Sorteren op:

Parkeergarages dichtbij Terracina

1 Parkeergarages gevonden
 • Aticar - Porto
  1. Dichterbij
  2. Goedkoper

  Aticar - Porto

  Onoverdekt
  23 min (1.4km)
  Prijs voor 1 dag

Waar te parkeren in Terracina

Hoe vind ik parkeergelegenheid in Terracina

Op zoek naar een parkeerplaats in Terracina? U bent niet de enige: de stad is een populaire toeristische bestemming en het vinden van een parkeerplaats is niet altijd gemakkelijk. Niemand verspilt graag tijd, dus hebben we een kleine gids voor u samengesteld. Hieronder leggen we uit waar de gratis parkeerplaatsen zijn en hoe u goedkoop kunt parkeren in Terracina.

En als u niet op geluk wilt vertrouwen, helpen we u ook een parkeerplaats te reserveren voor uw reisdata, zodat u geen tijd verliest in het verkeer.

Wat is er te doen in Terracina?

De stad Terracina heeft een zeer oude oorsprong. Het was waarschijnlijk al bewoond in de pre-Romeinse tijd, dus het heeft veel toeristische attracties voor elk wat wils.

Een wandeling door de stad is als een reis terug in de tijd. U kunt beginnen met de antieke necropolis of de tempel gewijd aan Jupiter, Juno en Minerva, en vervolgens naar het Piazza del Municipio gaan, dat nog steeds zijn plaveisel uit de 1e eeuw v.C. heeft, en waar de kathedraal van Terracina staat, ook bekend als de kathedraal van San Cesareo (5e-6e eeuw v.C.). Vervolgens kunt u het middeleeuwse kasteel van de familie Frangipane gaan bewonderen, en geleidelijk aan komt u tot de dag van vandaag en bewondert u de erfenissen van de verschillende vergane tijden.

Maar dit zijn niet de enige redenen om naar Terracina te gaan. Het hele jaar door worden in de stad talrijke folkloristische feesten gevierd, gewijd aan de beschermheiligen of aan de Madonna. Zeer suggestief is het feest van de Madonna del Carmine (of van de Matrozen), waarbij een processie van boten wordt georganiseerd, vergezeld van een volksfeest.

Tot slot is Terracina ook een populaire bestemming voor toeristen vanwege de mooie stranden.

Over het geheel genomen is het culturele en toeristische aanbod zeer breed, en als u de stad tijdens de spits bezoekt loopt u het risico vast te komen zitten in het verkeer. Dus, hier is wat u moet doen om gemakkelijk parkeren in Terracina te vinden.

Waar parkeren in Terracina?

Waar kunt u uw auto parkeren in Terracina zonder te betalen?

Het vinden van gratis parkeergelegenheid in Terracina is niet eenvoudig, maar het is ook niet onmogelijk.

Allereerst moet u weten dat het historische centrum een ZTL (Beperkt Verkeersgebied) is, bewaakt door videobewaking, dus we raden u aan niet te dichtbij te rijden. Net voor de voetgangerszone vindt u echter enkele gratis en onbewaakte parkeerplaatsen.

De beste gratis parkeerplaatsen om het centrum van Terracina te bezoeken zijn in:

 • Via Posterula (40 plaatsen).
 • Piazzale d'Annunzio (30 plaatsen).
 • Piazza Fontavecchia (25 plaatsen).

Als u op een van deze plaatsen geen gratis parkeerplaats kunt vinden, probeer dan de Pio VI lijn. De meeste parkeerplaatsen zijn bemeterd, maar u kunt er ook vinden met witte strepen.

 

Wat als u in plaats daarvan de blauwe strepen moet gebruiken? Geen zorgen, hier is alles wat u moet weten.

Parkeren met blauwe strepen en aan de binnenkant

Buiten de LTZ zijn er voldoende betaalde parkeerplaatsen, maar zoals we u al hebben verteld, is het niet altijd gemakkelijk om vrije plaatsen te vinden.

Als u pech heeft of geen zin heeft om het risico te nemen, kunt u direct kijken bij een van de vele overdekte voorzieningen. Op de promenade zijn er veel privéparkings die worden beheerd door de verschillende hotels en badinrichtingen, of door bedrijven zoals Parkingo. Van daaruit kunt u gemakkelijk het strand bereiken of het openbaar vervoer naar het centrum nemen.

Als u geen zin heeft om tijd te verspillen met zoeken in het verkeer, kunt u een beveiligde parkeerplaats reserveren bij Parclick. Gebruik de zoekbalk hierboven om te zien of er parkeerplaatsen beschikbaar zijn op de door u gewenste data, kies de parkeerplaats die het beste bij u past en verzeker u van een gegarandeerde parkeerplaats.

Wat kost het om mijn auto achter te laten bij Terracina?

Als u op zoek bent naar goedkoop parkeren in Terracina, wel... alle parkings met blauwe strepen zijn goedkoop. Ze zijn open van 8.00 tot 00.00 uur en, hoewel ze een uurtarief van 1 euro/uur hebben, heb je maar 5 euro nodig voor een dagkaart. U kunt een kaartje kopen bij de meer dan 60 betaalstations in de stad of een toeristenparkeerkaart kopen bij de onlinedienst Parkforfun.

Als u uw auto in een overdekte garage wilt laten staan, moet u in de bewaakte parkeergarages van Terracina tussen 10 en 15 euro per dag betalen. Op het eerste gezicht lijken het geen goedkope parkeergarages, maar bedenk dat de pendeldienst en, in sommige gevallen, valet parking bij de prijs zijn inbegrepen.

Nu weet u alles wat u moet weten om een parkeerplaats te vinden in Terracina, dus waar wacht u nog op? Reserveer nu uw beveiligde parkeerplaats bij Parclick.