• Beste aanbiedingen
  • Meer dan 3 miljoen klanten
  • Boeken met flexibele data

Populaire parkeergarages in Verona

De meest centrale

De goedkoopste

Waar te parkeren in Verona

Aantal parkeerplaatsen 4 Stadscentrum, station en luchthaven
Dichtstbijzijnde parkeerplaats bij het centrum SABA Verona Arena Overdekte parkeerplaats
Goedkoper parkeren SABA Isolo Verona Prijs voor 1 dag : 13,50€
Top parkeergarage Autopal Parking - Aeroporto di Verona Onoverdekt parkeerplaats
Parkeren met meer meningen SABA Isolo Verona 37 meningen

 

Moet u een parkeerplaats reserveren in Verona? Als je denkt dat er maar 1 stad van de liefde is, namelijk die in Frankrijk, dan ben je waarschijnlijk nog nooit in Verona geweest! In Veneto, aan de oevers van de rivier de Adige, ligt Verona. Deze stad is een kleine parel die in 2000 door de UNESCO is erkend als werelderfgoed. Dat overkomt niet elke stad ;) Maar zoals altijd, heeft ook een bezoek aan een mooie stad ook zijn negatieve kanten. Ben je benieuwd naar deze ‘duistere’ kant van een tripje naar Verona? Lees dan even verder….

Hoe verken je Verona?

Het historische centrum van Verona is perfect om te wandelen. De vele bezienswaardigheden liggen namelijk dicht bij elkaar. Het is ook leuk om de pleinen en steegjes op de fiets te verkennen.

C'entro in bici – openbare deelfietsen in Verona

Om het gebruik van de fiets aan te moedigen, heeft de gemeente de dienst C'entro in bici in het leven geroepen. Dit zijn deelfietsen die je van 6.30 tot 22.00 uur uit de fietsenrekken mag halen en gebruiken zolang je maar wilt. Het is wel de bedoeling dat je de fiets na afloop van de rondrit terugbrengt naar de parkeerplaats waar je de fiets hebt opgehaald.

Parkeren in het centrum van Verona

Okee, je weet nu hoe je het beste het centrum van Verona kunt gaan verkennen. Maar laten we even een stapje terug gaan. Want tussen het moment van aankomst in de stad en het moment waarop je lekker op pad gaat, zit een belangrijke stap: parkeren.

ZTL zone in Verona

Het is goed om te weten dat in het centrum van Verona sinds 1997 een zone met beperkt verkeer (ZTL) geldt. Motorfietsen mogen in de zone komen, maar zonder vergunning kom je met de auto de stad niet in. Om speciale redenen kun je een tijdelijke toegangsvergunning aanvragen. Die is dan 3 dagen geldig. Maar we weten niet of "ik wil de stad zonder problemen met de auto kunnen bezoeken" als een speciale reden kan worden beschouwd.

Betaald parkeren in Verona

Voor de meeste parkeerplaatsen op straat in Verona moet je betalen. Maar voordat het zover is, moet je eerst een parkeerplaats zien te vinden waar nog geen auto staat. Dat is niet zo makkelijk, door het grote aantal toeristen dat Verona het hele jaar door bezoekt.

Reserveer vooraf je parkeerplaats in Verona

Het beste advies dat we je kunnen geven? Zet je auto op een privé parkeerplaats neer. Kies met Parclick de beste parkeerplaats in Verona voor jou. Of je nou dichtbij de luchthaven of in het centrum van de stad wilt parkeren – je kunt altijd vooraf reserveren zodat je bij aankomst gegarandeerd een parkeerplaats hebt. Je zult snel merken dat je bij Parclick hele gunstige prijzen betaalt. Je bespaart dus niet alleen tijd, maar ook flink wat geld ;) Als je je parkeerprobleem hebt opgelost, kun je verder de stad in gaan. Verona is geschikt om te wandelen, maar rondreizen met het openbaar vervoer is een goed alternatief. Er zijn meer dan 100 buslijnen die de hele stad doorkruisen. Ze komen ook langs het treinstation van Verona Porta Nuova en rijden door naar verschillende steden in het achterland.

