Parkeergarages dichtbij Nice

11 Parkeergarages gevonden
  Nicetoile
  1. Goedkoper

  Nicetoile

  Overdekt
  3 min (208m)
  Prijs voor 4 uur
  Easy parking Gare de Nice - Couvert

  Easy parking Gare de Nice - Couvert

  Overdekt
  13 min (762m)
  Prijs voor 3 dagen
  Parking Port Lympia Nice Easy parking - Couvert

  Parking Port Lympia Nice Easy parking - Couvert

  Overdekt
  23 min (1.4km)
  Prijs voor 3 dagen
  ECTOR - Service Voiturier - Nice - T1

  ECTOR - Service Voiturier - Nice - T1

  Overdekt
  Prijs voor 1 uur
  ECTOR - Service Voiturier - Nice - T2

  ECTOR - Service Voiturier - Nice - T2

  Overdekt
  Prijs voor 1 uur
  Blue Valet - Aéroport de Nice Côte d'Azur (NCE)

  Blue Valet - Aéroport de Nice Côte d'Azur (NCE)

  Onoverdekt
  Prijs voor 1 dag
  Aéroport de Nice Côte d'Azur - P9 - Économique

  Aéroport de Nice Côte d'Azur - P9 - Économique

  Onoverdekt
  Prijs voor 1 uur
  Easy Parking Aéroport - Intérieur - Nice

  Easy Parking Aéroport - Intérieur - Nice

  Overdekt
  Prijs voor 3 dagen
  Aéroport de Nice Côte d'Azur Terminal 2 - P5 - Au contact

  Aéroport de Nice Côte d'Azur Terminal 2 - P5 - Au contact

  Overdekt
  Prijs voor 1 uur
  Aéroport de Nice Côte d'Azur Terminal 2 - G2 Au contact - Premium

  Aéroport de Nice Côte d'Azur Terminal 2 - G2 Au contact - Premium

  Overdekt
  Prijs voor 1 uur
  Azur Voiturier - Aéroport de Nice

  Azur Voiturier - Aéroport de Nice

  Onoverdekt

Waar te parkeren in Nice

Dan hebt u misschien een parkeerplaats nodig. Het is inderdaad niet erg gemakkelijk om te parkeren in Nice. Als u van plan bent er meerdere dagen te blijven, kan het interessanter of zelfs voordeliger zijn om een parkeerplaats in Nice te reserveren.Aantal parkings 8 Nice centrum en luchthaven

 • Dichtstbijzijnde parkeerplaats bij het centrum: Nicetoile Parking Couvert
 • De goedkoopste parkeerplaats: Nicetoile Prijs voor 4 uur: 10,50€
 • De best beoordeelde parkeerplaats: Easy Parking Aéroport Parking Couvert
 • Parkeren met meer beoordelingen: Nicetoile 48 beoordelingen

 Nice, de op vier na grootste stad van Frankrijk, ligt in het centrum van een agglomeratie van bijna een miljoen inwoners, en is zeker een bezoek waard. Nice is niet alleen een zeer oude stad (ze werd in de oudheid gesticht door de Grieken), maar is ook strategisch gelegen: ze strekt zich uit langs de Baai van de Engelen en ligt dicht bij andere toeristische steden zoals Cannes en het Prinsdom Monaco. Bovendien is Italië gemakkelijk bereikbaar vanuit Nice dankzij de snelweg "Provençale".

Vanuit Parclick helpen wij u om een goedkope parkeerplaats in Nice te vinden.

 • Parkeergarage station Nice-Thiers: deze parkeergarage ligt op een steenworp afstand van het station Nice-Ville, aan de Avenue Thiers, ten noorden van het centrum van Nice;
 • Parking Nicetoile: deze parking bevindt zich in het stadscentrum, vlakbij het winkelcentrum Nicetoile, maar op een steenworp afstand van het tramstation Jean Médecin. Dankzij lijn 1 van de tram kunt u Nice ontdekken zonder de parkeerproblemen die zo kenmerkend zijn voor grote steden.

Tussen winkelen en toerisme

Het stadscentrum van Nice ligt tussen het treinstation Nice-Ville, de Promenade des Anglais en de oude binnenstad (of "Vieux-Nice"). De stad heeft een groot aantal winkels en warenhuizen – vooral langs de Avenue Jean-Médecin, die begint bij de Place Masséna – maar ook musea en diverse historische monumenten. Als u wilt gaan winkelen, is het misschien interessant om te weten dat het winkelcentrum Nicetoile tegenover de Rue Jean-Médecin ligt, dat gemakkelijk bereikbaar is vanaf de Place Masséna of het treinstation Nice-Ville.

U kunt ook de religieuze monumenten van Nice ontdekken: zoals de basiliek van Notre-Dame de l'Assomption, de synagoge van Nice of de Russische kerk van Saint-Nicolas-et-Sainte-Alexandra. U kunt ook genieten van voorstellingen in het Théâtre de la Photographie et des Images of het Théâtre de la Cité.

