:

Paleis van Versailles

Paleis van Versailles

Meer dan 60.000 werken, 2300 kamers, een landgoed verspreid over zo'n 800 hectare, ooit een paleis en nu een museum: Paleis van Versailles.

Ieder jaar komen zo'n 5 miljoen bezoekers naar 'Château de Versailles' om onder andere The Grand Trianon, De Spiegelzaal, de paleistuinen van Versailles en het landgoed van Marie Antoinette te bewonderen. Het is een gi-gan-tisch museum en er is voor ieder wat wils; uren wandelen door de tuinen, naar exposities en shows in het paleis, het festival van Versailles en nog zó veel meer.

Het ligt ongeveer 20 kilometer ten zuidoosten van Parijs. Om deze reden pakken veel mensen de auto naar het museum, hoewel het met het openbaar vervoer ook goed te bereiken is. Om wachtrijen, drukte én hoge parkeertarieven te voorkomen, kun je met Parclick gemakkelijk een parkeergarage vinden in de buurt van het Paleis van Versailles of ergens anders waar je je auto wilt laten. We hebben ongeveer 100 parkeergarages in Parijs. Je kiest zelf een parking die bij jou past. :)

Wanneer je liever met het openbaar vervoer komt, is de makkelijkste optie om vanaf de halte Gare du Musée d'Orsay RER lijn C te pakken en dan uit te stappen bij Gare de Versailles Château Rive Gauche. Het is vanuit daar ongeveer nog 12 minuten lopen naar het paleis van Versailles. 

Klaar om te ontdekken waar de Zonnekoning, Lodewijk X|V, en later ook de rest van de Franse koninklijke familie geleefd hebben? Boek je tickets vooraf en geniet optimaal van je verblijf in Versailles. Reserveer ook direct je parkeerplek vlakbij Château de Versailles om verzekerd te zijn van de beste parkeertarieven. Je kunt met Parclick tot 70% besparen op je parkeerplek! 

 

Met Parclick parkeer je vóór aankomst!

Paleis van Versailles