Landing cover image

Populaire parkeergarages in Bilbao

De meest centrale

De goedkoopste

Waar te parkeren in Bilbao

Waar kunt u gratis parkeren in Bilbao?

Bent u op zoek naar een parkeerplaats in Bilbao? Hoewel we geen gratis parkeergarages hebben, hebben we wel zeer goedkope parkeergarages in het centrum van Bilbao, op het vliegveld van Bilbao en bij het station, dus lees verder!

Met Parclick kunt u uw parkeerplaats reserveren en garanderen in elk van deze parkeergarages, tegen de beste prijs. Hier zijn de goedkoopste parkeergarages in Bilbao:

 • Parking Indigo Instituto vanaf 2,10€ voor 1 uur en 13,13€ voor 1 dag.
 • Parking Zabaluburu vanaf 2,50€ voor 1 uur en 16€ voor 1 dag.
 • Parking Madariaga vanaf 10€ voor 1 dag; 70€ voor 1 week.
 • Parking Copark Pío Baraja vanaf 16€ voor 1 dag; 63€ voor 1 week.
 • Parking Copark Palacio Euskalduna vanaf 60€ voor 1 week.

Waar laat u de auto in Bilbao?

U zegt Bilbao en u denkt aan het Guggenheim? Nou, prima, maar u weet dat Bilbao veel meer is dan dat, nietwaar? Bilbao is geschiedenis, cultuur... en regen. De xirimiri maakt deel uit van de stad en van het leven van de inwoners van Bilbao en dat maakt deze stad ook bijzonder. Houd uw paraplu en zonnebril gereed, want u weet maar nooit of die gele vuurbal onverwachts tevoorschijn komt om de dag op te fleuren. Bent u klaar om Bilbao met ons te ontdekken?

Boek een parkeerplaats in Bilbao

U reis naar Bilbao moet goed gaan, nietwaar? We vergeten vaak een van de belangrijkste dingen op onze reis: parkeren! Maar daarvoor zijn wij hier, om u te vertellen dat parkeren in de buurt van het centrum van Bilbao heel gemakkelijk is, natuurlijk is dat zo!

De beste manier om er zeker van te zijn dat uw auto op een veilige en bewaakte parkeerplaats staat, is door vooraf te reserveren bij een van onze parkeergarages in Bilbao. Een handige, gemakkelijke en voordelige optie.

U hoeft zich niet meer op het laatste moment af te vragen waar u uw auto moet laten en rond te dwalen in Bilbao. Overdekte parkings, openluchtparkings, 24-uurs parkings... aan u de keuze welke van alle beschikbare parkings het best bij uw plannen past. En wat is een betere manier om dat te doen dan naar Parclick te gaan, toch? ;) Reserveer vanaf uw mobiel en garandeer uw parkeerplaats zo lang van tevoren als u wilt.

Parkeren in het centrum van Bilbao

Bilbao verbergt schatten in zijn wijken en straten en wij willen u enkele van deze bevoorrechte plaatsen en hoekjes leren kennen, hoewel, waar de meeste sfeer hangt en waar u zich echt helemaal kunt onderdompelen in het leven, is in het centrum van Bilbao.

De Ensanche, het financiële en commerciële gebied van de stad, wordt gevormd door La Gran Vía, Plaza Elíptica, Indautxu en de straten Ercilla, Rekalde en Elcano. De modernistische architectuur van deze wijk is een van de kenmerken ervan. Het is essentieel om de typische Baskische gastronomie te proeven in een van de tavernes van Bilbao en te genieten van alle typische producten van het land. Een pintxo-route door het centrum van Bilbao is natuurlijk een geweldig idee, en een must!

Aan de oevers van de riviermonding van Bilbao (Nervión estuarium), ligt HET monument bij uitstek: het Guggenheim Museum van Bilbao. Als u het alleen al van de buitenkant ziet, bent u betoverd. En, niet te versmaden, het Museum voor Schone Kunsten, een goed plan als u kiest voor een meer culturele ochtend. Het is altijd goed om de geest te cultiveren. ;)

Parkeren in de buurt van de Oude Wijk van Bilbao

Dit is zonder twijfel het hart van de stad. Bilbao's Casco Viejo wordt gekenmerkt door zijn beroemde "zeven straten", die ontstonden na de afbraak van de muur die het gebied overheerste. Er zijn vele bars, restaurants en winkels in de oude stad. Hier vinden we La Plaza Nueva, ideaal om uw pintxos (en txakoli, waarom niet) route te beginnen. ;) Als u uw auto kwijt moet, raden wij u aan te parkeren in de parkeergarage Copark Pío Baroja, gelegen aan Plaza Pío Baroja.