Ten zuiden van het stadscentrum van Nice ligt de Albert 1er tuin (net ten noorden van de Promenade des Anglais), een zeer aangename plek om te wandelen en waar ook grote evenementen worden gehouden zoals het Nice Jazz Festival dat elk jaar in augustus plaatsvindt. U kunt ook een bezoek brengen aan de oude binnenstad van Nice, onder de heuvel van het kasteel, en aan de kathedraal (de Sainte-Réparate kathedraal) of de opera Nice Côte d'Azur.

De door ons aangeboden parkeergarages, en met name die van Nicetoile, zijn zeer praktisch om uw auto achter te laten voordat u door het centrum van Nice gaat slenteren. Vanaf deze parkings kunt u ook de tram nemen naar Vieux-Nice om het historische gedeelte van de stad te verkennen.

Wacht niet tot onze parkings in het centrum van Nice vol zijn en reserveer nu meteen uw parkeerplaats in Nice!

 • Parkeerplaats Nicetoile. Enkele prijzen: Onbeperkt in- en uitreiskaartje - 10,50€ voor 4 uur; 22€ voor 1 dag; 175€ voor een maand.
 • Parking Blue Valet - Nice Côte d'Azur Luchthaven. Enkele tarieven: Basispas - 25€ voor 1 dag; 85€ voor 7 dagen; 200€ voor een maand.
 • Parking Easy Parking Luchthaven - Buiten - Nice. Enkele tarieven: Basispas – 45€ voor 1 dag; 105€ voor 7 dagen; 289€ voor 30 dagen.
 • Easy Parking Luchthaven - Binnen - Nice. Enkele tarieven: Basispas - 49€ voor 1 dag; 129€ voor 7 dagen; 359€ voor 30 dagen.
 • Parkeerplaats Nice Côte d'Azur Luchthaven Terminal 2 - G2 Au contact - Beveiligd. Enkele tarieven: Basispas – 36€ voor 1 dag; 72€ voor 2 dagen; 252€ voor 7 dagen.
 • Parkeerplaats Nice Côte d'Azur Luchthaven Terminal 2 - P5 - In contact. Enkele tarieven: 19€ voor 1 dag; 38€ voor 2 dagen; 95€ voor 5 dagen. Belangrijk om te weten: deze parkeerplaats kan slechts voor maximaal 6 dagen worden gereserveerd. Voor meer dagen, reserveer in parkeergarage P9.
 • Parkeerplaats Nice Côte d'Azur Luchthaven - P9 - Economy. Enkele tarieven: 36€ voor 3 dagen; 84€ voor 7 dagen; 120€ voor 10 dagen.

Hier is een lijst van straten en wijken in Nice waar parkeren gratis is: de wijk Russe Church, de wijk Musiciens, de wijk Port, de Rue de Lépante, de heuvel Bellevue, de Boulevard de Cimiez. Houdt u er rekening mee dat deze parkeerplaatsen zeer vaak vol zijn omdat zij gratis zijn. Als u uw parkeerplaats wenst te garanderen, raden wij u aan deze te reserveren via Parclick om te genieten van de beste aanbiedingen in beveiligde parkings.

De eerste 30 minuten parkeren in Nice zijn gratis. Als u uw auto langer wenst te laten staan, vindt u hier de tarieven naargelang de duur van de parking: Voor 1 uur parkeren wordt 1,30€ gerekend en voor 2 uur is het tarief 2,60€. Let op: op zaterdag geldt een speciaal tarief: 1€ voor 2 uur in plaats van 2,60€.

In Nice geldt een parkeertarief van maandag tot zaterdag, van 9u00 tot 20u00, en gratis op zon- en feestdagen.

Om een parkeerboete van 17€ te vermijden, raden wij u aan een parkeerkaart voor residentieel gebruik te nemen. Met deze kaart kunt u uw auto 1 week parkeren en achterlaten zonder dat het u al te veel kost.

Als u op zoek bent naar een parkeerplaats om 's avonds in Nice te parkeren, vindt u hier een lijst van parkeergarages die de hele nacht open zijn: de parkeergarage Promenade des Arts, de parkeergarage Masséna, de parkeergarage Palmeira, de parkeergarage Marshall en de parkeergarage Les Bosquets.

Om in de buurt van de oude binnenstad van Nice te parkeren, biedt Parclick u de parking Nicetoile aan, die zich op 30, Avenue Jean Médecin bevindt. U kunt het van tevoren boeken, of het nu voor een lange of korte periode is. Onze parkings zijn beveiligd, zodat u uw voertuig er kunt achterlaten en met een gerust hart de stad Nice kunt bezoeken.

Of u nu uit het westen komt (Marseille, Cannes) of uit Italië, de stad Nice is gemakkelijk bereikbaar. De snelweg A8 (ook "Provençale" genoemd) verbindt Aix-en-Provence met Menton. Bij de Italiaanse grens gaat de snelweg over in de E80, die verder gaat naar Genua.

Dankzij deze snelweg kunt u van uw verblijf in de regio profiteren om de rest van de kust te bezoeken. Merk op dat Parclick ook goedkope parkeergelegenheid aanbiedt in Cannes, Marseille, Genua – en niet te vergeten Savona tussen Nice en Genua. En als u niet bang bent voor de weg, kunt u ook profiteren van onze aanbiedingen in Nîmes, Turijn of Milaan. Dankzij Parclick is het gemakkelijk om de Côte d'Azur of Noord-Italië te bezoeken!

