• Beste aanbiedingen
  • Meer dan 3 miljoen klanten
  • Boeken met flexibele data

Populaire parkeergarages in Ziggo Dome

De meest centrale

De goedkoopste

Waar te parkeren in Ziggo Dome

Heb jij een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam Zuidoost op het programma staan? Bij grote concerten kan het flink druk zijn en je hebt natuurlijk geen zin om uren te moeten zoeken naar een parkeerplek. Nadat we hebben uitgelegd wat Ziggo Dome is, wat je er kunt doen en wat de omgeving te bieden heeft, vertellen wij je alles over waar je kunt parkeren bij Ziggo Dome.

Wat is Ziggo Dome?

Ziggo Dome is een overdekte concerthal in Amsterdam Zuidoost, naast de Johan Cruijff ArenA. Het is een van de drukste concertzalen ter wereld en kan 17.000 bezoekers tegelijk ontvangen. Je begrijpt meteen waarom je vooraf na moet denken over waar je gaat parkeren bij Ziggo Dome: dat zijn een hoop auto’s!

De naam Ziggo Dome komt van de Nederlandse kabelmaatschappij Ziggo, die de grootste sponsor van het gebouw is. Bijzonder aan het gebouw zijn de 84.000 ledlichtjes die ervoor zorgen dat video’s over de hele buitenkant van het pand getoond kunnen worden. Ook opvallend is het feit dat de naam ‘Dome’ suggereert dat er een koepel op het gebouw zit, terwijl het een vierkant is.

Activiteiten Ziggo Dome

Wil je parkeren bij Ziggo Dome? Dan ga je vast naar een concert, want dat is waar het gebouw het meest voor gebruikt wordt. Maar hoewel het gebouw ontworpen is om muziek te versterken, kan het ook relatief makkelijk omgebouwd worden naar een sporthal voor bijvoorbeeld korfbal-, tennis-, schaats- of zwemwedstrijden. 

Bezienswaardigheden rond Ziggo Dome 

Ook als je niet van plan bent om naar een concert te gaan of je het bezoek aan Amsterdam voor aanvang van een concert met een andere activiteit wil combineren ben je hier aan het goede adres. De Ziggo Dome ligt niet alleen naast de Johan Cruijff Arena, maar ook naast woonmall Villa ArenA en op loopafstand van bioscoop Pathé ArenA, concertzaal AFAS live, het Arenapark en winkelcentrum de Amsterdamse Poort. Je kunt natuurlijk ook je auto parkeren bij Ziggo Dome en vervolgens het openbaar vervoer nemen om andere delen van de hoofdstad te verkennen. 

Bereikbaarheid Ziggo Dome

Met de auto rijd je gemakkelijk via de A2 naar de Ziggo Dome. Daarna neem je de afrit Transferium/Ouderkerk aan de Amsterl/Amsterdam Zuidoost. Wil je na het parkeren bij Ziggo Dome overstappen op het openbaar vervoer? Pak dan de trein of metrolijn 50 of 54 bij Station Amsterdam Bijlmer. Metrolijn 50 verbindt het stadiongebied onder meer met Station Zuid, Sloterdijk en Lelylaan, en metro 54 is erg handig omdat hij als eindhalte het Amsterdam Centraal Station heeft. Je staat dus in mum van tijd in het centrum, waar je lekker kunt winkelen bij de Kalverstraat of bekende bezienswaardigheden als het Paleis op de Dam, Madame Tussauds, Body Worlds Amsterdam, het Anne Frank Huis en vele andere kunt bezichtigen. 
Busstation Bijlmer ArenA is het belangrijkste busstation van Amsterdam Zuidoost, dus waar je in de omgeving ook maar naartoe wilt, grote kans dat er ook een bus stopt die je erheen kan brengen. 

Dankzij de centrale ligging en goede verbindingen met het openbare vervoer is het dus onwijs slim om je auto te parkeren bij Ziggo Dome en vervolgens richting het centrum of een andere bestemming te vertrekken. 

Parkeren Ziggo Dome

Wil je parkeren bij Ziggo Dome? Er zijn veel verschillende parkeerplaatsen rond Ziggo Dome, AFAS live en het ArenA-stadion . Tijdens evenementen betaal je er een speciaal evenemententarief. 

  • P1 – Johan Cruijff ArenA: 2400 parkeerplaatsen bij Burgemeester Stramanweg 130 (onder de ArenA). 
  • P2 – Evenemententerrein: op de Borchlandweg 1. Is alleen open tijdens evenementen (4 uur van tevoren tot 2 uur na afloop). 
  • P3 – Mikado: 336 parkeerplaatsen gelegen aan De Entree 228. 
  • P4 – Villa ArenA: 1248 parkeerplaatsen gelegen aan De Entree 228. 
  • P5 – Villa ArenA: 1354 parkeerplaatsen gelegen aan De Entree 7. 
  • P6 – Pathé/Uitgaansdriehoek: 399 parkeerplaatsen gelegen aan De Corridor 15. 
  • P10- Plaza ArenA: 814 parkeerplaatsen gelegen aan de Herikerbergweg 288. 

Vanwege de grote drukte rond evenementen, voetbalwedstrijden en concerten raden we je aan om van tevoren een parkeerplek te reserveren bij een parkeergarage bij Ziggo Dome. Als er geen evenementen zijn, fungeert P1 onder de Johan Cruijff ArenA als goedkope P+R locatie en kun je dus extra goedkoop bij Ziggo Dome parkeren.

Download app

Veeg met je vinger over onze app en alles verandert.

U beslist waar en wanneer u parkeert en welke parkeergarage het beste bij u past. Je bespaart geld, je bespaart tijd en je beseft dat parkeren snel en handig kan zijn. Je komt altijd op tijd.

Descargar en App StoreDescargar en Google Play

Ziggo Dome