• Beste aanbiedingen
 • Meer dan 3 miljoen klanten
 • Boeken met flexibele data

Populaire parkeergarages in Lissabon

De meest centrale

De goedkoopste

Waar te parkeren in Lissabon

Dit is de hoofdstad en de grootste stad van Portugal en staat ook wel bekend als de stad van de zeven heuvels. Deze stad biedt allerlei activiteiten en verblindt ons met haar prachtige bezienswaardigheden. Maar dat niet alleen, het kan ook de perfecte bestemming zijn voor uw volgende vakantie: een gezinsuitstapje, een romantisch weekend aan het strand, uit uw dak gaan in het nachtleven van Lissabon en bovendien een volwaardige culturele reis beleven. Naast een bezoek aan Lissabon in een weekend, waarom niet meer dagen blijven? Op die manier hebt u tijd om verliefd te worden op Sintra of het beste te halen uit Cascaes. Vergelijk de verschillende aanbiedingen die we hebben, kies uw parkeerplaats in Lissabon en geniet van uw verblijf.

Als u meer wilt weten over waar u rekening mee moet houden als u naar Lissabon reist, lees dan verder.

Hoe parkeer ik in het centrum van Lissabon?

Een van de beste plaatsen om te parkeren in Lissabon is de parkeergarage Sete Rios, die zeer goed verbonden is met het stadscentrum. Dichter bij het centrum vindt u ook een parkeergarage bij Parque Eduardo VII.

Hoeveel kost parkeren in Lissabon?

Zoals in alle grote steden gelden er verschillende parkeertarieven, afhankelijk van waar u uw auto wilt parkeren.

 • Groene zone Goedkoopste tarief 0,25€ voor 15min - 3,80€ voor 4 uur (maximum toegelaten)
 • Gele zone Centrale zone 0,35€ voor 15min - 4,60€ voor 4 uur (maximum toegestane tijd)
 • Rode zone Oude stad 0,35€ voor 15min - 4,80€ voor 2 uur (maximum toegestane tijd)

In een overdekte parkeergarage

In Lissabon vindt u allerlei soorten overdekte parkeergarages met verschillende tarieven, afhankelijk van de locatie en de parkeergarage, maar over het algemeen liggen de dagtarieven tussen 20-30€ per dag.

Waar kan ik mijn auto achterlaten op de luchthaven van Lissabon?

 • Dichtstbijzijnde parking EasyParking Aeroporto Lisboa - Valet 1 dag/17€.
 • Goedkoopste en voordeligste parking: JetPark Aeroporto Lisboa - onoverdekt 1 dag/3,50 €.
 • Airpark - Valet - Aeroporto Lisboa - overdekt
 • Parkeerplaats Terminal1 - Valet - Aeroporto Lisboa - Overdekt
 • EasyParking Aeroporto Lisboa - P&R - overdekt
 • Parking JetPark Aeroporto Lisboa - overdekt

Waar kan ik goedkoop parkeren in Lissabon?

In Lissabon kunt u, als u goedkoop wilt parkeren, het beste parkeren in de groene zone, die zich aan de rand van de stad en in de woonwijken bevindt. De gele zone, die zich in het stadscentrum bevindt, vertegenwoordigt 35% van de parkeerplaatsen in de stad. Wij raden u aan de prijzen van overdekte parkeergarages te vergelijken om de voordeligste oplossing voor uw verblijf te vinden.

Vervoer in Lissabon

Lissabon is de perfecte bestemming omdat het gemakkelijk per vliegtuig en auto te bereiken is. Als u besluit om met de auto te gaan, zijn er een paar tips of nuttige informatie om in gedachten te houden als u door Lissabon rijdt.

Het eerste waar u zich bewust van moet zijn, is de ZER of Reduced Emission Zone. Deze wet is in werking getreden omdat de Europese autoriteiten van mening waren dat Lissabon een hoog, bijna gevaarlijk niveau van vervuiling had.

Fase 3 is op 15 januari 2015 in werking getreden en is de huidige fase van de ZER in Lissabon.

Wat zijn de ZER-beperkingsgebieden?

Zone 1: deze zone komt overeen met Avenida da Liberdade en Baixa, waar voertuigen met kentekens van vóór 2000 of die niet aan de Euro 3-emissienormen voldoen, verboden zijn. De Avenida da Liberdade is de meest vervuilde wijk van de stad en de duurste winkelstraat.