Dit is ook de locatie van veel van de meest karakteristieke toeristische attracties van Bilbao, zoals het Plaza Nueva-plein en de Santiagokathedraal, het oudste gebouw van de stad. Als we de oude wijk verlaten, komen we bij de markt van Ribera, een aanbevolen halte, of El Arenal, waar we een van de belangrijkste en mooiste gebouwen van de stad kunnen zien: het Arriaga Theater.

Parkeren in de buurt van San Mamés

De tweede kathedraal: San Mamés Stadion. De plaats waar de leeuwen luid brullen. Of u nu van voetbal houdt of niet, het is een bezoek waard, al was het maar om het prachtige bouwwerk te aanschouwen. Als u zin hebt in een kalimotxo of een biertje of een kopje thee, is dit het vertrekpunt voor La Calle Pozas, vol met bars en een goede sfeer. En op dagen dat Athletic Club thuis speelt, weet u niet eens wat u kunt verwachten. Als u een bezoek brengt, raden wij u aan te parkeren in de parkeergarage Copark Palacio Euskalduna, gelegen aan de Avenida de Abandoibarra, 4.

Op korte afstand ligt het Doña Casilda Park, bij de plaatselijke bevolking bekend als het "eendenpark". Een heerlijke plek om te wandelen of wat tijd met de kinderen door te brengen. En vlak daarnaast ligt het Euskalduna-paleis, een van de grootste centra in Bilbao voor conferenties, evenementen en voorstellingen.

En we kunnen het niet vergeten te vermelden. Bij de inwoners van Bilbao is het een symbool: de Carola-kraan. Ja, ja, het is een kraan. Het werd gebruikt bij de bouw van schepen voor de scheepswerven van Euskalduna en behoort tot het Maritiem Museum van het Estuarium van Bilbao, een aanbevolen stop als u iets meer wilt weten over de geschiedenis van de stad. En een beetje cultuur wenst op te doen.

Wat is de groene zone in Bilbao?

Als u in Bilbao op straat wilt parkeren, moet u er rekening mee houden dat de parkeersituatie in Bilbao nogal merkwaardig is, aangezien in de toeristische gebieden en in de beroemde oude binnenstad de voetgangersstraten elkaar in veel van de hoeken opvolgen. Het gereguleerde parkeren in Bilbao, bekend als de OTA, is bijna overal in de stad te vinden en steeds meer straten in de gemeente hebben de klassieke zones voor betaald parkeren. De algemene dienstregeling is van maandag tot en met zaterdag van 9u00 tot 13u30 en van 15u00 tot 20u00 (behalve op feestdagen) en is verdeeld in twee zones:

 • Groene zone: parkeertijd beperkt tot vijf uur.
 • Blauwe zone: parkeertijd beperkt tot twee uur.

Er zijn echter uitzonderingen (goed!) en er is geen OTA op de volgende data:

 • Zaterdagen in juli en augustus.
 • Augustus middagen.
 • Zaterdagen voorafgegaan door een feestdag (Heilige Zaterdag,...).

Een andere alternatief waar veel locals op werkdagen voor opteren is om te parkeren in de wijken aan de uiteinden van Bilbao waar geen OTA is en de metro of bus te nemen (geld besparen is altijd goed).

Als u echter het meeste uit uw verblijf in Bilbao wilt halen, is een van de beste opties om uw auto achter te laten op een bewaakte parkeerplaats in het centrum van Bilbao om u zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk te verplaatsen. Wie houdt er niet van om eens een feestje mee te pikken, nietwaar?

Waar laat u uw auto in Bilbao om naar het vliegveld te gaan?

