Sorteren op:

Parkeergarages dichtbij Château de Vincennes

0 Parkeergarages gevonden
Parclick Static Map

Waar te parkeren in Château de Vincennes

Het Château de Vincennes is een belangrijke toeristische attractie in Parijs. Mocht je met de auto gaan dan raden we je aan om van tevoren een parkeerplek te zoeken. Zo weet je zeker dat je genoeg tijd hebt om het kasteel te bezoeken en ben je verzekerd van de beste prijs! Reserveer dus nu je parkeerplek via Parclick!

Château de Vincennes is een beroemd kasteel in het 12de arrondissement. Het kasteel is gebouwd tussen de 14e en 16e eeuw om te dienen ter bescherming in tijden van oorlog. Zo heeft het kasteel bijvoorbeeld gediend in de godsdiensten oorlog tussen de katholieken en protestanten die eindigde in 1570. Ook zijn er verscheidene koningen geboren en getrouwd. Misschien dat de namen Filips de Stoute en Filips de Schone je nog wat zeggen uit de geschiedenislessen? Zij hebben hier enige tijd gewoond en zijn hier getrouwd.

Verder is het kasteel kenmerkend door zijn 52m hoge Donjon. Hiermee heeft het kasteel, samen met de Donjon de Crest, de hoogste Donjon van Frankrijk.

Behalve Koningen en andere belangrijk personen zijn er ook veel mensen gevangengezet. Er zijn zelfs mensen geëxecuteerd.

Het Château de Vincennes ligt buiten het centrum van Parijs en net boven het park Bois de Vincennes. Het heeft een goede ligging omdat je vanaf hier makkelijk naar het centrum komt. Tegelijkertijd kun je ook de natuur in vluchten mocht je het stadse leven even beu zijn.

Het is aan te raden om van tevoren je tickets te kopen. Dit kan via de offciele website van het Château de Vincennes. Het voordeel hiervan is namelijk dat je niet in de rij hoeft te wachten om binnen te komen. Het is wel belangrijk dat je jouw tickets van tevoren print omdat het eenmaal bij het kasteel niet mogelijk is om te printen. Prijzen zijn normaal gesproken 9€, vergeleken met andere touristische attracties valt dit dus nog mee. Mocht je met een groep gaan van 20 of meer personen, dan wordt de prijs verlaagd naar 7€ per ticket.

Je kunt op verschillende manieren bij het Château de Vincennes komen. Metro lijn 1 stopt bij halte Château de Vincennes. Mocht je liever met de trein komen dan kan dat door lijn RER A te nemen, stap vervolgens uit bij Vincennes! Er rijden ook bussen naar het Château de Vincennes. Zo kun je bus 46, 56 of 86 nemen om er te komen.

Je kunt natuurlijk ook met de auto komen. Echter is het vinden van een parkeerplek hier niet gemakkelijk. Het kasteel is een populaire toeristische locatie wat parkeren moeilijk maakt, al dan niet duur. Kijk daarom van tevoren even op de website van Parclick. Zo weet je zeker dat je een parkeerplek hebt voor de beste service en de beste prijs.

Château de Vincennes