Bent u op zoek naar een parkeerplaats elders, in Frankrijk, Italië of zelfs Spanje? Bekijk al onze aanbiedingen op Parclick.fr.

Parclick biedt u verschillende parkeergarages in Nice, niet alleen in de buurt van de oude stad, maar ook dicht bij de luchthaven.

In feite, als u op de weg wilt parkeren, kunt u moeilijkheden ondervinden.

Er zijn twee parkeerzones in Nice: de gele zone en de rode zone. In de eerste zone (woonstraten) kan dag en nacht geparkeerd worden (gereduceerd tarief voor bewoners); in de rode zone (winkelstraten) kan van 9u00 tot 20u00 geparkeerd worden.

Omdat parkeren in Nice zo moeilijk is, heeft de stad een efficiënt parkeerbeleid opgezet dankzij de Nice City Pass-applicatie. Op andere parkings kunt u een uur gratis parkeren. Voertuigen mogen echter niet langer dan 24 uur achtereen op dezelfde plaats blijven staan, zowel voor bezoekers als voor bewoners.

Met andere woorden, als u op zoek bent naar een geschikte parkeerplaats voor een lange periode, zult u geen andere keuze hebben dan uw auto achter te laten in een privéparkeerplaats. Gelukkig biedt Parclick goedkope en beveiligde parkeergelegenheid in Nice, op een steenworp afstand van het stadscentrum. Bovendien zijn de twee parkeergarages in Nice die wij aanbieden, Nicetoile en Gare de Nice - Thiers, beide 24 uur per dag geopend en bieden zij parkeerplaatsen voor gehandicapten.

Als u in Nice of omgeving woont en vanaf de luchthaven Nice-Côte d'Azur wilt vliegen, stelt Parclick u ook verschillende parkeerterreinen in de buurt van de terminal voor. U kunt al onze parkeeraanbiedingen in de buurt van de luchthaven Nice-Côte d'Azur hier raadplegen!

Omdat Nice een stad vol geschiedenis is! Het is een van de steden die de Grieken in de oudheid hebben gesticht, langs wat wij vandaag kennen als de Côte d'Azur. De Romeinen, die in die tijd het Middellandse Zeegebied beheersten, annexeerden de stad en haar omgeving in de 2e eeuw v. Chr. De geschiedenis van de stad was in de eeuwen daarna bewogen, vooral gezien de ligging aan de kust en de nabijheid van gebieden als het Koninkrijk Savoie en Piëmonte-Sardinië.

Het was in 1860 dat de stad Nice eindelijk bij Frankrijk werd ingelijfd.

Vandaag de dag herinneren musea en oude monumenten aan de tumultueuze geschiedenis van de stad: de Villa des Arènes, waarin het Archeologiemuseum is ondergebracht (evenals het Matisse Museum), het Lascaris Paleis, en niet te vergeten religieuze gebouwen zoals de kerk Saint-Jacques-le-Majeur. Andere gebouwen zijn verdwenen, zoals de vesting van Nice die op de heuvel stond en bekend staat als het kasteel (verwoest tijdens een belegering in 1704).

Onder de vele historische musea in de stad kunt u ook het Terra-Amata museum voor menselijke paleontologie bezoeken (gelegen op de berg Boron en gewijd aan de prehistorie), of het museum van het Verzet van de Côte d'Azur.

Vieux-Nice is het oudste deel van Nice. Deze vrij smalle wijk aan zee, die rijk is aan monumenten en activiteiten, wordt begrensd door de haven, de Boulevard Jean-Jaurès, de Place Garibaldi en in het zuiden door de Quai des États-Unis (verlengstuk van de Promenade des Anglais). Deze wijk wordt bediend door tramlijn T1, dankzij de haltes Opéra - Vieille Ville en Cathédrale - Vieille Ville, zonder het iets verderop gelegen station Garibaldi te vergeten. U kunt Vieux-Nice dus gemakkelijk bereiken vanaf de twee door ons aangeboden parkeerterreinen in de buurt van het centrum van Nice: Nicetoile en Gare de Nice - Thiers, die beide dicht bij de T1-lijn liggen. Bovendien kunt u vanaf de parkeerplaats Nicetoile ook lopen, want het is minder dan 10 minuten naar de oude binnenstad.

Dit gebied is bijzonder aantrekkelijk. Hier kunt u de haven en de Baai van de Engelen bewonderen vanaf het uitkijkpunt, of een wandeling maken door het park op de heuvel van het kasteel. Verschillende religieuze gebouwen zijn ook een bezoek waard, zoals de kathedraal Sainte-Réparate (Place Rossetti), de kapel van La Miséricorde of andere kerken, zoals die van Saint-François-de-Paule, of van Saint-Martin-Saint-Augustin op de Place Saint-Augustin. Ten slotte vindt u het operagebouw van Nice Côte d'Azur in het zuiden van Vieux-Nice, letterlijk op een steenworp afstand van het strand.