Zone 2: beperking op de Avenida de Ceuta, Eixo Norte-Sul, Avenida das Forças Armadas, Avenida EUA, Avenida Marechal António Spínola, Avenida Infante Dom Henrique. Voertuigen die vóór 1996 zijn geregistreerd of die niet aan de Euro 2-emissienormen voldoen, mogen in deze straten niet rijden.

Ook taxi's hebben zich moeten aanpassen: alleen taxi's van na 1996 mogen deze zones nog binnen, behalve taxi's die zijn aangepast met een antiroetfilter.

Wanneer is de ZER actief?

De ZER geldt elke werkdag van 7u00 tot 21u00. Buiten deze uren is de toegang tot deze zones vrij.

Voertuigen die in de ZER toegelaten zijn

Toegestane voertuigen zijn motorfietsen, voertuigen van hulpdiensten en politie, vervoer van gevangenen of kostbaarheden, LPG- en aardgasvoertuigen. De bewoners zullen zich kunnen verplaatsen binnen de zone waar zij zijn ingeschreven. Dat wil zeggen, als het een voertuig van vóór 1996 is dat in een van de straten van zone 2 is geregistreerd, zal het niet in zone 1, maar wel in zone 2 kunnen komen.

Als u in Lissabon rondrijdt en u wilt dicht bij het centrum parkeren, dan bieden wij zowel parkeergarages in het centrum van Lissabon als parkeergarages die iets verder weg liggen, maar altijd zeer goed verbonden zijn. Dit laatste is een groot voordeel voor al die voertuigen die niet via de ZER binnen kunnen of voor degenen die liever het openbaar vervoer gebruiken om in het centrum van Lissabon te komen. Wij denken aan alles!

Tol in Lissabon

Een ander feit waarmee u in uw gids voor autorijden in Lissabon rekening moet houden, is dat u bij het binnenrijden van de stad traditionele tolwegen zult vinden, waar u bij de tolhuisjes moet stoppen om te betalen; maar ook elektronische tolwegen (zonder slagboom) waar u niet met contant geld of kaart kunt betalen. Om te weten of u zich in een elektronische tolzone bevindt om Lissabon binnen te komen, ziet u een bord waar ALLEEN voertuigen met elektronische tol door mogen: "electronic toll only". U kunt op drie verschillende manieren betalen:

Toldienst: dit is een vooraf betaalde toldienst voor lichte voertuigen, waar u 20€ voor 3 dagen moet betalen. Het kan worden gekocht bij Welcome Points, luchthavens of dienstwegen op de snelweg A24.

Tolkaart: dit is een kaart waarmee tol kan worden betaald zonder slagboom. Het kan ons bekend voorkomen aangezien het wordt gebruikt zoals prepaid mobiele telefoonkaarten, u kunt het kopen met een saldo van 5€ tot 40€ en met een geldigheid van een jaar. Om het te activeren, moet u een bericht sturen met de kaartcode en het kentekennummer van het voertuig. Het kan worden gekocht op internet, in het postkantoor of in benzinestations in Portugal.

Tijdelijke groenestrookmarkering: deze is voor toeristen en is 90 dagen geldig (verlengbaar). Het kan worden gebruikt bij traditionele en elektronische tolwegen. De huurprijs is 6€ voor de eerste week en 1,5€ voor de volgende weken. Let op: er wordt een borgsom gevraagd.

Parkeren in Lissabon

Het is algemeen bekend dat als u met de auto naar Lissabon gaat, het eerste wat u moet weten is waar u gaat parkeren. Als uw hotel het geluk heeft dat er een zone op straat is gereserveerd voor de gasten of als ze een parkeerterrein hebben, raden wij u aan daar niet uit te gaan, behalve als u de toren van Belém wilt bezoeken of als u een uitstapje wilt maken naar Sintra of Cascaes.

Parkeren op straat in Lissabon

In het moderne deel van Lissabon en rond de Baixa, vindt u plaatsen waar u op straat kunt parkeren met parkeermeters. Maar eerst moet u weten dat er 3 zones zijn in Lissabon:

Groene zone: deze ligt buiten het centrum van Lissabon en heeft een maximale verblijfsduur van 4 uur.

Gele zone: deze bevindt zich in de secundaire straten in het centrum van Lissabon en heeft een maximale verblijfsduur van 4 uur.

Rode zone: in de straten van Baixa, Chiado en in enkele hoofdstraten, zoals Liberdade, Berna, Joao XXI en een deel van Republica. Er geldt een maximale verblijfsduur van 2 uur.