Reizen vanaf de luchthaven van Bilbao

Kleine luchthaven, grote bestemmingen. Maar voordat we u vertellen over de luchthaven, een kleine aanbeveling om mee te beginnen. Als uw vlucht hiervandaan vertrekt, neem dan een lekker biertje bij Exploring The World met een pintxo terwijl u wacht tot het nummer van uw gate verschijnt (weer altijd op tijd) ;)

De luchthaven van Bilbao ligt op slechts 12 km van het centrum van Bilbao, in de stad Loiu. De snelste manier om de luchthaven te bereiken is met de auto. Dus ons advies is om vooraf te reserveren op een van onze langparkeerplaatsen op de luchthaven van Bilbao. Waarom? Omdat we u graag willen helpen bij het plannen van uw reis, hoewel we u niet kunnen helpen bij het inpakken van uw koffer (en dat doen we ook niet).

Maar waar we u wel mee kunnen helpen (en daar zijn we erg goed in) is het vinden van een goedkope parkeergarage in de buurt van de luchthaven van Bilbao die aan uw behoeften en wensen voldoet. Boek bij Parclick en u krijgt waar u naar op zoek bent ;).

 • Parking AENA Bilbao Airport - General P1 is de officiële luchthavenparking, u parkeert direct bij de terminal van uw vlucht.
 • Parking FLYPARK - P&R is een parkeergarage met een gratis pendeldienst naar de luchthaven.
 • Parking FLYPARK - Valet is een parkeergarage met valet parking service, zij halen u voertuig op en leveren het bij u af op de luchthaven.

Met de trein vanuit Bilbao

Station Abando Indalecio Prieto: dit is het belangrijkste treinstation van Bilbao en ligt aan de Plaza Circular, midden in het centrum van de stad. Het biedt zowel langeafstandstreinen als forenzentreinen naar bestemmingen als Santander, San Sebastian, Leon, Zaragoza, Madrid of Barcelona. Gelegen in het hart van de stad Bilbao, is het raadzaam vooraf te reserveren in een parkeergarage in de buurt van het station Abando Indalecio Prieto, zodat u op tijd aankomt om de trein te halen; als u moet parkeren, kunt u uw plaats reserveren in de parkeergarage Saba Estación Bilbao vanaf 35,75€ voor 3 dagen.

Vertrek met de bus vanuit Bilbao

Termibus: het station Termibus is het grootste busstation in Bilbao. Gelegen in de wijk San Mamés (ja, in dezelfde wijk als waar de kathedraal staat) biedt het diensten aan naar verschillende steden in het land, zoals Madrid, Barcelona, Cáceres of Alicante. Het biedt ook routes naar verschillende delen van de provincie met de Bizkaibus, en u kunt rechtstreeks naar de luchthaven van Bilbao door lijn A3247 te nemen. Maar wees voorzichtig, want het is niet gemakkelijk om op straat te parkeren in de buurt van het station, dus ons advies van Parclick? Vergeet niet om uw parkeerplaats te reserveren in een parkeergarage in de buurt van Termibus. En vergeet uw goed humeur niet (belangrijk) zodat u zich niet verveelt in de bus.

Hoe komt u in Bilbao?

Bilbao is een van de steden die de laatste jaren de grootste groei van het toerisme heeft gekend. Ondanks haar lange industriële en commerciële traditie is zij erin geslaagd zich aan te passen aan een meer kosmopolitische esthetiek om bezoekers aan te trekken en een van de meest geprezen toeristische centra te worden. Als gevolg daarvan besluiten steeds meer reizigers om met de auto naar Bilbao te reizen om de stad te bezoeken.

Dus voordat u met uw auto de stad ingaat, adviseren wij u een paar dingen in gedachten te houden: als u van plan bent door de oude binnenstad van Bilbao te rijden, moet u weten dat bijna alle straten de toegang voor voertuigen zonder vergunning verbieden. Deze voertuigen zijn taxi's, toegelaten goederenvervoer, voertuigen voor gehandicapten en voertuigen van hulpdiensten. Het is mogelijk in deze straten te circuleren van 8u tot 11u voor laden en lossen en gedurende de rest van de uren, maar dan alleen toegelaten voertuigen.

