Landing cover image

Populaire parkeergarages in Nice

De meest centrale

De goedkoopste

Waar te parkeren in Nice

Woont u in het centrum van Nice, of reist u erheen?

Dan hebt u misschien een parkeerplaats nodig. Het is inderdaad niet erg gemakkelijk om te parkeren in Nice. Als u van plan bent er meerdere dagen te blijven, kan het interessanter of zelfs voordeliger zijn om een parkeerplaats in Nice te reserveren.Aantal parkings 8 Nice centrum en luchthaven

 • Dichtstbijzijnde parkeerplaats bij het centrum: Nicetoile Parking Couvert
 • De goedkoopste parkeerplaats: Nicetoile Prijs voor 4 uur: 10,50€
 • De best beoordeelde parkeerplaats: Easy Parking Aéroport Parking Couvert
 • Parkeren met meer beoordelingen: Nicetoile 48 beoordelingen

 Nice, de op vier na grootste stad van Frankrijk, ligt in het centrum van een agglomeratie van bijna een miljoen inwoners, en is zeker een bezoek waard. Nice is niet alleen een zeer oude stad (ze werd in de oudheid gesticht door de Grieken), maar is ook strategisch gelegen: ze strekt zich uit langs de Baai van de Engelen en ligt dicht bij andere toeristische steden zoals Cannes en het Prinsdom Monaco. Bovendien is Italië gemakkelijk bereikbaar vanuit Nice dankzij de snelweg "Provençale".

Vanuit Parclick helpen wij u om een goedkope parkeerplaats in Nice te vinden.

Dit zijn de parkeergarages die wij aanbieden in het centrum van Nice:

 • Parkeergarage station Nice-Thiers: deze parkeergarage ligt op een steenworp afstand van het station Nice-Ville, aan de Avenue Thiers, ten noorden van het centrum van Nice;
 • Parking Nicetoile: deze parking bevindt zich in het stadscentrum, vlakbij het winkelcentrum Nicetoile, maar op een steenworp afstand van het tramstation Jean Médecin. Dankzij lijn 1 van de tram kunt u Nice ontdekken zonder de parkeerproblemen die zo kenmerkend zijn voor grote steden.

Tussen winkelen en toerisme

Het stadscentrum van Nice ligt tussen het treinstation Nice-Ville, de Promenade des Anglais en de oude binnenstad (of "Vieux-Nice"). De stad heeft een groot aantal winkels en warenhuizen – vooral langs de Avenue Jean-Médecin, die begint bij de Place Masséna – maar ook musea en diverse historische monumenten. Als u wilt gaan winkelen, is het misschien interessant om te weten dat het winkelcentrum Nicetoile tegenover de Rue Jean-Médecin ligt, dat gemakkelijk bereikbaar is vanaf de Place Masséna of het treinstation Nice-Ville.

U kunt ook de religieuze monumenten van Nice ontdekken: zoals de basiliek van Notre-Dame de l'Assomption, de synagoge van Nice of de Russische kerk van Saint-Nicolas-et-Sainte-Alexandra. U kunt ook genieten van voorstellingen in het Théâtre de la Photographie et des Images of het Théâtre de la Cité.

Ten zuiden van het stadscentrum van Nice ligt de Albert 1er tuin (net ten noorden van de Promenade des Anglais), een zeer aangename plek om te wandelen en waar ook grote evenementen worden gehouden zoals het Nice Jazz Festival dat elk jaar in augustus plaatsvindt. U kunt ook een bezoek brengen aan de oude binnenstad van Nice, onder de heuvel van het kasteel, en aan de kathedraal (de Sainte-Réparate kathedraal) of de opera Nice Côte d'Azur.

De door ons aangeboden parkeergarages, en met name die van Nicetoile, zijn zeer praktisch om uw auto achter te laten voordat u door het centrum van Nice gaat slenteren. Vanaf deze parkings kunt u ook de tram nemen naar Vieux-Nice om het historische gedeelte van de stad te verkennen.

Wacht niet tot onze parkings in het centrum van Nice vol zijn en reserveer nu meteen uw parkeerplaats in Nice!

