Parkeergarages dichtbij Venetië

17 Parkeergarages gevonden
  1. Dichterbij

  Autorimessa Comunale AVM - Porto di Venezia

  Overdekt (2.2m)
  4 min (241m)
  Prijs voor 1 dag

  VenicePark by Blitz - Park + Water Taxi - Venezia Centro

  Overdekt (2.1m)
  5 min (294m)
  Prijs voor 1 dag

  Garage San Marco - Porto di Venezia

  Overdekt (2.1m)
  6 min (374m)
  Prijs voor 1 dag

  VenicePark by Blitz - Car Valet - Porto Tronchetto

  Overdekt (2.1m)
  10 min (614m)
  Prijs voor 1 dag

  Marive - Parking+Ferry - Venezia Centro

  Onoverdekt (2.3m)
  +60 min (4.0km)
  Parclick prijs 12 uur
  25 €

  Terminal Fusina

  Onoverdekt (7m)
  +60 min (5.2km)
  Prijs voor 12 uur

  Venice Utility Park - Shuttle - Porto di Venezia - Coperto

  Overdekt (4.5m)
  +60 min (6.3km)
  Prijs voor 1 dag

  Ambasciatori e Delfino - Scoperto

  Onoverdekt
  +60 min (7.5km)
  Prijs voor 1 dag
  1. Goedkoper

  Delfino Autorimessa

  Overdekt (2m)
  +60 min (7.5km)
  Prijs voor 3 uur

  Sky Tower Suite - Coperto

  Overdekt (2m)
  +60 min (7.5km)
  Prijs voor 1 dag

  Garage Europa - Stazione di Venezia Mestre

  Overdekt (2.3m)
  +60 min (7.7km)
  Prijs voor 1 dag

  SABA Stazione di Venezia Mestre

  Overdekt (2.05m)
  +60 min (7.9km)
  Prijs voor 1 dag

  AliPark Marco Polo - Shuttle - Aeroporto di Treviso

  Onoverdekt (2m)
  Prijs voor 1 dag

  ALIPARK MarcoPolo - Shuttle Piazzale Roma

  Onoverdekt (2m)
  +60 min (9.2km)
  Prijs voor 1 dag

  AliPark Marco Polo - Shuttle - Porto di Venezia

  Onoverdekt (2m)
  +60 min (9.2km)
  Prijs voor 1 dag

  AliPark Marco Polo - Shuttle - Stazione di Venezia Mestre

  Onoverdekt (2m)
  +60 min (9.2km)
  Prijs voor 1 dag

  AliPark Marco Polo - Shuttle - Aeroporto di Venezia

  Onoverdekt (2m)
  Prijs voor 1 dag

Waar te parkeren in Venetië

Venetië, één van de bekendste steden in de Wereld. Deze unieke stad in de Lagune heeft een rijke geschiedenis, maar tegenwoordig zakt zij langzaam weg in de zee. Het is uitgeroepen als Wereldwonder bij UNESCO. Helaas helpt dat niet met het stijgen van de zeespiegel en het verslechteren van het milieu. 

Algemene weetjes

De lagunestad is gelegen in het Noorden van Italië. Het is de op drie na belangrijkste stad van heel Italië. De stad is vooral bekend om haar indrukwekkende Palazzo´s (paleizen) en andere architectuur. Ook de gondels met mooie schilderingen vallen in de smaak. Dat komt allemaal doordat Venetië een goede economie had, vroeger en nu.

Venetië bestaat uit 5 sestieri (stadsdelen). Ook de eilanden zoals Murano, het Glaseiland, Burano en Lido di Venezia horen bij Venetië, wat het een stad maakt waar je nooit uitgekeken raakt. 

Rijden en parkeren in Venetië 

Ga jij met de auto naar Venetië? Let dan op, Venetié wordt jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht, daardoor kan parkeren best lastig worden. Verder kan je, natuurlijk, geen auto rijden op 95% van Venetië. Alleen op Piazzale Roma zijn er twee parkeergarages te vinden. Zit je aan een strak budget of heb je gewoon geen zin om te veel te betalen voor een parkeerplaats, parkeer dan op Venetië Mestre, op het vasteland. Dit kan tot 20 euro per dag schelen. 

