1 Parkeergarages gevonden
    1. Dichterbij
    2. Goedkoper

    Amrâth Apart-hotel Schiphol

    Onoverdekt
    0 min (17m)

Waar te parkeren in Koningsdag

Koningsdag, de verjaardag van koning Willem-Alexander, is een algemeen bekend en groot feest in Nederland. Koninginnedag werd na 123 jaar verandert naar koningsdag toen prinses Beatrix aftrad als koningin.

Elk jaar viert het staatshoofd zijn verjaardag in een andere stad. Hier worden activiteiten gepland door het Oranjecomité. Er worden traditionele spelletjes gespeeld en handjes geschud.

Nederland is op deze dag volledig gekleurd in haar Nationale kleur: Oranje! Je kan het zo gek niet bedenken of iemand draagt het vandaag in het oranje. Van geschminkte Nederlandse vlaggetjes op wangen tot grote opgeblazen hoeden. Mocht dit de eerste keer zijn dat je Koningsdag viert in Nederland, vergeet dan niet een oranje outfit mee te nemen. Overdressed bestaat niet!

Parkeren in Amsterdam voor Koningsdag

Dit was een kleine les over de Nederlandse geschiedenis. Nu kunnen we doorgaan met de grote feesten die worden gevierd! Vooral Amsterdam staat op zijn kop. Elk jaar worden er namelijk rond de 750.000 bezoekers verwacht. Het Rembrandtplein, de Spui en het Leidseplein zijn “the place to be” als je houdt van spontane volksfeesten. In het Vondelpark kan je rondlopen tussen de prullaria, of niet (je weet maar nooit ;)) Verdere openlucht Oranjefeesten vinden plaats in het stadscentrum.

De bars en cafés zijn open vanaf 9:00 en stromen vol rond 20:00, als de meeste openlucht activiteiten eindigen.

Maar er is meer! Wil je genieten van een paar goeie Dj’s, Dance muziek of volkszangers. Boek dan een kaartje voor een van de festivals die plaatsvinden in Amsterdam. Voorbeelden zijn het Kingsland festival, het Nassau festival, Loveland van Oranje of het Urban Music Festival. Hier kan je heel de dag rondbanjeren tussen de oranje gekleurde feestvierders.

We raden je wel aan om van tevoren een parkeerplaatsje te reserveren voor deze Nationale feestdag. Waar kan dat beter mee dan met Parclick? Wij hebben een groot aantal parkeerplaatsen in Amsterdam! Zo is er voor elk wat wils. Reserveer van tevoren, zonder maximale tijd en bespaar tot 70% op de originele prijs. Dan hoef je niet te besparen op de BBB. Bier, Bitterballen en Brokanten.

Beroemde cookies

Door het gebruiken van deze website ga je akkoord met onze .