Wij bieden u goedkope parkeergarages in Nice:

 • Parkeerplaats Nicetoile. Enkele prijzen: Onbeperkt in- en uitreiskaartje - 10,50€ voor 4 uur; 22€ voor 1 dag; 175€ voor een maand.
 • Parking Blue Valet - Nice Côte d'Azur Luchthaven. Enkele tarieven: Basispas - 25€ voor 1 dag; 85€ voor 7 dagen; 200€ voor een maand.
 • Parking Easy Parking Luchthaven - Buiten - Nice. Enkele tarieven: Basispas – 45€ voor 1 dag; 105€ voor 7 dagen; 289€ voor 30 dagen.
 • Easy Parking Luchthaven - Binnen - Nice. Enkele tarieven: Basispas - 49€ voor 1 dag; 129€ voor 7 dagen; 359€ voor 30 dagen.
 • Parkeerplaats Nice Côte d'Azur Luchthaven Terminal 2 - G2 Au contact - Beveiligd. Enkele tarieven: Basispas – 36€ voor 1 dag; 72€ voor 2 dagen; 252€ voor 7 dagen.
 • Parkeerplaats Nice Côte d'Azur Luchthaven Terminal 2 - P5 - In contact. Enkele tarieven: 19€ voor 1 dag; 38€ voor 2 dagen; 95€ voor 5 dagen. Belangrijk om te weten: deze parkeerplaats kan slechts voor maximaal 6 dagen worden gereserveerd. Voor meer dagen, reserveer in parkeergarage P9.
 • Parkeerplaats Nice Côte d'Azur Luchthaven - P9 - Economy. Enkele tarieven: 36€ voor 3 dagen; 84€ voor 7 dagen; 120€ voor 10 dagen.

Waar kan ik gratis parkeren in Nice?

Hier is een lijst van straten en wijken in Nice waar parkeren gratis is: de wijk Russe Church, de wijk Musiciens, de wijk Port, de Rue de Lépante, de heuvel Bellevue, de Boulevard de Cimiez. Houdt u er rekening mee dat deze parkeerplaatsen zeer vaak vol zijn omdat zij gratis zijn. Als u uw parkeerplaats wenst te garanderen, raden wij u aan deze te reserveren via Parclick om te genieten van de beste aanbiedingen in beveiligde parkings.

Hoeveel kost het om op straat te parkeren in Nice?

De eerste 30 minuten parkeren in Nice zijn gratis. Als u uw auto langer wenst te laten staan, vindt u hier de tarieven naargelang de duur van de parking: Voor 1 uur parkeren wordt 1,30€ gerekend en voor 2 uur is het tarief 2,60€. Let op: op zaterdag geldt een speciaal tarief: 1€ voor 2 uur in plaats van 2,60€.

Wanneer is parkeren gratis?

In Nice geldt een parkeertarief van maandag tot zaterdag, van 9u00 tot 20u00, en gratis op zon- en feestdagen.

Hoe kan ik voorkomen dat ik parkeergeld moet betalen?

Om een parkeerboete van 17€ te vermijden, raden wij u aan een parkeerkaart voor residentieel gebruik te nemen. Met deze kaart kunt u uw auto 1 week parkeren en achterlaten zonder dat het u al te veel kost.

Waar kan ik 's nachts parkeren in Nice?

Als u op zoek bent naar een parkeerplaats om 's avonds in Nice te parkeren, vindt u hier een lijst van parkeergarages die de hele nacht open zijn: de parkeergarage Promenade des Arts, de parkeergarage Masséna, de parkeergarage Palmeira, de parkeergarage Marshall en de parkeergarage Les Bosquets.

Waar kan ik parkeren in de buurt van Vieux Nice?

Om in de buurt van de oude binnenstad van Nice te parkeren, biedt Parclick u de parking Nicetoile aan, die zich op 30, Avenue Jean Médecin bevindt. U kunt het van tevoren boeken, of het nu voor een lange of korte periode is. Onze parkings zijn beveiligd, zodat u uw voertuig er kunt achterlaten en met een gerust hart de stad Nice kunt bezoeken.

Hoe kom ik in Nice?

Of u nu uit het westen komt (Marseille, Cannes) of uit Italië, de stad Nice is gemakkelijk bereikbaar. De snelweg A8 (ook "Provençale" genoemd) verbindt Aix-en-Provence met Menton. Bij de Italiaanse grens gaat de snelweg over in de E80, die verder gaat naar Genua.

