Sorteren op:

Parkeergarages dichtbij Basilique Sacré-Coeur de Montmartre

1 Parkeergarages gevonden
 • INDIGO Euronord Lariboisière
  1. Dichterbij
  2. Goedkoper

  INDIGO Euronord Lariboisière

  Overdekt
  14 min (829m)
  ContactlessContactloze toegang
  Prijs voor 1 uur
Parclick Static Map

Waar te parkeren in Basilique Sacré-Coeur de Montmartre

De Basilique Sacré-Coeur de Montmartre, gelegen in het 18de arrondissement, is een populaire bestemming voor vele toeristen. Plan dus goed je dag voordat je het een bezoekje gaat brengen. Dat begint met het uitvogelen waar je je auto gaat parkeren. Bij Parclick hebben we overal rekening mee gehouden. Bekijk de interactieve kaart hierboven om de beste parkeergarage ooit te vinden! Reserveer snel, eenvoudig en goedkoop een parkeerplaats met Parclick!

Basilique Sacré-Coeur de Montmartre is een van de bekendste en grootste basilieken in Parijs. De basiliek is ook niet zomaar gebouwd. Na de Frans Duitse oorlog van 1870-1871 heeft de Franse Katholieke gemeenschap besloten om een basiliek te bouwen op de Montmartre. De basiliek zou een eerbetoon zijn voor al de 58.000 doden die in de oorlog zijn gevallen.

De basiliek is typerend door zijn verschillende torens. Het maken van de basiliek is ook niet goedkoop geworden. Zo heeft het Frankrijk ongeveer 40 miljoen Franse Franc moeten betalen voor de bouw.

Door het enorme gewicht van de basiliek moest de fundering goed gelegd worden. Zo zijn er in totaal 83 putten gegraven die vervolgens werden volgestort met stenen. Deze putten werden ondergronds verbonden via een bogen systeem.

De hoogste toren is ongeveer 84 meter hoog en de toren beschikt over een van de zwaarste luidklok van de wereld. Deze weegt maar liefst 19 ton! Mocht je je nou afvragen hoeveel paarden er voor nodig zijn om zo´n klok de heuvel op te tillen, het antwoord is 28. Verder was het een flinke klus de zware luidklok boven in de toren te krijgen.

Ten zuiden van de Basilique Sacré-Coeur de Montmartre ligt het Square Louise Michel. Hier kun je bijvoorbeeld in de draaimolen, mocht je daar zin in hebben.

Je kunt op verschillende manieren bij de Basilique Sacré-Coeur de Montmartre komen. Allereerst met de auto. Omdat het gebied hier vrij heuvelachtig is, zul je parkeren hier misschien willen vermijden. De beste manier om zo snel en goedkoop mogelijk te parkeren is door vooraf een plek in een parkeergarage te boeken. Dit kan via Parclick. Wij helpen je graag bij het vinden van een parkeerplek in de buurt van de Basilique Sacré-Coeur de Montmartre.

Als je met het ov willen gaan, dan heb je de volgende mogelijkheden. De dichtstbijzijnde metrohaltes zijn:

 • Anvers lijn 2
 • Château Rouge lijn 4
 • Abbesses lijn 12

De bus stopt echter dichterbij, de Montmartrobus. Mocht je van wat meer spannng en uitdaging houden, dan kun je ook de Funiculaire – Gare Basse nemen en bovenin uistappen bij Funiculaire – Gare Haute. Dit is een kabelbaantje dat je van beneden naar boven brengt.

Basilique Sacré-Coeur de Montmartre