Landing cover image

Populaire parkeergarages in Sloterdijk

De meest centrale

De goedkoopste

Waar te parkeren in Sloterdijk

De wijk Sloterdijk ligt in Amsterdam Nieuw-West, maar hoorde oorspronkelijk bij de gemeente Sloten. De naam komt van de vroegere rivier de Slooter, die Sloterdijk in een belangrijk handels- en verbindingspunt tussen Haarlem en Amsterdam veranderde. Vervoer tussen de steden vond vroeger over de Haarlemmertrekvaart plaats, eerst per trekschuit, toen per stoomtram, paardentram en uiteindelijk elektrische tram. En nog steeds is het een belangrijk verbindingspunt. De allereerste trein van Nederland reed zelfs van Sloterdijk naar Haarlem. 

Van bedrijfsgebied naar wonen en werken

Sloterdijk bleef lang op handel en zaken gericht. De goede bereikbaarheid maakte het een aantrekkelijke plaats voor bedrijven en lange tijd bestond het gebied dan ook voornamelijk uit kantoren. De laatste paar jaren is geprobeerd om Sloterdijk aantrekkelijker te maken als woongebied. Niet alleen door een aanbod van woonruimte (voornamelijk moderne appartementen) te creëren, maar ook door de daarvoor noodzakelijke voorzieningen (zoals scholen, supermarkten en groene parkjes en speeltuintjes) te bouwen. 

In vergelijking met wijken binnen de ringweg A10 is er in Sloterdijk meer ruimte en zijn de woningen beter betaalbaar. Inwoners hebben vaak een eigen parkeerplek voor de deur waardoor parkeren bij Sloterdijk een stuk eenvoudiger is dan wanneer je in het centrum woont. Kortom: steeds meer mensen gaan er wonen.

Sloterdijk is nog altijd druk in ontwikkeling. Wij vertellen je wat er in deze wijk allemaal te doen is, waar je heen kunt reizen voor andere leuke bezienswaardigheden en natuurlijk waar en hoe parkeren bij Sloterdijk vlekkeloos verloopt. 

Wat te doen bij Sloterdijk

Hoewel Sloterdijk het niet moet hebben van zijn toeristische attracties zijn er wel veel evenementenlocaties, zoals Amsterdome, evenementen- en congrescentrum Rhone en evenementencentrum Lofi. Naast wooncomplexen, kantoorpanden en bedrijfsterreinen beschikt Sloterdijk verder over een stadion en een groot sportterrein. Ook kun je er een avondje uit in het casino. Tot slot vind je in deze omgeving behoorlijk wat hotels, dankzij de verbinding met luchthaven Schiphol via de A5. 

Houd je van een groene omgeving? Ook dan zit je bij Sloterdijk helemaal goed. De Arlandaweg vormt namelijk een groene laan tussen sportpark Spieringhorn in het oosten en het Westerpark ten westen van de wijk. 

Wat te doen vanaf Sloterdijk

Moet je niet per se in Sloterdijk zijn? Ook dan zijn er genoeg redenen om te parkeren bij Sloterdijk en vanaf daar naar andere delen van de stad te vertrekken. In de nabije omgeving, een kort fietstochtje of half uurtje lopen weg, ligt het Westerpark. Hier kan je niet alleen in het park ontspannen, maar vind je ook het creatieve complex Westergas. 
Het bestaat uit een groep industriële gebouwen waar allerlei culturele evenementen plaatsvinden. Bezoek bijvoorbeeld de gigantische digitale exposities in Fabrique des Lumières of ga naar de film in het Ketelhuis. Lekker uitgaan en dansen? Dan kan je terecht bij de WesterUnie. Ook voor hippe restaurantjes en trendy cafeetjes kun je in deze omgeving terecht. Als je je auto in parkeergarage Sloterdijk zet, kun je vanaf daar verder reizen naar het Westerpark en een zorgeloze tijd tegemoet gaan. 

Parkeren Sloterdijk

Hoewel er relatief veel ruimte en dus ook relatief veel parkeerruimte bij Sloterdijk is (zeker in vergelijking met bijvoorbeeld het centrum) raden we je toch aan om van tevoren een plekje te reserveren in een parkeergarage bij Sloterdijk. Zo weet je zeker dat je voordelig kunt parkeren bij Sloterdijk en dat je niet lang hoeft te zoeken naar een plekje.  

Parkeren bij Sloterdijk kan niet alleen door gebruik te maken van een parkeergarage in Sloterdijk, maar ook door naar P+R Sloterdijk te rijden. Je vindt dit parkeerterrein aan de westkant van de A10 (neem afslag S102), achter het treinstation Sloterdijk. 

Het is natuurlijk ook mogelijk om je auto te parkeren bij Sloterdijk om vervolgens verder te reizen met het openbaar vervoer. Na Amsterdam Centraal is station Sloterdijk het belangrijkste station voor de trein, de tram en de metro. Ongeveer elke vijf minuten vertrekt er een trein die je in eveneens ongeveer vijf minuten naar het Centraal Station (Add link to parking Amsterdam Cenraal) brengt. Metrolijn 50 brengt je onder meer naar station Zuid, station Duivendrecht en Bijlmer ArenA . Tram 19 brengt je naar het uitgaansgebied rond het Leidseplein en naar de bekende Amsterdamse musea in het museumkwartier. 
Ook bus 15, die naar Amsterdam Zuid gaat, stopt bij het station. 

Of je nu bij Sloterdijk moet zijn voor werk, evenementen of een hotelverblijf, parkeren bij Sloterdijk doe je het beste via Parclick. Dankzij de directe toegang tot uitvalswegen en de snelle verbinding naar het centrum is Amsterdam is parkeren bij Sloterdijk populair, dus reserveer vooraf om stressvrij te kunnen parkeren bij Sloterdijk. 

Download app

Veeg met je vinger over onze app en alles verandert.

U beslist waar en wanneer u parkeert en welke parkeergarage het beste bij u past. Je bespaart geld, je bespaart tijd en je beseft dat parkeren snel en handig kan zijn. Je komt altijd op tijd.

Descargar en App StoreDescargar en Google Play

Sloterdijk

Meer dan 1M chauffeurs hebben al geboekt bij  Parclick

Alain

Very good service

Olivier

une meilleure information concernant l'accès les jours fériés.

Frédéric

Il ne faut pas confondre vitesse et précipitation. J'ai répété à 3 fois mon immatriculation et l'employé ne trouvait pas mon véhicule. L'employé n'écoute pas car il est cherche à gagner du temps avec un résultat négatif. Tout le reste est très bien.

LEOPOLDO

Su ubicación muy bien situado. Precio interesante

PHILIPPE

Le personnel est très aimable. Le dépassement nous a été offert.

Julia

Je reprendrai les yeux fermés Voyage simplifié, accès et contacts faciles sans compter le personnel plus que sympathique qui a même chargé les valises ☺️ Bref PARFAIT

Puntuación de App Store
4.6 App Store
Puntuación de Google Play
4.6 Google Play
Puntuación de Google
4.5 Google