15 Parkeergarages gevonden

  Sky Tower Suite - Coperto

  Overdekt (2m)
  8 min (470m)

  Delfino Autorimessa

  Overdekt (2m)
  8 min (470m)

  Ambasciatori e Delfino - Scoperto

  Onoverdekt
  8 min (473m)

  Garage Europa - Stazione di Venezia Mestre

  Overdekt (2.3m)
  10 min (573m)

  SABA Stazione di Venezia Mestre

  Overdekt (2.05m)
  10 min (615m)

  Venice Utility Park - Shuttle - Porto di Venezia - Coperto

  Overdekt (4.5m)
  55 min (3.3km)

  Marive - Parking+Ferry - Venezia Centro

  Onoverdekt (2.3m)
  +60 min (4.1km)

  Terminal Fusina

  Onoverdekt (7m)
  +60 min (7.7km)

  Autorimessa Comunale AVM - Porto di Venezia

  Overdekt (2.2m)
  +60 min (8.2km)

  Garage San Marco - Porto di Venezia

  Overdekt (2.1m)
  +60 min (8.3km)

  AliPark Marco Polo - Shuttle - Stazione di Venezia Mestre

  Onoverdekt (2m)
  +60 min (10.0km)

  AliPark Marco Polo - Shuttle - Aeroporto di Treviso

  Onoverdekt (2m)

  AliPark Marco Polo - Shuttle - Porto di Venezia

  Onoverdekt (2m)
  +60 min (10.0km)

  ALIPARK MarcoPolo - Shuttle Piazzale Roma

  Onoverdekt (2m)
  +60 min (10.0km)

  AliPark Marco Polo - Shuttle - Aeroporto di Venezia

  Onoverdekt (2m)

Mestre

Mestre is het gebied met de hoogste populatie van Venetië, dat beïnvloedt het feit dat Mestre op het vasteland ligt, als enige uitzondering ;) Dit maakt het makkelijk om met de auto heel Italië en de luchthaven van Venetië – Marco Polo te bereiken, op 20 minuutjes van Mestre.

Als je er over nadenkt, iedereen moet Mestre passeren als zij een bezoek aan Venetië willen brengen. Alle vervoersmiddelen die je maar kan bedenken vertrekken vanaf Mestre naar Venetië: Treinen, bussen, vaporettos (watertaxi´s), ponden, vliegtuigen en ruimteschepen. Oké, niet overdrijven, je kan in ieder geval Venetië makkelijk bereiken vanaf Mestre.

Voordat we jou gaan vertellen waar en hoe je kan parkeren in Mestre, is het wel zo netjes om even iets te vertellen over dit kleine (maar niet tè kleine) stadje.

Wat is er te doen en te zien in Mestre?

Naast dat het dus een belangrijk knooppunt is voor Venetië, is het ook een leuk stadje om te bezoeken. Het begint allemaal op het grootste plein, Piazza Ferretto, waar je de Kathedraal di San Lorenzo kan bekijken. Deze kathedraal komt oorspronkelijk uit de 18e eeuw. Ook de Palazzo da Re (Het paleis van de familie da Re) en La Torre dell´orologio (de klokkentoren) zijn hier te vinden.

Als je besluit om te overnachten in Mestre, dan adviseren wij je om te wandelen door het centrum. Er geldt hier namelijk een ZTL (gelimiteerde verkeerszone) die ingedeeld is in 4 gebieden en 24/7 wordt bekeken met videocamera’s.

Gelukkig is Mestre niet té groot, zo kan je makkelijk jouw auto achterlaten in een van de parkeergarages. Je kan parkeren dichtbij het Venetië Mestre treinstation, zodat je een trein naar Venetië, Treviso, Jesolo of Padova kan nemen.

Oke terug naar ons oorspronkelijk doel. Hoe plan je zo´n trip naar Venetië en waar kan je parkeren? Ten eerste, plannen plannen plannen. Je kan niet leuk rondrijden op Venetië, alleen op Piazzale Roma kan je jouw auto achterlaten. Je kan kiezen voor een hotel in Mestre, maar een hotel in Venetië en parkeren in Mestre is ook een goede keus. Hieronder heb je wat opties.

Bereik Venetië met de trein

De trein is misschien de makkelijkste manier om Venetië te bereiken. Je hoeft alleen te parkeren bij het Venetië Mestre en daarna een van de vele treinen te nemen. De trein rijdt in 10 minuten de Ponte della Libertà over en brengt je rechtstreeks naar het Venezia Santa Lucia treinstation, waar je uitkijkt over de Canal Grande.

Een kaartje ongeveer 1,- euro!

Bereik Venetië met de bus

Rondom het treinstation kan je meerdere buslijnen nemen (onder leiding van de ACTV) die je rechtstreeks naar deze lagunestad nemen. Let op de lijnen 4 en 4L, deze brengen je binnen 20 minuten naar Piazzale Roma.

Nadat je aangekomen ben in Venetië kan je alleen nog de vaporetto, watertaxi of gondel nemen door de Venetiaanse kanalen. Geniet van deze unieke stad op het water met al haar gebouwen en monumenten.

Bereik Venetië met de pond

Het heeft haar charme, naar Venetië reizen met de pond. Naast alle parkeergarages die wij aan hebben te bieden in Mestre, zijn er natuurlijk ook een aantal bij Terminal Fusina! Vanaf hier brengt de pond je in ongeveer 25 minuten naar Venetië. Het duurt langer, maar dan kom je wel aan in stijl!

...Bereik Venetië met de auto

Hebben we je ècht niet over kunnen halen jouw auto te parkeren in Mestre? Dan hebben we nog iets om uit onze mouw te schudden! Rij de Ponte della Libertà over en parkeer op Piazzale Roma, een paar stappen van de haven, het treinstation en alle bezienswaardigheden van Venetië!

Er is niet veel meer te vertellen, maar je hebt genoeg te bekijken in Mestre en Venetië! Koop een gids, pak je koffers, kies een hotel en natuurlijk.. Reserveer een parkeerplaats in Mestre met Parclick!

Andere plaatsen in Mestre

Beroemde cookies

Door het gebruiken van deze website ga je akkoord met onze .