LET OP: als u de tijdslimiet overschrijdt, krijg u misschien een boete en ontvangt u hem nooit, maar misschien komt u terug en zit er een klem op uw auto. Neem geen risico en reserveer een parkeerplaats in de parkeergarage van Lissabon van uw keuze voor de duur van uw verblijf: u wint aan comfort en veiligheid tijdens uw bezoek, en dat alles tegen zeer lage tarieven!

Boek een parkeerplaats in Lissabon

Als uw hotel geen parkeerplaats heeft, is het erg moeilijk om in Lissabon een plek te vinden waar u gratis kunt parkeren – iedereen weet dat het veel beter is om een parkeerplaats in het centrum van Lissabon te boeken! Denk geen twee keer na en laat parkeren in Lissabon u er niet van weerhouden om op reis te gaan.

In de Baixa en in de wijken van het historische centrum zijn de straten smal en is er weinig ruimte. Als u de streek niet kent, kunt u zich dus beter niet in de straten van het historische centrum wagen... ze zijn een doolhof! Het is daarom aan te raden uw auto achter te laten in een van onze parkeergarages in Lissabon. Wij verzekeren u dat u de tijd die u bespaart kunt besteden aan het bezoeken van de bezienswaardigheden van Lissabon – het is de moeite waard!

Vervoer in Lissabon

Met de tram door Lissabon

Voor de inwoners van Lissabon is het een vervoermiddel, maar voor een toerist is het net een andere attractie. In feite is het de belangrijkste toeristische attractie in Lissabon.

Als u uw auto in een van onze parkeergarages in Lissabon laat staan, is dit een zeer goede optie om Lissabon te verkennen. De tram biedt veel voordelen: hij brengt u naar het historische centrum, is goedkoop en traditioneel. Bovendien ziet u Lissabon vanuit een ander gezichtspunt vanuit de tram. O, voordat we het vergeten, ze zijn ook geweldig voor een goede fotoshoot.

Natuurlijk kunt u Lissabon niet verlaten zonder op de historische tram 28 te stappen, die u van het Sint-Joriskasteel naar de Bairro Alto brengt – het is net een van die dubbeldekkerbussen die u door de hele stad brengen! Maar dan kleiner en veel aangenamer. Tip van de dag: u kunt tram 28 het beste buiten de spitsuren nemen, want dan is het meestal erg druk! Niet alleen door toeristen, maar ook door de plaatselijke bevolking die er elke dag gebruik van maakt.

Een andere tram om te overwegen is tram 15, want die brengt u helemaal naar Belém.

Liften in Lissabon

Ze lijken erg op trams en helpen u de beroemde hellingen van Lissabon op – u zult niet al uw energie verspillen aan het beklimmen van een trap! Er zijn vier liften:

 • Elevador do Lavra
 • Elevador da Glória
 • Elevador da Bica
 • Elevador de Santa Justa, het meest toeristisch en beroemd.

Metro Lissabon

Dit is de beste optie als u snel op plaatsen wilt komen (maar zonder van het uitzicht te genieten). Het wordt beschouwd als een van de mooiste en schoonste van Europa. Het bedient momenteel 4 lijnen:

 • Blauw
 • Geel
 • Groen
 • Rood

De dienstregeling is van 6u30 tot 1u00. Het nadeel van de metro is dat hij beperkte overstapmogelijkheden heeft en bepaalde wijken van Lissabon niet bereikt, zoals Belém.

Met de bus door Lissabon

Bussen zijn het meest gebruikte vervoermiddel in Lissabon, omdat er gebieden zijn waar de metro of de tram niet komen. De dienstregeling van de bussen verschilt per bus, maar de meeste lijnen rijden van 6u00 tot 21u00. De belangrijkste lijnen rijden echter meestal tot middernacht.

Maakt u zich geen zorgen, er zijn ook twee soorten nachtbussen in Lissabon: Rede da Madrugada (lijnen 201-210) en de Nachtbus (lijnen 1 en 2).

Manen in de wind en wandelen door Lissabon

Wat is er beter dan een parkeerplaats in het centrum van Lissabon te boeken en door de stad te slenteren tot u moe wordt? U zult nog zoveel meer ontdekken door rond te dwalen en te verdwalen in deze prachtige stad!

Wat te zien in Lissabon en waar te parkeren

Parkeren in Alfama

Dit is de buurt die u niet mag missen in Lissabon. In deze wijk, de geboorteplaats van de fado, waant u zich echt in Lissabon, met het komen en gaan van de trams en de gevels van de gebouwen. Zoals we al hebben gezegd, als u tram 28 neemt, zult u Lissabon vanuit een ander gezichtspunt kunnen zien. U kunt het beste parkeren in de wijk Alfama en op de tram stappen, die u door het hele historische centrum van Lissabon brengt. Of door de straten dwalen... Beide zijn geweldige plannen!

