtig, want er zijn camera's die foto's nemen van voertuigen die niet op die rijstrook mogen rijden, en de boete laat niet lang op zich wachten!

Bovendien zijn er toegangen tot straten in het centrum van Granada die worden geregeld door paaltjes. Deze paaltjes staan in de Calle Elvira en de Calle Reyes Católicos (in het lager gelegen Albaicín) en in de Calle Pagés en de Calle San Luis (in het hoger gelegen Albaicín) en laten alleen toegestane voertuigen door. De openingstijden van de paaltjes worden om veiligheidsredenen meestal gewijzigd, dus als u van plan bent door de straten van het centrum van Granada te rijden, raden wij u aan alert te zijn.

Rondreizen in Granada

Granada is niet zo'n grote stad, dus het is waarschijnlijk dat de plaats die u in gedachten heeft dicht bij uw logeerplaats ligt. Een van de meest haalbare alternatieven voor een bezoek aan de stad is te parkeren in het centrum van Granada en door de prachtige straten te wandelen. Maar of u nu ver van het centrum verblijft of naar een specifieke bezienswaardigheid wilt, het kan zijn dat u gebruik moet maken van het openbaar vervoer van Granada.

Met de bus in Granada

De bus is het belangrijkste vervoermiddel in de hoofdstad Granada. Als u in Granada met de bus reist, kunt u bijna overal zonder problemen komen. Er zijn momenteel 27 buslijnen in bedrijf (waarvan 2 nachtbussen) en zij volgen de volgende dienstregeling, met een enkele uitzondering:

 • Lijnen overdag: van 7 uur ‘s morgens tot middernacht.
 • Nachtlijnen: van middernacht tot 6 uur ‘s morgens.

Met de metro in Granada

Officieel heet het Metropolitano de Granada en dit is een van de nieuwste metro's in Spanje (ingehuldigd in 2017). Het heeft een enkele lijn die de stad Granada doorkruist en op zijn beurt verbinding maakt met de Granadese steden Albolote, Maracena en Armilla. Bovendien, met in totaal 26 haltes, heeft het ook een verbinding met het busstation en het treinstation van Granada.

Het is geopend van maandag tot vrijdag en op de vooravond van feestdagen vanaf 6u30 en op zaterdag, zon- en feestdagen om 7u30. Het sluit om 23u00 van maandag tot donderdag en op zondag, en om 2u00 op vrijdag, zaterdag en de vooravond van feestdagen. Tijdens speciale evenementen en feestdagen in de stad rijdt de metro van Granada met een speciale dienstregeling.

Granada te voet

Door zijn geografie en historisch erfgoed heeft Granada echter een zeer bijzondere en unieke structuur, waardoor het de stad bij uitstek is om doorheen te wandelen. Dus u weet wat wij aanraden, nietwaar? Dat u uw auto achterlaat op een parkeerplaats in het centrum van Granada en verdwaalt in de stad!

 

Download app

Veeg met je vinger over onze app en alles verandert.

U beslist waar en wanneer u parkeert en welke parkeergarage het beste bij u past. Je bespaart geld, je bespaart tijd en je beseft dat parkeren snel en handig kan zijn. Je komt altijd op tijd.

Descargar en App StoreDescargar en Google Play

Andere plaatsen in de buurt Granada

Meer dan 1M chauffeurs hebben al geboekt bij  Parclick

Héctor

Ubicación genial, a unos 5-10 minutos de la Gran Vía, el ayuntamiento y la Plaza Nueva.

Johan

I bought a ticket online but the instructions was not clear how to exit the car park. I tried to scan the ticket I received and then the QR Code. After several tries the gate opened so one of them must have worked. More English signs will help.

Denis

Excellentes explications. Parking bien situé.

Joan

Puede mejor en una cámara trasera para leer las matrículas de las motos, que no tiene y se tiene que hacer todo en llamada com el personal de atención al cliente

Carmen

Reservamos parking para el finde, cuando fuimos a sakir la pértiga nl se abría. Llamamos al número q ponía en ventanilla y nos abfieron sin problema.

Mafe

Excelente ubicación y servicio

JESUS

Precio razonable. Funcionamiento excelente.

Eduardo

Tenía reservado a partir de las 17 h, y al entrar bien, pero al salir me hicieron pagar 1€ (que me dije, para un euros, el jaleo que tuve que hacer), porque me dijeron que había entrado antes, y había entrado a las 18.30 h. Y una segunda vez tb problemas

Peter

Google map instructions to find the entrance weren't clear.

Juan Fernando

No habia nadie, y tuve que resolver un problema con el acceso llamando al telefono que habia junto a la máquina

Puntuación de App Store
4.6 App Store
Puntuación de Google Play
4.6 Google Play
Puntuación de Google
4.5 Google