Dankzij deze snelweg kunt u van uw verblijf in de regio profiteren om de rest van de kust te bezoeken. Merk op dat Parclick ook goedkope parkeergelegenheid aanbiedt in Cannes, Marseille, Genua – en niet te vergeten Savona tussen Nice en Genua. En als u niet bang bent voor de weg, kunt u ook profiteren van onze aanbiedingen in Nîmes, Turijn of Milaan. Dankzij Parclick is het gemakkelijk om de Côte d'Azur of Noord-Italië te bezoeken!

Bent u op zoek naar een parkeerplaats elders, in Frankrijk, Italië of zelfs Spanje? Bekijk al onze aanbiedingen op Parclick.fr.

Wat zijn de rode en gele parkeerzones in Nice?

Parclick biedt u verschillende parkeergarages in Nice, niet alleen in de buurt van de oude stad, maar ook dicht bij de luchthaven.

In feite, als u op de weg wilt parkeren, kunt u moeilijkheden ondervinden.

Er zijn twee parkeerzones in Nice: de gele zone en de rode zone. In de eerste zone (woonstraten) kan dag en nacht geparkeerd worden (gereduceerd tarief voor bewoners); in de rode zone (winkelstraten) kan van 9u00 tot 20u00 geparkeerd worden.

Omdat parkeren in Nice zo moeilijk is, heeft de stad een efficiënt parkeerbeleid opgezet dankzij de Nice City Pass-applicatie. Op andere parkings kunt u een uur gratis parkeren. Voertuigen mogen echter niet langer dan 24 uur achtereen op dezelfde plaats blijven staan, zowel voor bezoekers als voor bewoners.

Met andere woorden, als u op zoek bent naar een geschikte parkeerplaats voor een lange periode, zult u geen andere keuze hebben dan uw auto achter te laten in een privéparkeerplaats. Gelukkig biedt Parclick goedkope en beveiligde parkeergelegenheid in Nice, op een steenworp afstand van het stadscentrum. Bovendien zijn de twee parkeergarages in Nice die wij aanbieden, Nicetoile en Gare de Nice - Thiers, beide 24 uur per dag geopend en bieden zij parkeerplaatsen voor gehandicapten.

Als u in Nice of omgeving woont en vanaf de luchthaven Nice-Côte d'Azur wilt vliegen, stelt Parclick u ook verschillende parkeerterreinen in de buurt van de terminal voor. U kunt al onze parkeeraanbiedingen in de buurt van de luchthaven Nice-Côte d'Azur hier raadplegen!

Waarom Nice bezoeken?

Omdat Nice een stad vol geschiedenis is! Het is een van de steden die de Grieken in de oudheid hebben gesticht, langs wat wij vandaag kennen als de Côte d'Azur. De Romeinen, die in die tijd het Middellandse Zeegebied beheersten, annexeerden de stad en haar omgeving in de 2e eeuw v. Chr. De geschiedenis van de stad was in de eeuwen daarna bewogen, vooral gezien de ligging aan de kust en de nabijheid van gebieden als het Koninkrijk Savoie en Piëmonte-Sardinië.

Het was in 1860 dat de stad Nice eindelijk bij Frankrijk werd ingelijfd.

Vandaag de dag herinneren musea en oude monumenten aan de tumultueuze geschiedenis van de stad: de Villa des Arènes, waarin het Archeologiemuseum is ondergebracht (evenals het Matisse Museum), het Lascaris Paleis, en niet te vergeten religieuze gebouwen zoals de kerk Saint-Jacques-le-Majeur. Andere gebouwen zijn verdwenen, zoals de vesting van Nice die op de heuvel stond en bekend staat als het kasteel (verwoest tijdens een belegering in 1704).

Onder de vele historische musea in de stad kunt u ook het Terra-Amata museum voor menselijke paleontologie bezoeken (gelegen op de berg Boron en gewijd aan de prehistorie), of het museum van het Verzet van de Côte d'Azur.

Welke wijk te bezoeken in Nice?