Een must-see in de Alfama is het Sint-Joriskasteel, vanwaar u een spectaculair uitzicht over de stad heeft; en de Kathedraal of de Sé, zonder twijfel! Op dinsdag en zaterdag kunt u ook naar de Feira da Ladra, een vlooienmarkt waar u schatten kunt vinden om mee naar huis te nemen.

Parkeren in Baixa

Dit is de meest centrale, belangrijke en commerciële wijk van Lissabon. De beroemde Avenida da Liberdade loopt door deze wijk, die, zoals we al eerder zeiden, een van de drukste en meest vervuilde straten van de stad is. Om bij te dragen aan de verbetering van een gezonde stad, moet u niet langer in deze straten ronddwalen en een parkeerplaats in Baixa reserveren.

Een must-see in Baixa is het Praça do Comércio, een van de mooiste pleinen van deze Portugese stad, en de Elevador de Santa Justa, die u naar de Bairro Alto zal brengen.

Parkeren in Chiado en Bairro Alto

Chiado is de meest bohemienachtige wijk van Lissabon bij uitstek. Wij raden u aan naar het Convento do Carmo te gaan, de ruïnes te bekijken en te genieten van het uitzicht op Rossio en de rest van de stad. Anderzijds is de Bairro Alto een alternatieve wijk, waar u kunt luisteren naar de beroemde fados. Het is ook de favoriete plek van iedereen (toeristen, plaatselijke bewoners, enz.) om na een lange dag iets te drinken. U zult het zeker naar uw zin hebben, u zult zich amuseren en hoeft zich geen zorgen te maken over de dienstregeling van het openbaar vervoer. Reserveer uw parkeerplaats in de Bairro Alto en vergeet die dienstregeling helemaal!

Parkeren in Belém

Als u naar Lissabon gaat en niet naar Belém gaat, is dat net zoiets als naar Parijs gaan en de Eiffeltoren niet zien. Kom op, het is een must-see in Lissabon. Om uw rondleiding door Belém te beginnen, raden wij u aan eerst naar het Jerónimosklooster te gaan, omdat u daar meer tijd zult doorbrengen. Na uw bezoek aan het klooster kunt u een wandeling maken tot u de toren van Belém bereikt, de toren die u op alle ansichtkaarten en magneten ziet. Tot slot mag u het imposante Monument van de Ontdekkingen niet missen, vanwaar u naar boven kunt klimmen en van een adembenemend uitzicht kunt genieten.

Voordat u gaat, vergeet niet de beroemde Belém gebakjes te proberen! Vergeet niet dat u de calorieën die u tijdens uw bezoek aan Belém hebt verbrand, moet recupereren. Als u zich liever met het openbaar vervoer verplaatst, begrijpen wij dat! Daarom raden wij u aan een parkeerplaats te reserveren in een parkeergarage dicht bij het centrum van Lissabon en tram 15 te nemen.

Wat te doen in Lissabon

Evenementen in Lissabon

Zoals in alle steden gebeurt als er belangrijke evenementen of wereldberoemde festivals zijn, wordt het vinden van een parkeerplaats in Lissabon een uitdaging die velen uit de weg gaan. Daarom adviseert Parclick u om vooraf een parkeerplaats te reserveren in een van onze parkeergarages in Lissabon.

Internationaal Festival van het Iberische Masker: het belangrijkste evenement dat gewoonlijk in mei plaatsvindt. Elk jaar komen groepen artiesten uit Portugal en Spanje samen voor een paar dagen vol festiviteiten. Het programma omvat gewoonlijk ambachtstentoonstellingen, concerten, lezingen, wedstrijden en vele andere activiteiten.

Fiestas de Lisboa: of de Sint-Antoniusfeesten, een viering van de beschermheilige van de stad. Ze worden gehouden in juni en de stad is dan meestal gehuld in een festivalsfeer en de geur van sardines. Dat klopt! Dat is het typische eten van deze festiviteiten. Er is ook een parade op de Avenida da Liberdade. Uit deze festiviteiten begint een zomer van fadoshows, tentoonstellingen, festivals, jazzconcerten en nog veel meer!

Internationale Beurs voor Toerisme (BTL): dit is elk jaar de ontmoetingsplaats voor professionals uit de toeristische sector en het belang van de invoering van innovaties op de markt.

