Landing cover image

Waar te parkeren in Ponte della Libertà

De Ponte della Libertà (brug van vrijheid) is de brug die de stad Venetië met het vasteland verbindt. Het is ook de enige route naar de stad over de weg. Als je eenmaal in Venetië bent aangekomen, bent je verplicht om te voet of met de boot verder te gaan.

Wil je graag parkeren dichthbij Ponte della Libertà? Parclick helpt je de beste parkeergarage te vinden. Hierdoor heb je de mogelijkheid om vooraf je parkeerplek te garanderen, zodat je niet met lege handen staat bij aankomst! De dichtstbijzijnde parkeergarages bevinden zich in het Mestre, waar je gemakkelijk je voertuig kunt parkeren en de lagune kunt bereiken via de vele bussen die de brug oversteken. Je kunt ook in slechts een paar minuten met de trein van station Venezia Mestre naar station Venezia Santa Lucia komen. De Ponte della Libertà dient niet alleen voor het wegverkeer, maar ook voor het spoor. Als je liever met de auto komt, raadt Parclick je aan om te parkeren bij het Piazzale Roma, het laatste gebied van de stad dat bereikbaar is voor auto's.

De Ponte della Libertà

De Ponte della Libertà, ook bekend als de Ponte Lungo (Engels: lange brug), is vier kilometer lang en is sinds 1846 een spoorwegbrug naar Venetië. Het was vroeger de langste brug ter wereld. Recentelijk is een rijstrook toegevoegd voor al het privé- en openbare verkeer.

De inauguratie vond plaats in 1933. De brug heette toen Ponte Littorio. De naam van de brug veranderde na de Tweede Wereldoorlog ter nagedachtenis aan de bevrijding van Italië en zo kreeg het zijn huidige naam. De Ponte della Libertà, samen met Piazzale Roma en Tronchetto, is ook een van de weinige zones waar het mogelijk is om met de auto rond te reizen, aangezien de rest van de stad wordt doorkruist door grachten in plaats van door wegen. Dit maakt het een cruciale toegangspoort voor iedereen die Venetië met de auto wil bereiken. Het vinden van een parkeergarage en parkeren bij Ponte della Libertà is op zijn zachts gezegd: "van fundamenteel belang". Boek nu jouw parkeerplek met Parclick en geniet van Venetië!

Download app

Veeg met je vinger over onze app en alles verandert.

U beslist waar en wanneer u parkeert en welke parkeergarage het beste bij u past. Je bespaart geld, je bespaart tijd en je beseft dat parkeren snel en handig kan zijn. Je komt altijd op tijd.

Descargar en App StoreDescargar en Google Play

Ponte della Libertà

Meer dan 1M chauffeurs hebben al geboekt bij  Parclick

Roy

Perfect place ofcourse for a high price in Venice.

Bruno

L'accueil au parking a été très bien, un agent indiquait à quel étage du parking il restait de la place pour stationner, le personnel à l'accueil central a délivré le pass 4 jour sans aucun problème. Le parking était bien dimensionné pour notre véhicule.

Erika

This was a great parking experience! Easy, convenient, great location’

Abderrahim

Pratique

ALESSANDRO

Parcheggio comodissimo con navetta che porta a Venezia in p.le Roma. Ottima organizzazione: per il ritorno si comunica due ore prima l'orario gradito per il prelievo in p.le Roma e puntualmente arriva la navetta. Proprietario gentilissimo.

Gaelle

Nous avons été ravis de ce service ! Rapport qualité/prix imbattable ! Un accueil vraiment agréable et sympathique, Merci beaucoup

Peter-Friedrich

Guter Service wie immer, das ein und aus checken und die Transfers wären perfekt. Gerne wieder. Auch das buchen auf der Internetseite, lief problemlos

Heinz Joachim

Bester Schutz des Autos, optimale Kommunikation, schneller Shuttle-Dienst. Ich freue mich aufs nächste Mal. La migliore protezione dell'auto, comunicazione ottimale, servizio navetta veloce. Non vedo l'ora che arrivi la prossima volta.

BIRGIT

Freundliches Personal und wir waren sehr zufrieden, gerne wieder.

Marco

Personale molto disponibile e gentile, grazie.

Puntuación de App Store
4.6 App Store
Puntuación de Google Play
4.6 Google Play
Puntuación de Google
4.5 Google