Parkeergarages dichtbij Centrum van Sevilla

11 Parkeergarages gevonden
  1. Dichterbij

  APK2 Magdalena

  Overdekt (1.85m)
  7 min (442m)
  Parclick prijs 1 dag
  24,90

  AUSSA Mercado del Arenal

  Overdekt (1.9m)
  9 min (568m)
  Prijs voor 1 dag

  Paseo de Colón

  Overdekt (2.1m)
  10 min (578m)
  Prijs voor 1 dag

  MC Avenida de Roma

  Overdekt (2.2m)
  12 min (692m)
  Prijs voor 1 dag

  SABA Plaza Concordia

  Overdekt (1.9m)
  13 min (769m)
  Prijs voor 16 uur

  AUSSA Mercado de Triana

  Overdekt (2.2m)
  14 min (831m)
  Prijs voor 1 dag

  SABA Estación Sevilla - Plaza de las Armas

  Onoverdekt (2m)
  14 min (849m)
  Prijs voor 16 uur

  APK2 Arjona

  Overdekt (2.2m)
  15 min (910m)
  Parclick prijs 1 dag
  17 €

  MC Plaza de Cuba

  Overdekt (2.2m)
  15 min (911m)
  Prijs voor 1 dag

  INSUR Buenos Aires

  Overdekt (2m)
  20 min (1.2km)
  Prijs voor 1 dag
  1. Goedkoper

  AUSSA José Laguillo

  Overdekt (2.1m)
  21 min (1.3km)
  Prijs voor 3 uur

Waar te parkeren in Centrum van Sevilla

Sevilla is het herkenningspunt van Andalusië. Het is de belangrijkste stad als het gaat om cultuur, politiek, economie en kunst. Het is dan ook niet raar dat je hier een verscheidenheid aan historische gebouwen, Spaanse kunst en Andalusische kookkunsten kan vinden.

In het historische centrum kan je veel lieflijke tapas barretjes vinden, de mooie Kathedraal van Sevilla, de Giralda en nog veel meer musea. Omdat Sevilla al meerdere duizenden jaren oud is, is de binnenstad ècht ècht oud. Hier kan je daarom meer voetgangersgebieden dan wegen vinden. Ook is alle parkeergelegenheid gereguleerd door de GES, ook wel bekend als “de blauwe zone”. Let dus op: hier mag je maar voor een bepaalde tijd parkeren.

Verder zou het nogal barbarisch zijn om in het historische centrum een parkeergarage neer te knallen. Met de auto rondrijden gaat al bijna niet en files ontstaan terwijl je met je ogen knippert. Daarom heeft Parclick geen samenwerking met parkeergarages in het historische centrum, maar wel net hier buiten. Bijvoorbeeld bij La Maestranza of vlakbij de tuinen van Murillo.

Parkeren met Parclick is altijd handig, je zit dichtbij jouw bestemming, bent gegarandeerd van jouw parkeerplaats en bespaart tot 70% op de originele prijs. Dit is ook handig als er festivals zijn, denk aan de Feria de Abril of de Holy Week tijdens Pasen.

Het Centrum van Sevilla

Niet zomaar lieflijk en pittoresk

Weetje! Sevilla heeft het grootste historische centrum van heel Europa! Met een groot historisch centrum komen natuurlijk ook veel bezienswaardigheden. Een aantal hiervan zijn ook aan de UNESCO werelderfgoedlijst toegevoegd. 

Omdat Sevilla zo oud is, hebben veel verschillende religies hun invloeden op deze stad uitgeoefend. Zo zou Sevilla zijn gesticht door de Romeinen, ingenomen zijn door Germaanse stammen, de Moren en daarna de Christenen. Je kan hier dus Moskeeën, kerken en tempels vinden van al deze verschillende religies en stammen. 

Een klein voorbeeld. De Kathedraal van Sevilla is gebouwd op waar eerst een Moskee stond. De Giralda is origineel Moors, maar tijdens de bloei van Spanje haar economie zijn hier nieuwe decoraties op gezet. 

Een andere Basiliek die wel in originele stijl te bekijken is is de Basiliek del Gran Poder, gelegen in de San Lorenzo buurt. Deze basiliek is gedoopt als “Minor Basilica” en is gebouwd in Gotische Mujedar stijl, welke alleen voorkwam in Spanje. De tempel is gebouwd in de 13eeeuw. 

Nog even iets over een Spaanse schilder. Bartolomé Murillo was een van origine Spaanse schilder die zich vooral bezig hield met het schilderen van religieuze en vreedzame scènes. Hij heeft zijn eigen tuinen gekregen, de Murillo tuinen, omdat zijn woonhuis hier vlakbij ligt. 

Er is dus genoeg te zien, en dit is pas het begin! Bekijk eens de andere landingen via de links in dit artikel. Of reserveer meteen een parkeerplaats via onze interactieve kaart! Parkeren wordt makkelijk met Parclick, ook in Sevilla ;)

Interessante bezienswaardigheden dichtbij Centrum van Sevilla in Sevilla

Beroemde cookies

Door het gebruiken van deze website ga je akkoord met onze .