Sorteren op:

Parkeergarages dichtbij Verkeer, parkeren en parkeergelegenheid

0 Parkeergarages gevonden
Parclick Static Map

Waar te parkeren in Verkeer, parkeren en parkeergelegenheid

Mocht je van plan zijn om naar Parijs te gaan met de auto, dan wordt het aangeraden vooraf informatie op te doen over de verschillende Parkeermogelijkheden. Parijs kan namelijk moeilijk toegankelijk zijn met de auto al dan niet om te parkeren.

Gelukkig is Parclick er om je te helpen!

Naast klassieke verkeershinder, ongelukken, geblokkeerde straten door wegwerkzaamheden, demonstraties of evenementen (zoals de halve marathon van de Bois de Vincennes), wordt de stad Parijs ook geconfronteerd met grote hoeveelheden luchtvervuiling.

Om dit tegen te gaan, verbieden bepaalde gebieden het gebruik van voertuigen voor een deel van de dag. Dit is veelal gedurende het weekend, op wekelijkse basis. De periodes waarin deze regelgeving normaal gesproken wordt afgedwongen ligt meestal tussen 10.00 uur en 18.00 uur, hoewel dit kan verschillen per locatie is het goed om dit van tevoren te weten. Deze maatregelen worden uitgevoerd namens de "Paris Respire" operatie. Dit initiatief is tot stand gekomen om Parijs zijn luchtverontreiniging te laten afnemen en de kwaliteit van de lucht te laten toenemen. De verschillende gebieden die aan dit initiatief meewerken zijn; quais des berges de la Seine, l'île de la Cité, quartier du Marais, Monmarte, bois de Boulogne en Vincennes.

Mocht je in het weekend in Parijs zijn, dan wordt het extra aangeraden de toegankelijkheid te controleren zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

 

Paris Respire

Bovendien kan de gemeente tijdens piekmomenten beslissen om afwisselend verkeer toe te laten. Dit betekent dat ze bijvoorbeeld kunnen bepalen dat alleen auto´s met even of oneven cijfers in hun kenteken de straat op mogen. Hoewel deze maatregel zelden wordt genomen, is het niet minder restrictief. Sommige voertuigen, zoals elektrische auto's, of voertuigen die drie of meer personen vervoeren, zijn vrijgesteld van dergelijke beperkingen; Anderen zijn echter verboden in het stadscentrum en in de petite couronne, ongeacht hun vergunningen. Dit geld ook voor voertuigen die meer wegen dan 3,5 ton en degenen die geen katalysator hebben.

Autorijden in Parijs is voor vele al een hele opgaven, parkeren daar en tegen is voor vele een nog grotere uitdaging. We kunnen parkeergelegenheid in Parijs indelen in twee groepen. Voor beide groepen moet er echter wel betaald worden mocht je er willen parkeren.

  • Residentieel parkeren: dit maakt parkeren gemakkelijker voor bewoners. Parkeren is toegestaan ​​gedurende 7 opeenvolgende dagen, met uitzondering van nationale feestdagen. Residenten profiteren ook van bijzonder gunstige tarieven, hiervoor is een residentiële kaart (die 45 euro per jaar kost) nodig. Voor meer informatie kun je terecht op de officiële website van de stad Parijs.
  • Parkeren als bezoeker: ook bekend als de "roterende parkeerplaats", is beperkt tot twee opeenvolgende uren. Het uurtarief varieert tussen € 2,40 en € 4, afhankelijk van de betreffende zone.

 

Zones de stationnement à Paris

 

De twee soorten parkeerstroken in Parijs:

  • "Gemengdeparkeerstroken: Parkeren kan hier, tegen betaling, van 9.00 tot 20.00 uur van maandag tot en met zaterdag. Op zondag en op feestdagen is parkeren hier gratis. Deze parkeerplaatsen, zoals de naam al doet vermoeden, is voor zowel residenten en bezoekers.
  • "Roterende" parkeerstroken: Zoals de naam al zegt, deze parkeerstroken zijn ervoor bedoeld om te roteren. Dit betekent dat ze bedoeld zijn om bezoekers van een parkeerplek te voorzien. Deze plek is niet bedoeld voor residenten. Ook hier heb je vaak te maken met een maximale duur van twee uur.

Sinds 15 januari 2017 zijn er beperkte rijzones in het centrum van Parijs. Je kunt ze het beste vergelijken met milieuzones in Nederland. Dit houdt in dat jouw voertuig aan bepaalde voorwaarden moet voldoen mocht je binnen deze zone willen rijden. Vervolgens dien je een speciale stikker aan te schaffen, mits je aan de voorwaarden voldoet, die jou het recht geven deze zones met jouw voertuig te betreden. Voor meer informatie over rijden binnen de beperkte rijzones kun je op de deze link klikken.

Zoals je waarschijnlijk al hebt gemerkt is parkeren in de hoofdstad van Frankrijk niet een van de gemakkelijkste taken. Parkeren kan niet alleen duur zijn, het kan ook vrij moeilijk zijn om een plek te vinden die wel of niet veilig is voor jouw auto. Mocht je dan een plek hebben gevonden krijg je vaak ook nog te maken met een beperkt aantal uren of minuten dat je daar mag parkeren. 

Parclick kan je helpen bij het vinden van een parkeerplek zodat je je geen zorgen meer hoeft te maken. We laten je niet alleen zien waar je tegen de beste prijs kan parkeren, we helpen je ook met het vinden van de beste locatie en van de verschillende faciliteiten die parkeergarages te bieden hebben. Op het moment dat je het gevoel hebt dat je de juiste parkeergelegenheid hebt gevonden, dan hoef je alleen nog maar te boeken.

Waar nodig, zal de overvloed aan vervoersdiensten ervoor zorgen dat je jouw bestemming vanaf jouw parkeerplaats kunt bereiken. Stel dat je wat verder buiten het centrum parkeert, wat vaak goedkoper is, is het vaak gemakkelijk door middel van het OV richting het centrum te reizen. Het resultaat is dat je voor een gunstige prijs en zonder gedoe je voertuig kunt parkeren op een door jou gekozen locatie. Vergeet in dit geval niet de ov-routes te bekijken in de buurt van jouw parkeerplek zodat je zo snel mogelijk op je bestemming aankomt.

Profiteer van ons ruime aanbod parkeerplaatsen in Parijs en voorkom een boel gedoe!

Verkeer, parkeren en parkeergelegenheid