Verona bezoeken: waar begin je?

Verona is een stad met een rijke geschiedenis. Maar het is de literatuur die de stad wereldberoemd heeft gemaakt. Je kent ongetwijfeld het trieste verhaal van Romeo en Julia, een van de beroemdste tragedies van William Shakespeare. Het verhaal speelt zich af in Verona, de geboortestad van de jonge hoofdrolspelers.

Het verhaal van Romeo en Julia

Het lijkt erop dat de tragedie geïnspireerd is op echte gebeurtenissen. Romeo en Julia hebben mogelijk echt bestaan. Het is zelfs gelukt om het huis te vinden waar Julia’s familie heeft gewoond. Je kunt het bezoeken in de Via Cappello. Het is herkenbaar aan het symbool van een hoed, het familiewapen van Capulet, dat op de sluitsteen bij de ingang van de binnenplaats is gegraveerd. Tegenwoordig is het huis een museum en een van de meest bezochte plaatsen van de stad. Midden op de binnenplaats staat een standbeeld van Julia. Als je genoeg geduld hebt en het oude huis binnengaat, dan kun je op het beroemde balkon van Julia gaan staan. Dit werd aan het begin van de twintigste eeuw herbouwd.

Bezoek het historische stadscentrum van Verona

Vanuit het Huis van Julia is het maar een paar stappen lopen naar het Piazza delle Erbe. Dit is het hart van het historische stadscentrum. Hier kun je de fontein met het standbeeld van Madonna Verona, het stadhuis, de Lamberti-toren en de Mozzanti-huizen met de prachtige fresco's bewonderen.

Bekijk de talloze monumenten uit de Romeinse Tijd

In Verona kun je ook verschillende monumenten uit de Romeinse tijd bekijken. Een mooi voorbeeld is het Romeinse theater, dat over de rivier uitkijkt en bereikbaar is via de schilderachtige Ponte Pietra. Andere plaatsen die een bezoekje waard zijn: het Piazza dei Signori met het standbeeld van Dante Alighieri en de Arche Scaligere, de Ponte Scaligero en het hele middeleeuwse complex van Castelvecchio. Vergeet ook de Duomo van Veronaniet. Deze is gewijd aan Santa Maria Matricolare en staat in het middeleeuwse gedeelte van de stad, net als de Basiliek van San Zeno. Toch is er nog iets wat je niet mag missen... en dan hebben we het natuurlijk over de spectaculaire Arena di Verona, gelegen op Piazza Bra. Dit wordt vaak gebruikt als suggestief decor voor grote toneelstukken of concerten. Er zijn nog minstens duizend andere plaatsen, musea en monumenten die een bezoekje waard zijn als je in Verona bent. De beste manier om helemaal op te gaan in de sfeer van deze ongelooflijke stad is door te verdwalen in de steegjes en alles om je heen te vergeten! Vergeet de verkeersproblemen en parkeerstress, reserveer je parkeerplaats in Verona met Parclick!

Download app

Veeg met je vinger over onze app en alles verandert.

U beslist waar en wanneer u parkeert en welke parkeergarage het beste bij u past. Je bespaart geld, je bespaart tijd en je beseft dat parkeren snel en handig kan zijn. Je komt altijd op tijd.

Descargar en App StoreDescargar en Google Play

Andere plaatsen in de buurt Verona

Meer dan 1M chauffeurs hebben al geboekt bij  Parclick

Bruno

Sehr hell und übersichtlich

Ludovic

Venant de France et cherchant un endroit pour garer notre voiture facilement, je vous conseil ce parking qui est a 5 minutes à pied du centre historique. Et ne soyez pas surpris de laisser vos clés de voiture au gardien , c'est normal il gère le placement

ALESSANDRO

Servizio sicuro e veloce nel trasferimento a cinque minuti dall'aeroporto

Puntuación de App Store
4.6 App Store
Puntuación de Google Play
4.6 Google Play
Puntuación de Google
4.5 Google