• Beste aanbiedingen
  • Meer dan 3 miljoen klanten
  • Boeken met flexibele data

Populaire parkeergarages in Amsterdam Zuid

De meest centrale

De goedkoopste

Waar te parkeren in Amsterdam Zuid

Amsterdam Zuid wordt in het noorden begrensd door het Vondelpark (het Vondelpark hoort nog bij Zuid) en in het zuiden door de gemeentegrens met Amstelveen. In het westen wordt het stadsdeel begrensd door de Westlandgracht en in het oosten door de Amstel. Een groot stadsdeel dus, waar het Vondelpark, het Museumkwartier, de gezellige Pijp en de relatief nieuwe wijk Buitenveldert deel van uitmaken.

Wij vertellen je in dit artikel wat er in dit stadsdeel allemaal te beleven valt en waar je kunt parkeren in Amsterdam Zuid. 

Wat te doen in Amsterdam Zuid 

Amsterdam Zuid bestaat uit verschillende wijken die elk een eigen karakter hebben met eigen bezienswaardigheden. Wij behandelen de twee wijken met de meeste toeristische trekpleisters: het statige Amsterdam Oud-Zuid en de bruisende Pijp. 

De meeste toeristische attracties zijn te vinden in Amsterdam Oud-Zuid. Dit is een van de meest welvarende en imponerende buurten van Amsterdam, met prachtige monumentale gebouwen, het bekende Vondelpark, luxe boetiekjes en de beroemde musea in het Museumkwartier. Hier liggen het beroemde Van Gogh Museum en Rijksmuseum naast elkaar, met het Stedelijk Museum van Amsterdam op loopafstand. Ook het Concertgebouw bevindt zich in deze omgeving. Wie gek is op kunst en cultuur kan hier dus zijn hart ophalen.

Ook de gezellige Pijp maakt onderdeel uit van Amsterdam Zuid. Het valt niet met Amsterdam Oud-Zuid te vergelijken: er wonen veel studenten en mensen met veel verschillende nationaliteiten, en het is dan ook een bruisende omgeving met ontzettend veel goede restaurantjes en eettentjes die je gerechten uit elke denkbare wereldkeuken kunnen voorschotelen. Als je de Pijp bezoekt mag je de bekende Albert Cuypmarkt natuurlijk niet overslaan. Hier koop je onder meer verse producten, bloemen en kleding. In het noorden van de Pijp (op de grens van stadsdeel Amsterdam Zuid en de grachtengordel) ligt de Heineken Experience, waar je alles over het biermerk en het proces van bierbrouwen kunt leren. Een ontspannen wandeling maak je in het Sarphatipark, theaters vind je vooral op de oostelijke grens van de wijk, in de buurt van de Amstel. 

Parkeren Amsterdam Zuid 

Wil je parkeren in Amsterdam Zuid? Het is lastig om in het algemeen iets te zeggen over parkeren in Amsterdam Zuid, omdat de parkeeromstandigheden per wijk erg variëren. Je kunt je voorstellen dat parkeren in een moderne, ruime wijk als Buitenveldert een stuk gemakkelijker is dan parkeren in de Pijp of in Amsterdam Oud-Zuid. Vooral rond bekende bezienswaardigheden kan parkeren in Amsterdam Zuid lastig zijn. Je hebt verschillende opties.

Het ligt misschien voor de hand om langs de straat op zoek te gaan naar een parkeerplek. Maar parkeerplaatsen aan de straat zijn schaars en bovendien behoorlijk aan de prijs. 

Daarom raden we aan om bij het parkeren in Amsterdam Zuid op zoek te gaan naar een parkeergarage. Als je via Parclick vooraf een plekje in een parkeergarage reserveert, weet je zeker dat je niet eeuwig rondjes hoeft te rijden op zoek naar een plek waar je je auto kwijt kunt. 

Wil je goedkoop parkeren in Amsterdam Zuid? Dan kan het slim zijn om je auto bij een P+R locatie neer te zetten, zoals bij P+R Olympisch Stadion of P+R Rai. Let wel op, want er gelden specifieke regels om hier tegen een voordelig tarief te mogen parkeren. 

Een andere optie voor het parkeren in Amsterdam Zuid, is om je auto in een van de rustigere delen van het stadsdeel te zetten. Des te verder je je van de singels begeeft, des te makkelijker dat zal zijn. Vervolgens kun je met het openbaar vervoer naar de bekende bezienswaardigheden reizen. Hieronder leggen we uit hoe je na het parkeren in Amsterdam Zuid met het openbaar vervoer van rustigere delen naar drukkere delen van Amsterdam Zuid kunt reizen. 

Na parkeren Amsterdam Zuid met het OV

Zoals gezegd kan het verstandig zijn om je auto te parkeren in een van de rustigere delen van Amsterdam Zuid, om vervolgens naar de belangrijkste bezienswaardigheden te reizen.

Parkeer bijvoorbeeld in de omgeving van station Amsterdam Zuid en pak vanaf daar metrolijn 52 naar de Vijzelgracht of De Pijp. 

Als je wilt parkeren in Amsterdam Zuid raden we je niet alleen aan om vooraf via Parclick een parkeerplaats te regelen, maar ook om je reis met het openbaar vervoer vooraf te plannen. 

Zo weet je zeker dat je een zorgeloze dag tegemoet gaat en dat parkeren in Amsterdam Zuid je geen stress zal bezorgen. 

Download app

Veeg met je vinger over onze app en alles verandert.

U beslist waar en wanneer u parkeert en welke parkeergarage het beste bij u past. Je bespaart geld, je bespaart tijd en je beseft dat parkeren snel en handig kan zijn. Je komt altijd op tijd.

Descargar en App StoreDescargar en Google Play

Amsterdam Zuid

Meer dan 1M chauffeurs hebben al geboekt bij  Parclick

Alain

Very good service

LEOPOLDO

Su ubicación muy bien situado. Precio interesante

Julia

Je reprendrai les yeux fermés Voyage simplifié, accès et contacts faciles sans compter le personnel plus que sympathique qui a même chargé les valises ☺️ Bref PARFAIT

Puntuación de App Store
4.6 App Store
Puntuación de Google Play
4.6 Google Play
Puntuación de Google
4.5 Google