Vieux-Nice is het oudste deel van Nice. Deze vrij smalle wijk aan zee, die rijk is aan monumenten en activiteiten, wordt begrensd door de haven, de Boulevard Jean-Jaurès, de Place Garibaldi en in het zuiden door de Quai des États-Unis (verlengstuk van de Promenade des Anglais). Deze wijk wordt bediend door tramlijn T1, dankzij de haltes Opéra - Vieille Ville en Cathédrale - Vieille Ville, zonder het iets verderop gelegen station Garibaldi te vergeten. U kunt Vieux-Nice dus gemakkelijk bereiken vanaf de twee door ons aangeboden parkeerterreinen in de buurt van het centrum van Nice: Nicetoile en Gare de Nice - Thiers, die beide dicht bij de T1-lijn liggen. Bovendien kunt u vanaf de parkeerplaats Nicetoile ook lopen, want het is minder dan 10 minuten naar de oude binnenstad.

Dit gebied is bijzonder aantrekkelijk. Hier kunt u de haven en de Baai van de Engelen bewonderen vanaf het uitkijkpunt, of een wandeling maken door het park op de heuvel van het kasteel. Verschillende religieuze gebouwen zijn ook een bezoek waard, zoals de kathedraal Sainte-Réparate (Place Rossetti), de kapel van La Miséricorde of andere kerken, zoals die van Saint-François-de-Paule, of van Saint-Martin-Saint-Augustin op de Place Saint-Augustin. Ten slotte vindt u het operagebouw van Nice Côte d'Azur in het zuiden van Vieux-Nice, letterlijk op een steenworp afstand van het strand.

Waar gaat u heen voor een wandeling in Nice?

Genieten aan zee

Ten zuiden van de stad strekt het strand van Nice zich uit over 7 kilometer. Er zijn niet minder dan 20 openbare stranden, en bijna evenveel privéstranden. Vanuit Vieux-Nice kunt u genieten van het strand Beau Rivage, het Castel Plage of het Opéra Plage.

Bovendien kunt u genieten van een van de beroemdste promenades ter wereld: de Promenade des Anglais, die langs het strand loopt van de luchthaven Nice-Côte d'Azur tot Vieux-Nice (verlenging van de Quai des Etats-Unis). De Promenade des Anglais is het centrum van festiviteiten zoals het carnaval van Nice, en u kunt er flaneren terwijl u geniet van de zon en het uitzicht op de Baai van de Engelen. Daarbovenop zijn er langs de zee verschillende bezienswaardigheden waar u interessante foto's kunt maken, zoals de Pointe de Rauba-Capeu.

Bovendien ligt de haven van Nice letterlijk aan de voet van Vieux-Nice, tegenover het Place de l'Île de Beauté.

De monumenten en parken van Nice om te bewonderen

Het zal een plezier zijn om door de straten van Nice te lopen. Veel van de pleinen in de stad dateren uit de 19e eeuw, en naast de omringende gebouwen zijn er verschillende standbeelden te bewonderen (zoals het monument voor Garibaldi). Als u van jeu de boules houdt, kunt u ook naar de Place Arson gaan, vlak bij de haven van Nice, waar het mogelijk is om enkele wedstrijden te bekijken.

Bent u een cultuurliefhebber? Neem dan een kijkje in de verschillende musea in de stad. Een van de bekendste is het Matisse Museum dat, samen met het Archeologie Museum, is gevestigd in de villa van de Cimiez Arena (voormalig Gubernatis Paleis); dit museum herbergt een indrukwekkende collectie schilderijen van Matisse. Het Nationaal Museum Marc Chagall bevindt zich ook in de wijk Cimiez. Niet te missen zijn het Musée des Beaux-Arts, het Musée des Arts Asiatiques, en vele andere musea gewijd aan kunst of geschiedenis. Tot slot kunt u in het Natuurhistorisch Museum van Nice (niet ver van de Place Garibaldi) collecties ontdekken die gewijd zijn aan de mariene wereld.

Bovendien staan Nice en omgeving vol met kastelen. U kunt met name een kijkje nemen in het Fort du Mont Alban, een goed bewaard gebleven fort uit de 16e eeuw, of in het Château de l'Anglais, een van de "follies" van de streek rond Nice.

