• Beste aanbiedingen
  • Meer dan 3 miljoen klanten
  • Boeken met flexibele data

Populaire parkeergarages in Amsterdam-Oost

De meest centrale

De goedkoopste

Waar te parkeren in Amsterdam-Oost

Amsterdam-Oost is een stadsdeel van Amsterdam waar onder andere de buurten de Omval, Weesperzijde, de Indische buurt, Transvaalbuurt, Oostpoort en IJburg toe behoren. De wijk ligt ten oosten van de Singelgracht, met de Amstel als grens in het westen en een groot deel van de ringweg A10 als zuidelijke grens. Het stadsdeel in zijn deze vorm ontstond in 2010, toen het vroegere Oost-Watergraafsmeer en Zeeburg werden samengevoegd.

Hoewel het stadsdeel behoorlijk ver in oostelijke richting doorloopt, is vooral het gedeelte dichter bij het centrum populair. Hier vind je ruim opgezette straten, bruisende markten, een scala aan culturele activiteiten, groene parken en natuurlijk goede restaurants.

Wij leggen je uit welke bezienswaardigheden je in Amsterdam-Oost echt niet mag overslaan, waar kunt parkeren in Amsterdam-Oost en hoe je in dit stadsdeel met het openbaar vervoer reist.

Bezienswaardigheden in Amsterdam-Oost

In Amsterdam-Oost zijn een hoop leuke dingen te doen. Als je nog geen plannen hebt zouden wij je aanraden om bij de omgeving van het Oosterpark te beginnen. Hier kun je niet alleen lekker recreëren in het groen, maar vind je ook verschillende speeltuinen, een muziekkoepel, mooie monumenten en een pierenbadje voor in de zomer voor de kleintjes. Vlakbij het Oosterpark ligt het Tropenmuseum, dat ook een kinderafdeling heeft. Geen onderdeel van Amsterdam-Oost, maar vanaf hier wel aan te lopen, zijn dierentuin Artis en de Hortus Botanicus van Amsterdam in de Plantagebuurt.

Aan de andere kant van de Transvaalkade ligt Huize Frankendael. Het is een statig 17e eeuws buitenhuis waar regelmatig exposities en speciale evenementen georganiseerd worden. Ook de bijbehorende tuinen en het park zijn het bezoeken waard.

Ben je liefhebber van speciaalbiertjes? Dan kun je in Amsterdam-Oost ook je hart ophalen. Er zijn veel lokale microbrouwerijen te vinden. Ga je liever lekker naar de markt? Bezoek dan de Dappermarkt in de Dapperstraat. Hier vind je verse producten zoals vlees, vis, kaas en kleding.

Fans van film en theater zullen Amsterdam-Oost ook kunnen waarderen. Ze kunnen bijvoorbeeld bijzondere films aanschouwen bij Studio/K op het Timorplein, of naar cultureel centrum Mezrab gaan voor voorstellingen en muziek.

Het maakt niet uit waar je hart sneller van gaat kloppen, het veelzijdige Amsterdam-Oost heeft het ongetwijfeld te bieden.

Parkeren Amsterdam-Oost

Parkeren in Amsterdam-Oost kun je op verschillende manieren aanpakken. Met veel geluk is het mogelijk om een parkeerplek langs de straat te vinden, maar dan moet je wel echt mazzel hebben, want die parkeerplaatsen liggen niet voor het oprapen. Bovendien zijn ze meestal ook niet bepaald goedkoop.

Het loont dan ook om van tevoren een parkeergarage op te zoeken en daar vooraf een parkeerplekje te boeken. Parclick kan je hierbij helpen. Zo wordt parkeren in Amsterdam-Oost een stuk minder stressvol en ook nog goedkoper.

Een andere mogelijkheid om je auto te parkeren in Amsterdam-Oost is gebruik maken van een P+R locatie. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je auto bij P+R Zeeburg te parkeren. Maar let wel op de voorwaarden die gelden om gebruik te mogen maken van het voordelige parkeertarief.

Parkeren Amsterdam-Oost en verder met het OV

Mocht je goedkoop willen parkeren in Amsterdam-Oost, dan loont het om je auto zo ver mogelijk van het centrum te zetten. Wil je echter wel het centrum of bekende bezienswaardigheden in Amsterdam-Oost bezoeken, dan kun je parkeren in Amsterdam-Oost in een van de verder gelegen wijken en vanaf daar verder reizen met het openbaar vervoer.

Amsterdam-Oost is goed verbonden met het openbaar vervoer. Tram 1 rijdt bijvoorbeeld langs het Oosterpark en verbindt Amsterdam-Oost met het westen van de stad. Handig als je het uitgaansgebied rond het Leidseplein of de bekende musea in het Museumkwartier wilt bezoeken! Tram 3 loopt door Amsterdam-Oost en brengt je onder meer naar de Pijp. Bus 22 verbindt de Indische Buurt met het Centraal Station van Amsterdam Belangrijke stations in Amsterdam-Oost zijn station Amsterdam Muiderpoort, Amsterdam Amstel en Amsterdam Science Park.

Het maakt dus niet zoveel uit waar je wilt parkeren in Amsterdam-Oost, je kunt eigenlijk altijd gemakkelijk met het openbaar vervoer naar je eindbestemming reizen. Wat dat betreft is het makkelijker om te parkeren in Amsterdam-Oost als je het niet erg vindt om iets verder weg van het centrum te staan.

Parclick kan helpen met het reserveren van een parkeerplek om parkeren in Amsterdam-Oost eenvoudig te maken. Zo kun je gegarandeerd voordelig je auto kwijt!

Download app

Veeg met je vinger over onze app en alles verandert.

U beslist waar en wanneer u parkeert en welke parkeergarage het beste bij u past. Je bespaart geld, je bespaart tijd en je beseft dat parkeren snel en handig kan zijn. Je komt altijd op tijd.

Descargar en App StoreDescargar en Google Play

Amsterdam-Oost

Meer dan 1M chauffeurs hebben al geboekt bij  Parclick

Erkan

Mitarbeiter war sehr hilfreich am Telefon. Sehr empfehlenswert. Ich würden es nochmals buchen und weiterempfehlen.

Puntuación de App Store
4.6 App Store
Puntuación de Google Play
4.6 Google Play
Puntuación de Google
4.5 Google