• Beste aanbiedingen
  • Meer dan 3 miljoen klanten
  • Boeken met flexibele data

Populaire parkeergarages in Amsterdam ArenA

De meest centrale

De goedkoopste

Waar te parkeren in Amsterdam ArenA

Ben je van plan om de Johan Cruijff ArenA te bezoeken voor een voetbalwedstrijd of concert? Dan wil je natuurlijk weten waar je kunt parkeren bij de Johan Cruijf ArenA. In dit artikel vertellen we je wat de ArenA is, wat je in en rond de ArenA kunt doen, waar je kunt parkeren bij Amsterdam ArenA en hoe je er komt. Lees snel verder om zonder stress te kunnen parkeren bij deze parkeergarage in Amsterdam Zuidoost.  

Wat is de ArenA?

De ArenA, in 2018 omgedoopt tot de Johan Cruijff ArenA, is een stadion in Amsterdam Zuidoost. Het is het grootste stadion van Nederland. Tijdens wedstrijden heeft het plek voor 55.865 bezoekers, tijdens concerten voor zelfs 71.000 mensen. Er zijn elf ingangen, A t/m M, met de hoofdingang bij E. 

In Nederland is de ArenA met name bekend als thuisstadion van de Amsterdamse voetbalclub Ajax. Ook thuiswedstrijden van het Nederlandse nationale elftal worden er gespeeld. Daarnaast vinden er soms andere belangrijke voetbalwedstrijden, grote manifestaties en concerten plaats. 

Speciaal aan het gebouw zijn de steile tribunes (37 graden) die alle toeschouwers een goed uitzicht geven. Ook kan het dak open- of dichtgeschoven worden en is het uitgerust met zonnepanelen.

Wat valt er te doen in de ArenA?

De Johan Cruijff ArenA is een gebouw met verschillende functies. Naast de voetbalwedstrijden, waarvoor je kaarten kunt kopen, staan er ieder jaar een aantal grote concerten van bekende artiesten op het programma. Voorbeelden van artiesten die er zullen optreden of al op het podium hebben gestaan zijn Coldplay, Metallica, en Bruce Springsteen. Tot slot worden de skyboxen voor een deel als kantoorruimte of conferentielocatie verhuurd. 

Het is ook mogelijk dat je wil parkeren bij de ArenA omdat je een stadiontour wil bijwonen. Er zijn ook avondtours, VIP-tours, kinderrondleidingen en tours met gids beschikbaar. 

Welke bezienswaardigheden liggen in de buurt van de ArenA? 

Ook als je geen voetbalwedstrijd, concert of tour in de Johan Cruijff Arena op de planning hebt staan, valt er hier genoeg te beleven. Op loopafstand vind je concert- en evenementenzaal AFAS live, concertzaal Ziggo Dome en bioscoop Pathé ArenA. Daarnaast kun je er woonmall Villa ArenA, winkelcentrum de Amsterdamse Poort en het Arenapark bezoeken.   

Je kunt ook parkeren bij de ArenA en daarna met het openbaar vervoer naar andere delen van de stad reizen. De ArenA biedt hun stadiontour als combinatieticket met twee andere populaire bezienswaardigheden elders in de stad aan. De eerste combineert een stadiontour met het elektronisch muziekmuseum Our House op de Amstelstraat, tussen het Rembrandtplein en Waterloopplein. De tweede combineert de stadiontour met de Heineken Experience op de Stadhouderskade in het noorden van de Pijp

Hoe is de ArenA te bereiken?

Met de auto is de Johan Cruijff ArenA te bereiken via de A2. Neem afrit Transferium/Ouderkerk aan de Amsterl/Amsterdam Zuidoost. Ook Station Amsterdam Bijlmer ligt op enkele minuten afstand. Naast treinen stoppen metrolijn 50 en 54 hier ook. Maar let op: moet je bij ingang A, B, C, D of K zijn? Stap dan op metrostation Strandvliet uit in plaats van bij metro- en treinstation Amsterdam Bijlmer ArenA, zodat je niet te ver hoeft te lopen. Omdat busstation Bijlmer ArenA het belangrijkste busstation van Amsterdam Zuidoost is, stopt daar ook een grote hoeveelheid streek-, stads en nachtbussen en is het aangesloten op het R-net. 

Waar je ook maar naartoe wilt, parkeren bij de ArenA en daarna verder reizen met het openbaar vervoer is dus een goed idee. 

Waar kun je bij de ArenA parkeren?  

Wil je voor een voetbalwedstrijd in de Johan Cruijff ArenA parkeren, of vanwege een voorstelling bij AFAS live parkeren of bij Ziggo Dome parkeren? Hier kan je tijdens voetbalwedstrijden of grote evenementen tegen een speciaal evenemententarief terecht:

  • P1 – Johan Cruijff ArenA: 2400 parkeerplaatsen bij Burgemeester Stramanweg 130 (onder de ArenA). 
  • P2 – Evenemententerrein: op de Borchlandweg 1. Is alleen open tijdens evenementen (4 uur van tevoren tot 2 uur na afloop). 
  • P3 – Mikado: 336 parkeerplaatsen gelegen aan De Entree 228. I
  • P4 – Villa ArenA: 1248 parkeerplaatsen gelegen aan De Entree 228. 
  • P5 – Villa ArenA: 1354 parkeerplaatsen gelegen aan De Entree 7. I 
  • P6 – Pathé/Uitgaansdriehoek: 399 parkeerplaatsen gelegen aan De Corridor 15. 
  •  P10- Plaza ArenA: 814 parkeerplaatsen gelegen aan de Herikerbergweg 288. 
  • P12 – Evenemententerrein: op de Hettenheuvelweg 51. Is alleen open tijdens evenementen (4 uur van tevoren tot 2 uur na afloop).  

De ArenA-website bevat een planner waarin je toekomstige wedstrijden of evenementen kun selecteren. Je vult je vertreklocatie in en hoe laat je wilt aankomen of vertrekken, en de planner geeft directe parkeeropties en vertelt je daarnaast hoe je met het openbaar vervoer naar de ArenA kunt komen. Ook kun je hier het parkeren bij de Amsterdam ArenA reserveren.

Download app

Veeg met je vinger over onze app en alles verandert.

U beslist waar en wanneer u parkeert en welke parkeergarage het beste bij u past. Je bespaart geld, je bespaart tijd en je beseft dat parkeren snel en handig kan zijn. Je komt altijd op tijd.

Descargar en App StoreDescargar en Google Play

Amsterdam ArenA