Ten slotte is het Mount Boron Park een uitstekende bestemming voor wandelaars. Hij stijgt tot bijna 200 meter en van daaruit hebt u een mooi uitzicht op de Baai van de Engelen en de heuvel van het kasteel van Nice.

Welke evenementen zijn er in Nice?

Omdat Nice een zeer dynamische stad is, kunt u het hele jaar door tal van evenementen bijwonen, zoals:

Het carnaval van Nice (februari), dat met name wordt gevierd op de Promenade des Anglais en de Place Masséna, waar het elk jaar duizenden mensen trekt;

De Foire de Nice, in het Palais des Expositions – gelegen tussen de Avenue du Maréchal Lyautey en de Boulevard Jean-Baptiste Verany; in dit expositiecentrum worden ook de Luna Park kermis en sportwedstrijden (o.a. basketbal en kunstschaatsen) gehouden;

Het Jazzfestival van Nice dat zich, zoals de naam al aangeeft, concentreert op jazz (hoewel het nu ook openstaat voor andere muziekgenres), in de Albert 1er-tuin; dit jaarlijkse festival wordt sinds 1971 elk jaar in juli gehouden.

U kunt ook genieten van de Septembre de la Photo, de Nuits Musicales de Nice, de Samain du Cinéma Fantastique de Nice... en natuurlijk kunnen voetbalfans een wedstrijd bijwonen in het Allianz Riviera stadion. Als u op zoek bent naar een parkeerplaats voor een wedstrijd of een concert in het Allianz Riviera stadion, biedt Parclick u verschillende parkeerterreinen in de buurt van het stadscentrum van Nice, maar ook dicht bij de luchthaven, vanwaar u gemakkelijk een pendelbus naar het stadion kunt nemen.

Als u in Nice wilt parkeren, biedt Parclick u verschillende goedkope en zeer praktische parkings aan. De parkeergarage Gare de Nice - Thiers ligt naast het treinstation Nice-Ville, ideaal om uw auto achter te laten voordat u de trein neemt. Het is ook gunstig gelegen om de bus te nemen naar het Allianz Riviera stadion of de T1 tram naar Vieux-Nice. Met de parkeerplaats Nicetoile, gelegen bij het tramstation Jean Médecin, kunt u rechtstreeks naar de Place Masséna, de Albert 1er-tuin of de oude binnenstad van Nice.

Bent u op zoek naar een parkeerplaats in de buurt van de luchthaven Nice-Côte d'Azur? Geen probleem, Parclick biedt u verschillende goedkope parkings aan in de buurt van de luchthaven. Hier vindt u informatie over de parkeergarages in de buurt van de luchthaven van Nice.

Wacht niet tot de parkeergarages vol zijn, vooral niet wanneer er een evenement in Nice plaatsvindt: reserveer nu uw parkeerplaats in een van onze goedkope parkeergarages in Nice!

Download app

Veeg met je vinger over onze app en alles verandert.

U beslist waar en wanneer u parkeert en welke parkeergarage het beste bij u past. Je bespaart geld, je bespaart tijd en je beseft dat parkeren snel en handig kan zijn. Je komt altijd op tijd.

Descargar en App StoreDescargar en Google Play

Andere plaatsen in de buurt Nice

Meer dan 1M chauffeurs hebben al geboekt bij  Parclick

Mireille

Parking impeccable et personnel efficace

AURORE

Personnel très sympathique. Service rapide et efficace. Bonne communication. Je recommande +++

Sophie

Parfait

Maryline

C'est la seconde fois que j'utilise ce parking vraiment très pratique pas très cher au top je recommande

Mauro

Tutto perfetto...

Elona

Best service ever. Will be using your services every time I fly from Nice. See you soon

Gilles

Très efficace et très pratique. Personnel pro , aimable et disponible. Pour une première utilisation j'ai trouvé le système parfait. A améliorer la signalitique du point de RDV lors du dépôt de la voiture.

MICHELA

Servizio molto efficiente

Michel

Difficile de joindre une autre personne que le voiturier, besoin de plus de contact.

Didier

Facile. d'accès. plaque. immatriculation reconnue entrée. et. sortie. facile

Puntuación de App Store
4.6 App Store
Puntuación de Google Play
4.6 Google Play
Puntuación de Google
4.5 Google