Parclick kan je helpen met parkeren op Venetië of Venetië Mestre. Kijk simpelweg op onze interactieve kaart en kies de parkeergarage naar jouw wensen. Je reserveert al binnen 2 minuten en bespaart tot 70% op de originele prijs! Parkeren in Venetië was nog nooit zo makkelijk met Parclick!

Geschiedenis

Venetië was vroeger een Republiek en werd bestuurd door Doge, deze werden gekozen door patriciërs (de Romeinen die afstamden van Romulus, de stichter van Rome). Venetië was sterk, zowel de economie als het leger. Het leger was één van de 5 grootmachten van Italië. 

Verder heeft Venetië en rol gespeeld in, natuurlijk, het Romeinse rijk, de kruistochten voor het terugwinnen van de Heilige stad en vele andere oorlogen. Tot de 18e eeuw, toen Venetië werd binnengevallen door Napoleon Bonaparte.

Ook deze economisch sterke stad heeft mindere tijden gekend. Al die grote kerken, zoals de Basilica di Santa Maria della Salute? Dat zijn allemaal pestkerken. Men dacht vroeger dat de pest verdreven kon worden door te feesten of te bidden, omdat de ziekte een straf van god was. De pesttijd heeft een aantal mooie kerken en basilieken achtergelaten in Venetië, die je tegenwoordig nog kan bezoeken.

Evenementen

Naast de geschiedenis, de architectuur en de economie heeft Venetië een aantal ambachtelijke producten, zoals Venetiaanse maskers. Deze horen bij een van de meest typerende en spectaculaire evenementen van het jaar, het Carnaval in Venetië, wat gevierd wordt in het eerste kwartaal van het jaar. Rondom dit evenement loopt Venetië vol met toeristen. De maskers zijn belangrijk tijdens dit evenement, ze nemen namelijk alle verschillen tussen bewoners weg. 

Een ander evenement wat elk jaar in Venetië wordt gevierd is het Film Festival in Venetië, op het eiland Lido di Venezia. Het evenement is wereldbekend en werd voor het eerste gehouden in 1932, wat het het oudste Film Festival maakt in de Wereld. Het Film Festival wordt elk jaar gehouden rond augustus/september, wordt bezocht door alle bekende acteurs en regisseurs. Aan het einde wordt beoordeelt welke fils de felbegeerde Gouden Leeuw verdienen. 

Bezienswaardigheden in Venetië

Wat is er allemaal te bekijken in Venetië? Wij hebben ongelofelijk ons best gedaan om alle bezienswaardigheden, wijken, stations, hotels en nog meer in kaart te brengen en artikelen over te schrijven. Doe er daarom je voordeel mee en imponeer jouw vrienden of familie!

Het San Marco district het bekendste onder de toeristen. Hier heb je namelijk de San Marco Basiliek en de klokkentoren van Venetië. Op dit plein kan je uitkijken over de Lagune en het water, wat het een goedbezochte plaats maakt. 

De wijk Dorsoduro is ook bekent, dat komt omdat het dé studentenwijk van Venetië is. Hier kan je de indrukwekkende Basilica di Santa Maria della Salute vinden, een kleine verscheidenheid aan musea en indrukwekkende bruggen over de Grand Canal. Het eilandje Guidecca hoort ook bij deze wijk.

Cannaregio is het Noordelijk geleden Sestieri. Hier kan je genieten van de Palazzo aan de Grand Canal, de lieflijke huisjes achter deze grote Palazzo en het Isola di San Michele, een rustig kerkhofeiland wat gekgenoeg best intrigerend kan zijn.

Naast al die mooie wijken heb je nog een paar afzonderlijke bezienswaardigheden die je kan bekijken in Venetië. Bijvoorbeeld Het Arsenaal van Venetië, de Ponte dei Sospiri (de gevangenenbrug), het glaseiland Murano of het eilandje met de gekleurde huisjes, Burano.

Wat een informatie! Als je hier niet geinteresseerd door bent geraakt kan je altijd nog ons artikel over één dag in Venetië lezen. Verder weet je nu óók waar je kan parkeren in/dichtbij Venetië. Heel veel plezier, vergeet niet die wandelschoenen mee te nemen ;)

 

Andere plaatsen in Venetië

Beroemde cookies

Door het gebruiken van deze website ga je akkoord met onze .