En wees voorzichtig, want in veel straten in de stad Bilbao is de maximumsnelheid veranderd in 30 km/u, behalve in de hoofdstraten van de stad, waar 50 km/u geldt. Dus, iedereen rijdt voorzichtig, zoals altijd.

Vervoer in Bilbao

Bilbao. De riviermonding. De straten. De hoeken. U moet de stad zelf ontdekken. Een van de meest comfortabele alternatieven om Bilbao te verkennen, is om in het centrum van Bilbao te parkeren en vervolgens door de prachtige straten te lopen. Het kan echter zijn dat u het openbaar vervoer van Bilbao moet gebruiken om op sommige plaatsen te komen. Hier volgt een korte uitleg van wat u moet weten over de belangrijkste vormen van vervoer:

Met de metro door Bilbao

De metro van Bilbao biedt een zeer goede service, want met de drie lijnen kunt u zich niet alleen door het stadscentrum verplaatsen, maar ook toegang krijgen tot veel van de strategische plaatsen, evenals tot de stranden en verschillende nabijgelegen steden. Het tijdschema ziet er als volgt uit:

 • Zondag tot donderdag: van 06u00 tot 23u00.
 • Vrijdag: van 06u00 tot 02u00.
 • Zaterdag: de hele nacht.
 • Aan de vooravond van feestdagen en speciale evenementen: speciale dienstregeling.

Met de bus in Bilbao

De stadsbus, bekend als Bilbobus, is ook een optie om te overwegen. Er zijn veel plaatsen waar de metro niet aankomt of u ver van uw bestemming achterlaat, zodat de bus een zeer goede optie wordt wanneer u uw auto op de parkeerplaats wilt laten en liever met het openbaar vervoer reist. De Bilbobus rijdt door alle wijken van de stad, met 35 lijnen en een dienst van 06u00-07u00 tot 22u00-23u00.

Er is echter ook een nachtbus, de Gautxori. Deze bus rijdt van 23u00 tot 02u00-02u30 op vrijdag en de hele nacht op zaterdag, dus u kunt zorgeloos uitgaan en feesten! ;)

En om naar de steden rond de stad te gaan, kunt u de Bizkaibus nemen die door de hele provincie Biskaje rijdt. Laten we de wereld ontdekken! (Overdrijven, net als de mensen uit Bilbao).

Bilbao te voet

Zeg ja tegen wandelen alsof de wereld morgen vergaat. Nou, laten we ook niet overdrijven. U kunt op uw gemak door de straten van Bilbao lopen en zult hoe dan ook van de stad genieten. En wist u dat het een van de beste opties is om uw auto achter te laten op een parkeerplaats in het centrum van Bilbao en de stad vervolgens te voet te verkennen? Voor het geval we het u nog niet verteld hadden…

Wat te zien in Bilbao

Deze provinciehoofdstad behoort tot wat bekend staat als het historische grondgebied van Vizcaya. Het is de dichtstbevolkte stad van Baskenland met meer dan 340.000 inwoners. Een van de bijzonderheden is dat de stad Bilbao volledig omringd is door bergen, waardoor spectaculaire landschappen ontstaan die contrasteren met het meer stedelijke gedeelte.

Deze stad is bekroond met verschillende internationale prijzen en is daarmee een van de meest kosmopolitische, verzorgde en oogstrelende steden ter wereld (en normaal). In 2010 won het de "nobelprijs” voor stedenbouw. De straten zijn ongetwijfeld een toonbeeld van netheid, geschiedenis en cultuur. Wij zijn al een plekje aan het vrijmaken in onze agenda om naar Bilbao te ontsnappen, en u?

Wat is er te doen in Bilbao?

Excursie naar de kust

Wat dacht u van een excursie? Ja, laten we gaan! Er zijn zoveel mooie, prachtige en oogstrelende plaatsen om te zien rond Bilbao dat we niet weten welke we moeten kiezen. Maar een bezoek aan de kust is een must tijdens uw bezoek aan de stad. De dichtstbijzijnde stranden vanaf de hoofdstad zijn Las Arenas, Ereaga en Arrigunaga. Er is echter één strand dat zich onderscheidt door zijn surfgolven, kliffen en fijn goudkleurig zand: Arrietara, in Sopela. En voor surfers is er ook het strand van Mundaka, dat wordt beschouwd als een van de beste stranden in Europa voor deze watersport.