Concerten in Lissabon

Altice Arena: dit is het grootste paviljoen in Portugal en bevindt zich in het Parque das Nações in Lissabon. Het was de locatie voor het MTV EMA-gala in 2005 en het Eurovisiesongfestival in 2018. Om in de buurt van de Altice Arena te parkeren, kunt u het beste van tevoren een parkeerplaats reserveren in een van onze parkeergarages in Lissabon's Parque das Nações.

Campo Petito: dit is een arena gelegen aan de Avenida da República in Lissabon. Ook hier vinden elk jaar voorstellingen en concerten plaats. Net als bij de Altice Arena, parkeer in de buurt van de arena Campo Pequeño en reserveer van tevoren met Parclick!

Stadion in Lissabon

Estadio da Luz: of Estádio do Sport Lisboa e Benfica, is het voetbalstadion van Lissabon waar de wedstrijden van SL Benfica worden gespeeld. Het is het grootste stadion van Portugal en werd in 2003 gebouwd met het oog op het Europees kampioenschap van 2004. Feit van de dag, het was in dit stadion dat Real Madrid hun tiende Europa Cup won.

Vanuit Lissabon: langparkeerplaatsen

Parkeren bij de luchthaven van Lissabon

De luchthaven van Lissabon ligt op slechts 6 kilometer afstand van het stadscentrum. Ondanks de nabijheid kunt u er de voorkeur aan geven tijd te besparen en naar de luchthaven van Lissabon te rijden. Als u een reis plant, kunt u dus het beste een parkeerplaats reserveren op een van onze parkeerterreinen bij de luchthaven van Lissabon. Op die manier hebt u extra tijd om 5 minuten langer te slapen, rustig te lunchen of uw koffer in te pakken. Bekijk onze interactieve kaart en nadat u bij ons heeft geboekt, kunt u dicht bij de luchthaven van Lissabon parkeren!

En als u van plan bent om langer dan een week weg te blijven uit Lissabon, geen probleem! We hebben ook langparkeerplaatsen op de luchthaven van Lissabon, dus geniet van uw reis in de wetenschap dat uw auto in een van onze beveiligde parkeergarages op de luchthaven van Lissabon zal staan!

Met de trein vanuit Lissabon

Station Oriente: gelegen in het Parque das Nações, is uitgegroeid tot het belangrijkste station van Lissabon. Dat komt omdat treinen op dit station hun reis beëindigen en van hieruit treinen vertrekken naar het zuiden van Portugal. Van hieruit kunt u ook de trein nemen naar de luchthaven van Lissabon. Als u liever met de trein reist, maak het dan op zijn minst comfortabel. Reserveer vooraf en parking in de buurt van station Oriente.

Station Rossio: ligt in de wijk Baixa, vanwaar de meeste treinen vertrekken naar Sintra, een van de must-see steden in Portugal.

Station Cais do Sodré: gelegen in het centrum van Lissabon, is dit het station vanwaar treinen vertrekken naar Cascaes, Estoril of Carcavelos. Voor een paar rustige dagen boekt u een parkeerplaats op een parkeerterrein bij het station Cais do Sodré.

Download app

Veeg met je vinger over onze app en alles verandert.

U beslist waar en wanneer u parkeert en welke parkeergarage het beste bij u past. Je bespaart geld, je bespaart tijd en je beseft dat parkeren snel en handig kan zijn. Je komt altijd op tijd.

Descargar en App StoreDescargar en Google Play

Andere plaatsen in de buurt Lissabon

Meer dan 1M chauffeurs hebben al geboekt bij  Parclick

Matthias

Recht eng, aber voll in Ordnung!

Simone

Super Lage, sehr zentral.

Jean Michel

Emplacement idéal, accès aisé, de la place disponible et mon dossier était prêt à mon arrivée.

Laurin

Super friendly stuff

Manish

Parking was smooth without any problem and parking staff was also helpful.

Patricia

Experiência muito boa. Óptima localização a uma preço super acessível. Mesmo em dia de rock in rio não houve qualquer confusão

Sandra und Dirk

Hat alles super geklappt! Wir kommen gerne wieder

Sandra Milena

Llegada rápida, te contestan súper rápido. Cómodo y sin ningún problema. Muy recomendable

Kristin

Pretty far from the tourist areas but very easy to get to via the metro and a lot cheaper. Could use car the whole time (in and out)...

Marc

Easy access great price staff helpful

Puntuación de App Store
4.6 App Store
Puntuación de Google Play
4.6 Google Play
Puntuación de Google
4.5 Google