Zomer of winter, de kust van Biskaje is een bezoek meer dan waard. Als het tijdens uw bezoek nog "koel" is, kunt u uw schoenen uittrekken en uw voeten in zee dompelen (men zegt dat koud water goed is voor de bloedsomloop). Maar als u niet overtuigd bent van dit idee, kunt u ook iets gaan drinken op een van de beste terrassen aan de Biscayaanse kust, waarvan er vele zijn.

Evenementen in Bilbao

 • Aste Nagusia: de txupinera gooit de txupin, marijaia komt naar buiten op het balkon en heel Bilbao zingt haar lied. Zo beginnen de beste 9 dagen van festiviteiten in de stad (de zaterdag na 15 augustus). Bilbao's Semana Grande (groot, groot, groot). De konpartsak, die betekenis geven aan de festiviteiten en de txosnas, waar de sfeer onovertroffen is. Als u de kans krijgt om Bilbao in deze tijd van het jaar te bezoeken, doe dat dan, en bestel een kalimotxo, of twee. Maar vergeet één ding niet (want u kunt zich voorstellen hoe druk het in de stad wordt tijdens deze dagen): reserveer van tevoren een parkeerplaats tijdens de Semana Grande van Bilbao. ;)
 • Bilbao BBK Live Festival: dit festival vindt plaats in Kobetamendi, met een van de beste uitzichten van Bilbao, en wordt sinds 2006 in de Biscayaanse hoofdstad gehouden. Gedurende drie dagen in juli verlevendigen grote nationale en internationale artiesten uit de muziekscène (en natuurlijk ook lokale artiesten) een van de belangrijkste festivals van Europa, waar duizenden festivalgangers uit verschillende landen op afkomen. Pop, rock, elektronica... er is hier muziek van alle soorten. Kom, zing, schreeuw, gil, dans, laat uw haren los, maar zorg er eerst voor dat u een plaatsje hebt gereserveerd op een parkeerplaats in de buurt van het Bilbao BBK Live Festival.

Stadions in Bilbao

San Mamés Stadion. Kunt u de leeuwen horen brullen? Het stadion van San Mamés is een uniek stadion, echt als geen ander, waar de spelers en de fans van Athletic Club zich laten gelden. Ook al voelt u de kleuren niet, als u naar een wedstrijd in dit stadion gaat, zult u met zo'n high vertrekken dat u zou kunnen overwegen om van team te veranderen ;). Dus, als u het geluk hebt kaartjes te hebben om een wedstrijd bij te wonen en deze ervaring te delen met meer dan 53.000 fans, vergeet dan niet dat u met Parclick kunt parkeren in de buurt van het San Mamés stadion in een van onze beveiligde parkeergarages. Zorg dat u de rest voor bent!

Download app

Veeg met je vinger over onze app en alles verandert.

U beslist waar en wanneer u parkeert en welke parkeergarage het beste bij u past. Je bespaart geld, je bespaart tijd en je beseft dat parkeren snel en handig kan zijn. Je komt altijd op tijd.

Descargar en App StoreDescargar en Google Play

Andere plaatsen in de buurt Bilbao

Meer dan 1M chauffeurs hebben al geboekt bij  Parclick

Hennie

Geen

Silvia

Lo que más me gustó es que había mucha gente del Athletic

John

Easy, accessible, clean and spacious.

Ana Isabel

Todo muy correcto y facil y rapido.

Henri

La personne de permanence a été d’une grande gentillesse.

MURIEL

parking bien mais on a tourné un peu avant de sortir du parking

Carlos

un parking perfectamente situado en el centro, con un buen acceso.

Angel

Muy bien

Estibaliz

Parking muy bien situado, es amplio y vigilado. Facilidad para entrar y salir. Por la noche igual debería haber un poco más de iluminación, pero por lo general muy bien.

IZKANDER

Todo perfecto!!!recomendable!!!

Puntuación de App Store
4.6 App Store
Puntuación de Google Play
4.6 Google Play
Puntuación de Google
4.5 Google